تنها ۱۰ درصد کودکان افغان در ایران از حق تحصیل برخوردارند
فاطمه اشرفی، رئیس انجمن حامی پناهندگان میگوید تنها ۱۰ درصد کودکان افغان پناهنده در ایران حق تحصیل پیدا کردهاند.
فاطمه اشرفی، رئیس انجمن حامی پناهندگان میگوید تنها ۱۰ درصد کودکان افغان پناهنده در ایران حق تحصیل پیدا کردهاند.
اشرفی به خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) گفته در ایران در مورد حقوق پناهندگان «چالشهای بسیاری وجود دارد.»
او از جمله به حق تحصیل پناهجویان اشاره کرده و افزوده: «کنوانسیون مربوط به حقوق پناهندگان دارای ۴۶ ماده اصلی است که به تمام زوایای زندگی پناهنده در کشور اشاره می کند، از جمله آنها حق دسترسی به تحصیلات ابتدایی است که باید ضرورتا وجود داشته باشد اما متاسفانه این قضیه بعد از مصوبه هیأت وزیران با مخاطرهای جدی روبهرو شد.»
اشاره اشرفی به مسأله شهریههای چندگانه دانشآموزان پناهنده است که از سال ١٣٨٢ با تصویب مصوبه هیأت وزیران وارد چرخه آموزش و پرورش شده است.
بهگفته رئیس انجمن حامی پناهندگان، حتی پس از پیام آیتالله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی در مورد حق آموزش کودکان افغان، «عملاً هیچ اتفاقی نیفتاده و بعد از این فرمان کمتر از ۱۰ درصد کودکان افغان امکان دسترسی به آموزش رسمی را پیدا کردند.»
رهبر جمهوری اسلامی اردیبهشت سال جاری گفته بود که کودکان افغان نباید از تحصیل باز بمانند حتی آنهایی که مجوزهای قانونی اقامت در ایران را ندارند.
فاطمه اشرفی افزود که دستکم یک میلیون پناهنده رسمی و سه میلیون پناهنده غیررسمی از کشورهای افغانستان و عراق در ایران زندگی میکنند.
شهروندان افغانستان به عنوان بزرگترین گروه مهاجران به ایران در چند دهه اخیر، با محدودیتهای بسیاری در رابطه با حقوق شهروندی روبهرو هستند. این دست از پناهجویان، از هیچگونه خدمات دولتی برخوردار نیستند و مشکلات متعددی در زمینه کار، تحصیل و خدمات درمانی دارند.
نظرها
شهروند درجه سه
اگر قرار باشد برای این بچه ها هزینه شود تا درس بخوانند، هزینه حوزه علمیه قم و .... ؛ هزینه بنیادهای حضرت علی اصغر، جامعت المصطفی العالمین، غدیر و ..... ، هزینه ساخت صحن و گنبد و گلدسته طلا در عراق و سوریه، هزینه جنگ سوریه برای حفظ حکومت بشار اسد، هزینه دولت غزه و ....و هزینه بازسازی جنوب لبنان، هزینه نگهداری سپاه سید حسن نصراله و ... و هزینه جنبش مسلمانان (شیعیان) نیجریه و .... ، از کجا تامین شود؟
بابک
چند ماه پیش خبری منتشر شد مبنی بر اینکه 27% کودکان ایرانی از تحصیل محرومند(اکثرا در شهرستانها) حال شما بچسبید به کودکان افغانی که نمی توانند تحصیل کنند و برایشان گریه و زاری کنید البته کسی مخالف تحصیل کودکان افغانی نیست منتها در کشور خودشان از قدیم گفته اند چراغی که به خانه رواست به مسجد حرام هست
کامی
آقا جان ول کنید این شعار حقوق بشر و این چرت و پرتها را !!!همش رفتید بند کردید به ایران و فکر میکنید با پناهندگان در همه کشورهای غربی خیلی گوگولی مگولی رفتار میشه و فکر می کنید دقیقا اعلامیه حقوق بشر را بند بند در موردشون اجرا میکنند ؟؟ برادر من من خودم پناهنده سیاسی ( با اقامت دائم )در کشور سوییس هستم و همه میدونن اکثریت سازمانهای دفاع از حقوق بشر در همین کشور دفتر دارند و فعال هستند باور کنید اینجا وضع خارجیها بسیار بدتر از وضع افغانیها در ایران است و تشریف بیارید بررسی کنید تا متوجه بشید در سوییس خارجیها تقسیم بندی شده اند و در هر تقسیم بندی مشخص شده که کدام نوع خارجی اجازه کار یا اجازه تحصیل در کدام رشته یا شغل را دارد و یا ندارد !! مثلا مشاغل با حقوق مناسب و زندگی کمی بدون استرس فقط متعلق به سوییسیهای اصیل و یا اروپاییهایی هستش که اینجا زندگی یا کار میکنند و خون کاملا خالص اروپایی دارند !!و خارجیانی که خون شرقی توی رگهاشون جریان داره ((با هر نوع اقامتی )) فقط در مشاغل سخت و با درآمد بسیار پایین اجازه کار دارند و مثلا سوییسی ها اجازه ندارند بیش از 9 ساعت در روز کار کنند و باید تشریف ببرند خونه و پای تلویزیون بشینند و فیلم سکسی !!تماشا کنند و همزمان کافه میل کنند ولی خارجیهایی که از کشورهای شرقی و به خصوص اسلامزده به سوییس آمده اند را روزانه بیش از 12 ساعت با حقوق بسیار کم در مشاغل بسیار سخت بکار می کشند و جالب اینجاست همین مشاغل هم مستقیم به چنین خارجیانی داده نمیشه و شرکتهایی در سوییس وجود داره که برای چنین اشخاصی کار پیدا میکنه و این اشخاص را به کارخانه یا صاحب کار می فروشه و مثلا ساعت کار کارگر را ساعتی 30 فرانک تعیین میکنند ولی به خود کارگر ساعتی 18 فرانک داده میشه چون شرکتی که برای این کارگر شغل پیدا کرده از صاحت کار بابت فروش این کارگر ساعتی 12 فرانک پول میخوره !!و این یعنی برده داری و برده فروشی به سبک مدرن !! یعنی شرکت واسطه بون هیچ زحمتی نشسته دفتر و از از هر ساعت کا یک کارگر 12 فرنک میخوره !!جالب اینجاست در سوییس به منظور رد کم کنی به فرزندان خارجیان اجازه داده میشه در مدارس تحصیل کنند ولی در سطح های بالای تحصیلی مورد ستم و ظلم مدیران و دبیران قرار میگیرند و مدیران مدارس با دستور قبلی گه از طرف شورای عالی و مخفیانه شهر ب ایشون ابلاغ شده تمام سعی خودشونو بکار می گیرند تا فرزندان خارجیان را از رسیدن به مقاطع بالا باز دارند و خوب یکی روشهای شیادی و شگردشون این است که با دستکاری نمرات و منظور کردن نمرات پایین برای بچه های خارجی آنها از دریافت پوشش تحصیلی و آموزشی محروم میکنند ! عزیز من اینجا یعنی در سوییس اکثریت مطلق بچه های خارجی در بهترین حالت شاید بتونن نقاش ساختمان یا فروشنده مغازه یا راننده تاکسی بشن و تحصیلات در سطح عالی مخصوص بچه های سوییسیهاست و شما رفتید بند کردید به ایران ؟؟ حتی اجازه نمیدهند خارجی بشه راننده ترام یا اتوبوس شهری و شما رفتید بند کردید به ایران ؟ خدا وکیلی این افغانیهایی که از دست ایران می نالند تشریف بیارن سوییس و ببینند همشهریهای خودشون در چه وضع اسفباری در سوییس مشغول زندگی هستند و با کمک مالی بسیار کمی که از شهرداری خودشون دریافت میکنند حتی مشکل تغذیه جدی پیدا کرده و آنها را مجبور میکنند با حقوق بسیار کمی در شرکتهای وابسته به دولت منطقه ای بیگاری کرده و در کشوری که هر ساعت کار حتی عادی و غیر تخصصی ساعتی 30 فرانک است فقط برای ساعتی یک فرانک کار کنند ؟؟؟
بابک
دوستان محترم! وضع بچه هایی که افغانی خوانده می شوند در ایران، با پناهندگان در کشورهای دیگر فرق می کند. هرات و بلخ را همین 100 سال پیش با فشار و تهدید انگلیس از ایران جدا کردند. اینها در واقع خراسانی هستند. این چه مقایسه ای که می کنید؟ ایران کشوری است که که پاره پاره شده، مگر میشود ما یکدیگر را بیگانه بخوانیم؟ این ایرانی که میگویید پیش از اینکه نام این سرزمین باشد، نام شمال خراسان که بوده که بخشی از افغانستان هم جزو آن است . ایران یعنی سرزمین ایر ! اینها هم بیشتر ایرتبار هستند. آنها هم که ایرتبار نیستند هزار سالی است که با ما زندگی می کنند. بیگانه نیستند که شهروند پناهنده بشمار آیند. شاه هم در زمان خود در پاسخ به پرسش وزارت کشور در باره آمدن مردم از افغانستان به این سوی مرز، نوشتند که اینها بیگانه نیستند. نامه اش در وزارت خارجه و در سفارت ایران در کابل باید باشد. سرمایه های ایران در جنوب لبنان و غزه و سوریه دارد هزینه می شود! همین چند روز اخیر از درگیری عوامل جمهوری اسلامی در نیجریه اخباری منتشر شده ، بگفته شاطری از ماموارن جمهوری اسلامی در لبنان خانه به خانه از شیعه و سنی و دیگران ده هزار دلار پول دادند. در جنوب لبنان پارکی ساختند که شاید در خود ایران نباشد. در این بیش از سی سال به حکومت خانواده اسد ده ها میلیارد دلار نفت و پول و خدمات و کالا دادند و به دولت غزه همچنین میلیونها دلار. در شهر های نجف و کربلا و کاظمین و سامرا و سوریه ده ها کیلو طلا و صدها کیلو مس و میلیاردها دلار مصرف کردند تا صحن و مناره و گنبد طلا ، هتلها و بزرگراه ها و ... مسجدها و بیمارستانها ساختند و میسازند. هزینه راهپیمایی های اربعین در عراق صدها میلیارد تومان است. هزینه امتیازهایی که به روسیه و چین دادند و میدهند سر به آسمان میزند. اینها اضافه بر سوء استفاده از بنیادها و .... است که می کنند. هزینه نگهداری حکومت ضدایرانی اسد خود بودجه کشوری است. هزینه فلسطین فلسطین گفتن جمهوری اسلامی در این 35 سال بودجه چند کشور است. بعد شما اعتراض دارید که چرا به محرومیت بچه های افغان (در واقع نه افغان، بلکه خراسانی) از تحصیل انتقاد میشود؟! به خدا خودمان را نمی شناسیم. خواهشمندم هم تاریخ را بیشتر بخوانیم ، هم وضع امروز را روشنتر ببینیم و واقعیت ها را بشناسیم. به خود بیاییم