تحریمهای جدید آمریکا علیه ایران به تعویق افتاد
روزنامه والاستریت ژورنال مینویسد تحریمهای جدید آمریکا علیه ایران که قرار بود در پیوند با توسعه برنامه موشکی جمهوری اسلامی صورت گیرد به تأخیر افتاده است.
روزنامه والاستریت ژورنال مینویسد تحریمهای جدید آمریکا علیه ایران که قرار بود در پیوند با توسعه برنامه موشکی جمهوری اسلامی اعمال شود به تأخیر افتاده است.
والاستریت ژورنال در شماره امروز جمعه یکم ژانویه / ۱۱ دیماه خود گفته است تحریمهای وزارت خزانهداری آمریکا هنوز پابرجاست اما دولت باراک اوباما آن را به تعویق انداخته است.
دلیل این تعویق ارائه نشده و زمان اجرای آن نیز مشخص نشده است.
روز چهارشنبه ۳۰ دسامبر / ۹ دی، همین روزنامه بهنقل از مقامهای آمریکایی که نام آنها برده نشده بود نوشت ایالات متحده تحریمهای تازهای را علیه بیش از ۱۰ شرکت و فرد در ایران، امارات متحده عربی و هنگکنگ در نظر گرفته که در «توسعه برنامه موشکهای بالستیک» ایران نقش داشتهاند.
زمان اعمال تحریمهای جدید صبح روز پنجشنبه ۳۱ دسامبر / ۱۰ دی به وقت محلی اعلام شده بود اما در همان ساعات مجلس نمایندگان و سنای آمریکا دستور تأخیر آن را از کاخ سفید دریافت کردند.
نمایندگان جمهوریخواه تعویق تحریمهای جدید اقتصادی علیه ایران را مورد انتقاد قرار دادند.
روز پنجشنبه حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران در واکنش به تحریمهای جدید آمریکا به حسین دهقان، وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح دستور داد برنامه تولید انواع موشکهای مورد نیاز نیروهای مسلح با سرعت و جدیت بیشتری ادامه یابد.
روحانی در دستور خود نوشت: «در صورت تکرار اینگونه اقدامات غلط و مداخلهجویانه از سوی آمریکا، وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح موظف است با استفاده از کلیه امکانات، برنامهریزی جدیدی برای گسترش توانمندیهای موشکی کشور، بهعمل آورد.»
در همین حال مسعود جزایری، سخنگوی ارشد نیروهای مسلح ایران نیز صبح جمعه در واکنش به اقدام آمریکا گفت گسترش توان دفاعی و موشکی با جدیت ادامه دارد و «جمهوری اسلامی حتی یک روز از ارتقاء توان موشکی خود غافل نبوده است».
او ظرفیتهای دفاعی به ویژه موشکی را جزء خطوط قرمز جمهوری اسلامی دانست.
همچنین عباس عراقچی، معاون وزیر امور خارجه ایران و عضو ارشد هیأت مذاکرهکننده ایران در گفتوگوهای هستهای پنجشنبه شب در تلویزیون دولتی ایران گفت میان بحث توافق هستهای و آزمایش موشکی تفاوت آشکاری وجود دارد و «به هیچ وجه آزمایش موشکی نقض برجام نیست».
ایران در تاریخ ۱۰ اکتبر / ۱۸ مهرماه موشک بالستیک عماد را آزمایش کرد. در پی آن، آمریکا، بریتانیا، فرانسه و آلمان در روز ۲۱ اکتبر / ۲۹ مهر از کمیته تحریمهای ایران در شورای امنیت سازمان ملل خواستند علیه آزمایش موشکی ایران که بهگفته آنها ناقض قطعنامه تحریم سازمان ملل است، اقدام کند. این چهار کشور در نامهای که شامل جزئیاتی درباره پرتاب این موشک بود، گفته بودند که موشک عماد «قادر به حمل سلاح هستهای است.»
قطعنامه ۱۹۲۹ سازمان ملل و بهویژه پاراگراف نهم آن، ایران را از انجام آزمایش موشکهای بالستیک که قابلیت حمل کلاهکهای هستهای را دارند، منع کرده است. این قطعنامه تا زمان اجرای توافق هستهای ایران و کشورهای قدرتمند معتبر است.
در ماه نوامبر (آبان) سال جاری، متیو رای کرفت، رئیس دورهای شورای امنیت سازمان ملل متحد خبر داد که پرونده آزمایش اخیر موشک بالستیکی توسط ایران به کمیته تحریم این شورا ارسال شده است.
کارشناسان کمیته تحریم شورای امنیت نیز روز ۱۵ دسامبر / ۲۴ آذر پس از تحقیقات خود در این زمینه آزمایش موشک بالستیک «عماد» توسط ایران را نقض تحریمهای سازمان ملل علیه این کشور دانستند.
نظرها
nader
هیثم مالح رئیس کمیته قانونی ائتلاف ملی سوریه طی یک یادداشت رسمی تأکید کرد: «بیش از هفتاد درصد سوریه توسط رژیم ایران و مزدورش بشار اسد ویران شده است.