ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

بهترین کشور جهان برای زندگی کجاست؟

بهترین کشور جهان برای زندگی کجاست؟ گزارش جدید سازمان ملل می‌گوید نروژ.

بهترین کشور جهان برای زندگی کجاست؟ گزارش جدید سازمان ملل می‌گوید نروژ. این اولی بار نیست که نروژ در چنین جایگاهی قرار گرفته؛ دوازده سال است که نروژ در صدر این جدول است چون شاخص‌های توسعه انسانی در این کشور از بقیه کشورها بالاتر است.

ایران رتبه ۶۹ این جدول است و البته پیشرفتی هم داشته: نسبت به پارسال شش رتبه بالاتر آمده است. بر اساس تقسیم بندی این جدول کشورهایی که رتبه ۵۰ تا ۱۰۵ را گرفته اند، وضعیتشان نسبتا خوب است.

سازمان ملل متحد از سال ۱۹۹۹۰ تاکنون توسعه انسانی را در کشورهای مختلف جهان که ۱۸۸ کشور هستند، بررسی می‌کند و نتایج آن را در گزارشی منتشر می‌کند. شاخص‌های این گزارش عبارتند از عمر طولانی، سلامت، دسترسی به آموزش و علم و میزان رفاه و داشتن سطح زندگی مناسب.

اما نروژ از نظر این شاخص‌ها چطور عمل کرده؟ این گزارش می‌گوید که متوسط طول عمر در این کشور ۸۱ سال است و مردم این کشور سالانه  ۷۰ هزار دلار درآمد دارند. این‌ها نمونه‌هایی است که تصویری کلی از زندگی در این کشور اسکاندیناوی را به دست می‌دهد.

استرالیا، سوئیس، دانمارک و هلند مقام‌های بعدی جدول شاخص توسعه انسانی هستند. البته کشورهای درگیر جنگ مانند سوریه پله‌های زیادی در این جدول سقوط کرده‌اند و کشورهای نیجر، آفریقای مرکزی، اریتره، چاد و بوروندی در قعر این جدول جا گرفته‌اند.

لگاتوم هم می‌گوید نروژ اول است

مدتی قبل هم موسسه لگاتوم در بریتانیا فهرستی از بهترین کشورهای جهان را براساس «رفاه» منتشر کرد. در این فهرست ۱۴۲ کشور براساس ۸۹ متغیر بررسی شدند. این متغیرها شش بخش اصلی داشتند؛ «اقتصاد»، «کارآفرینی و فرصت‌ها»، «سیستم حکومتی»، «آموزش»، «سلامت»، «ایمنی و امنیت»، «آزادی‌های شخصی» و «سرمایه‌های اجتماعی».

بر اساس این گزارش، کشورهای اسکاندیناوی یعنی سوئد، نروژ و دانمارک در بخش‌های بالایی جدول قرار گرفتند. نروژ آنجا هم در صدر جدول بود و عنوان «بهترین کشور برای زندگی» در کل جهان را گرفت. در این گزارش هم در متغیرهایی مانند «اعتماد به دیگران»، «رضایت ناشی از آزادی انتخاب»، «آزادی‌های مدنی و انتخاب آزاد» و «رضایت ناشی از استاندارهای زندگی» نروژ بیشترین امتیاز را کسب کرده است.

دانمارک و سوئد رتبه‌های سوم و پنجم را گرفتند، فنلاند رتبه نهم و ایسلند رتبه دوازدهم را به دست آوردند.

لگاتوم البته تاکید کرده که کشورهای اسکاندیناوی باید در حوزه اقتصاد بهتر عمل کنند. در عوض بهترین اقتصاد به سنگاپور تعلق گرفت که در رده‌بندی کلی رتبه هفدهم را به خود اختصاص داده هرچند در زمینه «آزادی‌های شخصی» و «سرمایه اجتماعی» رتبه پانزدهم را گرفت.

در این فهرست جمهوری آفریقای مرکزی به‌ عنوان بدترین کشور برای زندگی معرفی شده بود. در جدول زیر می‌توانید بالاترین رتبه‌های جهان را بر اساس شاخص‌های مختلف ببینید:

اقتصاد
بهترین: سنگاپور
بدترین: لیبریا

کارآفرینی و فرصت‌ها
بهترین: سوئد
بدترین: جمهوری آفریقای مرکزی

سیستم حکومتی
بهترین: سوئیس
بدترین: افغانستان

آموزش
بهترین: استرالیا
بدترین: جمهوری آفریقای مرکزی

سلامت
بهترین: آمریکا
بدترین: جمهوری آفریقای مرکزی

ایمنی و امنیت
بهترین: هنگ‌کنگ
بدترین: جمهوری دموکراتیک کنگو

آزادی‌های شخصی
بهترین: کانادا
بدترین: یمن

سرمایه اجتماعی
بهترین: نیوزیلند
بدترین: توگو

بهترین شهر جهان کجاست؟

تازه ترین رده بندی منتشر شده که نشریه اکونومیست تابستان گذشته آن را منتشر کرد، ملبورن استرالیا بهترین شهر دنیا برای زندگی انتخاب شد. این شهر پنج سال متوالی چنین عنوانی را به دست اورده است. وین در اتریش رتبه دوم و ونکوور و تورنتو  در کانادا رتبه‌های بعدی را به دست آوردند.

معیارهایی مثل ثبات و امنیت، رفاه، خدمات شهری و خدمات درمانی و آموزشی در این ارزیابی دخیل بوده‌اند و ۱۴۰ شهر مشهور جهان مورد بررسی قرا گرفته‌اند.  ملبورن و آدلاید از استرالیا، وین اتریش و سه شهر ونکوور، کلگری و تورنتو کانادا٬ به عنوان شش شهر برتر جهان برای زندگی انتخاب شده‌اند.

نکته غم‌انگیز اینکه دمشق در سوریه که عروس شهرهای عربی خوانده می‌شد، در این گزارش به عنوان بدترین شهر جهان برای زندگی نامیده شده است.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • reza

    اگردقت کنیم میبینیم کشورهایی که میزان مالیات ها رقم بالایی را تشکیل می دهند خوشبخت ترند نسبت به کشورهایی که مالیات کمتری میپردازند یا اساسأ سیستم مالیاتی مناسبی ندارند. استفاده از مدل سوسیالیسم در کشورهای اسکاندیناوی.

  • Reza

    اگر هلند به نا بر این آمارگیری جز چهارمین کشور از نظر زندگی است،پس چرا چهارمین کشور نژاد پرست در دنیاست؟ این ها آمار هائی است که پایه و اساس عقلی و منطقی ندارد،همانطور که آمریکا در رده بهترین کشور از نظر سلامتی شناخته شده،کشوری که 30 میلیون فاقد بیمه اجتماعی هستند و میانگین سن مردان 72 سال است با آمار میلیونی سرطان روده و معده و بیماری چاقی و دیسک کمر....دروغ را اینقدر بزرگ می گویند که باورش سخت است...

  • علی

    آقا جان. رضای عزیز، این چه فرمایشی است.... دوست عزیز.آمریکا دارای سیستم درمانی اویاما کر است. بدین. معنی که شما در هرشرایط مالی با. داشتن تابعیت آمریکایی اژ پرداخت عمده هزینه های درمانی معاف هستید. اگر شما. یا گرین کارت وارد. امریکا. شوید. اولین جایی که شما. را ارجاع میدهند. جهت تکمیل. و تشکیل پرونده درمانی خود. و. فرزندان و همسرتان است.

  • کامی

    البته همه این آمارها تقلب و شیادی تمامه و باید در نظر گرفت اگر این کشورها برای زندگی هم خوب باشند منظور از خوب زندگی کردن خود شهروندان اصلی اون کشورها هستند که به منابع و امکانات مالی و آموزشی و تحصیلی و شغلی و...دسترسی دارند والا خارجی با هر نوع اقامت ( سیاسی و غیر سیاسی ) در همه این کشور شهروند درجه دهم هم حساب نمیشه و اگر بخواد اعتراضی هم بکنه دقیقا مثل ایران بهش تجاوز میکنند البته نه تجاور مستقیم جنسی بلکه تجاوز شعوری و حقوقی !! من خودم در کشور سوییس ((یکی از همین بهترین کشورها بر اساس این آمار تقلبی )) اقامت نوع دائم دارم و خوب میدونم خارجی مخصوصا از نوع سر سیاه که از کشورهای مسلمان زده پاش به اینجا رسیده حتی اگر صد سال اینجا باشه هم خارجی حساب میشه و سوییسیها با ایشون مشکل اقامتی ندارند بلکه مشکل خونی و ژنتیکی دارند و در دولت زیر آبی به تمام سازمانها و اداره ها و صاحب کاران و دستور داده از کمک و بکار گیری شهروندان درجه دهم سوییس به شدت خودداری کنند و شاید باورتون نشه ولی حتی بنگاههای بزرگ خرید و فروش خانه از اجاره دادن خانه به خارجی در محله هایی که سوییسی ها اکثریت را دارند خود داری میکنند و عملا خارجیها به حاشیه نشین شهرها تبدیل شده اند !! تاره کدوم دمکراسی ؟؟ شما در سوییس اجازه نداری کوجکترین انتقادی به دولت منظقه ای هم بکنی و در صورت انتقاد و یا اعتراض به شدت با شما مقابله به مثل گله ای میکنند ! و حتی روزنامه ها اجازه ندارند انتقاد یا اعتراضی که توسط خارجیان میشه را منتشر کنند و همه روزنامه به مسائل حاشیه ای می پردازند و نه اصلی !!

  • کامی

    اینو یادم رفت بگم که چند سال قبل یکی از سیاستمداران بسیار شناخته شده سوییس علنی گفته بود ما نسل هشتم یا دهم خارجیهایی که در سوییس زندگی میکنند را شاید سوییسی فرض کنیم !! باور کنید ماهانه دهها مدل تبلیغات انتخاباتی و ...روی دیوار و در معابر عمومی نصب میشه که موضوع این تبلیعات بسیار زننده و نژاد پرستانه است و مثلا موضوع اکثر این پلاکاردها خارجیها هستند که مثلا خارجی را بعنوان یک کلاغ یا سگ یا خوک سیاه نشان میدهند که وارد سوییس شده و زندگی را برای خوکها یا سگها یا کلاغهای سفید تنگ کرده است ! در بسیاری از این پلاکاردها آنقدر زننده و توهین آمیز به خارجی حمله میشه که بعضی وقتها خودشون هم به این روش از انسانیت انداختن خارجیها اعتراض میکنند ! تصور کن صبح از خونه خارج بشی و بخوای بری سر کار و یهو ببینی کنار خونه و ایستگاه اتوبوس پلاکار یک خارجی را نصب کرده اند که خارجی بعنوان یک گوسفند سیاه به تصویر کشیده است !! باور کنید من در هیچ کشور شرقی دیگه ای ندیده بودم خارجی را بعنوان سگ و گربه و گوسفند سیاه نشون بدهند و این تصاویر را رویدر و دیوار مردم نصب کنند و نشه اعتراضی هم کرد !!

  • کامی

    این هم یکی از لینکهایی که یکی نمونه از تبلیغات حزب دست راستی سوییس بر علیه خارجیها را نشون میده !!http://www.bbc.com/persian/worldnews/story/2007/09/070901_nh-switzerland-sheep.shtml

  • Sam

    رادیو زمانه هم مانند :تارکاه ***برای اینکه بیننده های وخوننده های   بیشتری پیدا کند   ٬  آمار ٬وآگاهی های نادرستی را که سازمان های پنهانی ومخفی امریکا شمالی برای گاوریش و گمراه نگهداشتن مردم تهیه می کنند  چاپ می کنند  .کشوری که ۴۷٪ مردم اش بیمه بهداشتی/سلامت ندارند ٬ ودوازده ملیون مردم بی خانه بوده در سرما   بالا ۱۰ درجه سانتی گراد در زیر پل ها و روی خیابان ها می خوابند٫ و در بیمارستان ها اش کس هایی را که همکاری باپلیس  مخفی رد کرده اند ومردم نادار را  با آزمایش های پزشکی بدون آگاهی آن کس ها   :  کور  ٫  کر   ٫  شل/فلج  ٫  دیوانه  ٫ و  ده  ها  بلا دیگر به سر آن کس ها می آید در شمار :نخست بهداشت جای می دهند  !   زهی  ***و ***. ۱۹ دسمبر  ۲۰۱۵

  • احمد

    اقای کامی شما هم مطلب رو درست نگرفتی زیرا تمام این معیارها نسبی است.یعنی مطلق نیست.شما اگر میتوانید مثال نقیض انها را بیورید یعنی بفرمایید مثلا کدام شهر یا کشور با این معیارها بعنوان بهترین انتخاب میکنید؟ از این گذشته اگر اینقدر ناراحت هستید چرا به موطن خود یا جاییکه مناسبتر میدانید نمیروید؟

  • احمد

    جناب کامی زمانیکه بدران من وشما در خواب تاریخی بودن اونا روزی 16 ساعت کارمیکردن.زمانیکه علمای ما سر این بحث میکردن که سر یک سوزن چند تا فرشته میتونه بنشینه اونا ستونهای علم و تکنولوزی را........اگر ما جای اونا بودیم یه پناهنده یا مهاجر رو راه نمیدادیم.بله احزاب دست راستی یا نزاد پرست وجود دارند.ولی ایا اکثریت دارن؟منصف باشیم.

  • reza

    اکرمنظورخارجی این باشه که میایی پناهنده میشی با این ادعا که درکشورمبدا تامین جانی نداشتی ؛ وبعد ییلاق وقشلاق میکنی میری ایران ... یه جای کار اشکال داره... از زمین و زمان ایراد میگیریم الا ایراد به فرهنگ بنیان کن وخفقان اسلام ...بابا یه کمی هم بخودمون نگاه کنیم تا کی فرافکنی....