ارتش نیجریه خانه رهبر یک گروه شیعی را محاصره کرد
ارتش نیجریه میگوید گروه شیعی جنبش اسلامی نیجریه سعی داشته است که یکی از فرماندهان ارشد ارتش نیجریه را به قتل برساند.
گروه جنبش اسلامی نیجریه میگوید نیروهای نظامی ارتش این کشور خانه ابراهیم زکزاکی، رهبر این گروه شیعی را محاصره کردهاند.
زینا ابراهیم، همسر رهبر گروه شیعی جنبش اسلامی نیجریه، یکشنبه ۱۳ دسامبر/ ۲۲ آذر در تماس تلفنی با خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت که در جریان محاصره خانه او، دست کم ۱۲ تن کشته و نزدیک به ۳۰ تن به دست نظامیان ارتش نیجریه مجروح شدند.
ارتش نیجریه میگوید گروه شیعی جنبش اسلامی نیجریه سعی داشته است که یکی از فرماندهان ارشد ارتش نیجریه را به قتل برساند.
سرهنگ سانی عثمان، سخنگوی ارتش نیجریه گفت شیعیان عصر شنبه ۱۲ دسامبر به کاروان حامل ژنرال توکور بوراتایی حمله کردند.
ارتش نیجریه با انتشار بیانیهای میگوید: «این گروه صدها نفر عضو دارد، به سلاحهای خطرناک مجهز است و در خیابانها با تایر اتومبیل، سنگ و افروختن آتش سنگربندی میکند».
در این بیانیه آمده است که گروه جنبش اسلامی عصر شنبه محل عبور کاروان حامل فرمانده ارتش را مسدود و «به سمت کاروان گلوله و اشیاء خطرناک پرتاب کردند».
ناصر عمر، سخنگوی گروه جنبش اسلامی نیجریه میگوید که اعضای این گروه در یک مراسم ختم در حسینیه بقیه الله در شهر زاریا شرکت کرده بودند که ارتش نیجریه به روی آنها آتش گشود.
به گفته او در جریان حمله نظامیان به عزاداران هفت تن کشته شدند که چهار تن از آنها زخمیهایی بودند که به دلیل آنکه سربازان اجازه ندادند آنها را به بیمارستان منتقل کنند، جان دادند.
این گروه شیعی که در اوایل دهه ۸۰ میلادی اعلام موجودیت کرد و خود را به جمهوری اسلامی ایران و حزب الله لبنان نزدیک میداند.
عادل اسدینیا، دیپلمات سابق ایران میگوید که جمهوری اسلامی ایران به این گروه کمکهای تسلیحاتی میکند.
رهبر گروه جنبش اسلامی نیجریه این گروه را «جنبش شیعی صلحطلب» و در تقابل با خشونتطلبیهای بوکوحرام میخواند.
۲۲ تن از اعضای این گروه نیز هفته گذشته در جریان یک عملیات انتحاری کشته شدند. مسئولیت این عملیات را گروه اسلامگرای بوکوحرام بر عهده گرفت.
بوکوحرام از سال ۲۰۰۹ در نیجریه به گروههای مسیحی، شیعی، سکولار و شهروندان غیرنظامی حمله میکند. این گروه طی شش سال نزدیک به ۲۰ هزار تن را کشتند و دو میلیون و ۳۰۰ هزار شهروند نیجریه را آواره کردند.
نظرها
نظری وجود ندارد.