ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

ادامه حملات داعش به تأسیسات نفتی لیبی

درگیری‌های نظامی بین گروه «دولت اسلامی» (داعش) و نیروهای لیبی در اطراف پایانه‌های نفتی این کشور وارد روز دوم خود شد و روز سه‌شنبه ۵ ژانویه / ۱۵ دی نیز ادامه یافت.

درگیری‌های نظامی بین گروه «دولت اسلامی» (داعش) و نیروهای لیبی در اطراف پایانه‌های نفتی این کشور وارد روز دوم خود شد و روز سه‌شنبه ۵ ژانویه / ۱۵ دی نیز ادامه یافت.

به‌گزارش خبرگزاری فرانسه منابع امنیتی لیبی گفته‌اند که داعش از روز دوشنبه حمله به تأسیسات نفتی الصدرا و راس لانوف را آغاز کرده و با نیروهای حفاظتی وارد نبرد شده‌اند.

در سواحل شمالی لیبی پایانه‌های نفتی الصدرا، راس لانوف و بریقه به‌لحاظ اقتصادی نقشی حیاتی برای لیبی دارند.

روز سه‌شنبه در تبادل آتش میان داعش و نیروهای حفاظتی تأسیسات نفتی الصدرا یک مخزن نفت خام مورد هدف قرار گرفت. به‌دلیل درگیری‌های نظامی مأموران آتش‌نشانی نتوانستند خود را به محل برسانند.

محمد المنفی، سخنگوی شرکت ملی نفت که به دولت بخش شرقی لیبی وابسته است گفت یک مخزن نفت بر اثر آتشباری گلوله‌ها به‌طور کامل نابود شد. محتوای این مخزن چیزی حدود ۴۲۰ هزار بشکه نفت بود.

یک مخزن نفت دیگر نیز روز دوشنبه در جریان درگیری‌های نظامی در راس لانوف در آتش سوخت و مأموران آتش‌نشانی نتوانستند آن را خاموش کنند.

یک سخنگوی گارد تأسیسات نفتی ادامه درگیری‌ها را تأیید کرده و گفته است در جنوب غربی الصدرا هفت مأمور حفاظتی کشته شده‌اند.

در درگیری‌های نظامی روز دوشنبه نیروی هوایی مستقر در پایگاه هوایی مصراته نیز وارد عمل شده و مواضع داعش را بمباران کرده است. این پایگاه هوایی در دست دولت مستقر در طرابلس است که نزدیک به ائتلاف شبه‌نظامیان فجر در لیبی است.

داعش روز دوشنبه اعلام کرد که شهر ساحلی بن جواد که بین سرت و الصدرا قرار دارد را تصرف کرده است اما هیچ کدام از منابع نظامی و رسمی آن را تأیید نکردند.

نیروهای داعش از یک سال پیش به تأسیسات نفتی لیبی حمله می‌کنند اما تاکنون موفق به آن‌ها نشده‌اند.

داعش از زمان سقوط حکومت معمر قذافی در سال ۲۰۱۱ به‌دلیل هرج‌ومرج حاکم بر لیبی از موقعیت استفاده کرده و در این کشور گسترش پیدا کرده است. داعش از ماه ژوئن سال گذشته میلادی کنترل شهر بزرگ سرت و کمی از غرب منطقه نفتی نامبرده‌شده را در اختیار دارد.

پیشروی‌های داعش در لیبی نگرانی جامعه جهانی را برانگیخته و تلاش‌ها برای ایجاد دولت وحدت ملی در این کشور و پایان بخشیدن به هرج‌ومرج را بیشتر کرده است. در لیبی تاکنون دو دولت حاکم بوده، یکی در شرق که از سوی جامعه جهانی به‌رسمیت شناخته می‌شود و دیگری در طرابلس، پایتخت لیبی. این دو دولت اکنون در تلاش‌اند تا یک دولت واحد تشکیل دهند.

روز ۱۷ دسامبر در مراکش توافقی میان نمایندگان پارلمان‌های دو دولت رقیب و نمایندگان جامعه مدنی لیبی امضا شد. این توافق راه را برای تشکیل یک دولت وفاق ملی در طرابلس فراهم می‌کند.

سازمان ملل توافق دو دولت لیبی در اواخر ماه دسامبر را تأیید کرده است اما دولت وحدت ملی جدید هنوز باید قبل از ۱۷ ژانویه به تصویب پارلمان شرق برسد. رئیس این پارلمان با توافق موافق نیست.

لیبی مهم‌ترین ذخایر نفتی آفریقا را دارد که ۴۸ میلیارد بشکه تخمین زده می‌شود. تولید نفت لیبی در سال ۲۰۱۱ حدود ۱,۶ ملیون بشکه در روز بود که پس از سرنگونی قذافی سقوط کرد.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.