چهارشنبه سوری و حکومت نگران ایران
اکبر فلاحزاده - همه ساله میلیونها نفر از مردم در آستانه کریسمس به فروشگاهها و سوپر مارکتها هجوم میبرند تا وسایل آتش بازی بخرند. آن وقت آتش بازی و پریدن از روی آتش در کشور ما جرم محسوب میشود.
هرسال به چهارشنبهسوری که نزدیک میشویم، رسانههای حکومتی بنا میکنند به پخش فیلمهای دلخراش از مجروح شدن مردم در اثر ترکیدن ترقه، یا سوختن دست و پایشان به علت پریدن از روی بوته آتش. راه به راه آمبولانس نشان میدهند که آژیرکشان به سوی بیمارستانها روانهاند.
این همه نگرانی حکومت برای حفظ سلامت شهروندان البته مایه "مباهات" است، اما برای کسانی که صابون حکومت به تنشان خورده، کمی عجیب است. چون حکومت وقت سرکوب تظاهرات مردم علیه سیاستهای زورگویانه رژیم، ازجمله در سرکوب دانشجویان کوی دانشگاه، چنان بیرحمی نشان میدهد که آدم حیرت میکند با پلیس یک رژیم مردمی و نگران سلامت مردم سرو کار دارد، یا با یک مشت اراذل و اوباش؟ حکومتی که عواملش مردم را از بالای پل به پایین پرت میکنند، با ماشین زیر میگیرند یا سر و صورتشان را با دشنه پاره پوره میکنند، نگران هر چه باشد، نگران سلامت مردم نیست.
در همین زمینه بیشتر بخوانید و بشنوید:
دستگیرشدگان تظاهرات یا مخالفان سیاسی و روزنامهنگاران و وبلاگنویسانی که در زندان کتک میخورند و مانند زهرا کاظمی یا ستار بهشتی کشته میشوند، حکومت را نگران نمیکند. حکومت همچنین نگران نمیشود از اینکه مدام کارخانهها و کارگاهها تعطیل، و کارگرانشان بیکار میشوند. گاهی همین کارگران بیکار که جلوی فرمانداری یا ادارههای دیگر جمع میشوند، به جای آنکه حق و حقوقشان را بگیرند، کتک نوش میکنند.
نگرانی حکومت
در این هیرو ویر ظاهراً نگرانی حکومت از این است که مبادا مردم از روی بوته آتش بپرند و ترقه بترکانند.
جنگ افروزی و راه بهراه برگزاری انواع و اقسام مانورهای نظامی و رزمایش و جنگ با دشمن فرضی ایراد ندارد، اما شب چهارشنبه سوری چهارتا ترقه ترکاندن ایراد دارد.
راه به راه گلوله و توپ و خمپاره شلیک میکنند و موشک هوا میکنند و در مانورهای رزمی چهارگوشه مملکت راکت میاندازند و آتش به پا میکنند:
خبرگزاری فارس از "شلیک راکتهای نازعات۱۰ و فجر۵ در رزمایش موشکی ارتش در رزمایش موشکی نیروی زمینی ارتش در مناطق مرکزی کشور" خبر میدهد. اینها عیب ندارد، آنوقت چهارتا بوته آتش زدن مردم و فشفشه هوا کردن بچهها عیب دارد.
خمپاره جا مانده از مانورهای نظامی
دستگاههای تبلیغاتی حکومت به طرزی اغراقآمیز مدام مردم را میترسانند که مواظب بچههایشان باشند با آتش و ترقه بازی نکنند. همین دستگاهها تمام تلاششان را میکنند که خبرهای دیگر را پنهان کنند. از جمله اینکه چندی پیش "علت انفجار در کرج عمل کردن خمپاره جا مانده از مانورهای نظامی" بوده است.
به گزارش ایسنا نماینده مردم کرج در مجلس در تشریح علت انفجار در کرج که به کشته شدن دو نفر انجامید گفت: «این انفجار به دلیل عمل کردن یکی از خمپارههای جا مانده از مانورهای نظامی در منطقه حصارک بوده است.»
محمدجواد کولیوند، اظهار کرد: «طبق بررسیهای نیروی انتظامی در بین وسایل دورهگردهایی که لوازم و ضایعات آهن از منطقه حصارک جمع کردهاند، یک خمپاره عمل نکرده وجود داشته که بر اثر گرما و یا تخلیه غیر اصولی منفجر شده است.» وی افزود: «منطقه حصارک در بین کوهها واقع شده است که در آن مانورهای نظامی و یا مانورهای بسیج اعم از رزمایش و یا آموزش در ایام مختلف همچون دفاع مقدس برگزار میشود. همچنین در این محل ممکن است نورافشانیهایی صورت گیرد که امکان جا ماندن یک خمپاره عمل نکرده بعد از این مانورها و یا نورافشانیها موضوعی محتمل به شمار میآید.»
کولیوند گفت که آخرین اطلاعات حاکی از کشته شدن دو نفر بر اثر این انفجار و مجروح شدن چند نفر است.
خودسازی دختران در ایلام
خودسازی دختران در ایلام، کرمانشاه، آذربایجان شرقی و سایر مناطق محروم ایراد ندارد، اما پریدن همین دختران از روی بوته آتش چهارشنبه سوری ایراد دارد.
اخبار حوادث روزنامهها و رسانههای خود حکومت را نگاه کنید ببینید به چه تعداد اخبار فجیع برمیخورید که همه ناشی از سیاستهای ویرانگر حکومت است. یک نمونه: «سه دختر در یک روز، در استان ایلام دست به خودکشی زدند که دو نفر از آنها از طریق ریختن نفت به روی بدنشان و خودسوزی قصد پایان بخشیدن به زندگی خود را داشتند.
در پی این حادثه سه دختر ۱۷ و ۱۸ ساله اقدام به خودکشی کردند که یک نفر جان خود را از دست داده و دو نفر دیگر در شرایط وخیم بهسر میبرند.
بـراساس اطلاعات واصله دو دختر ۱۷ و ۱۸ ساله ایوانی و ایلامی با ریختن نفت بر روی خودشان و دختر۱۷ ساله درهشهری هم با خوردن پودر حشرهکش اقدام به خودکشی کردهاند کـه دختر مصدوم ایوانی پس از انتقال به بیمارستان جان خود را از دست داد.»
گفتنی است استان ایلام بیشترین آمار خودکشی بهویژه خودسوزی زنان را در کشور به خود اختصاص داده است.
به گفته معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی استان ایلام، معضل خودکشی بهعنوان یکی از معضلات مهم استان بهشمار میرود. «سالانه ۴۳۰ نفر در ایلام اقدام به خودکشی می کنند که اغلب آنها زنان جوانی هستند که دست به خودسوزی می زنند». (ایرنا)
معاون هماهنگکننده فرماندهی انتظامی استان ایلام نیز با اشاره به آسیبهای روانی و اجتماعی شایع در استان، اظهار داشت: «این آسیبها دلایل و ریشههای گوناگون فرهنگی، اقتصادی و… دارد که باید پس از شناسایی جهت کنترل و پیشگیری هدفگذاری شوند.»(منبع:آخرین نیوز)
آیا کسی هست که بپرسد ریشههای گوناگون فرهنگی، اقتصادی این آسیبهای روانی و اجتماعی بالاخره هدفگذاری شد یا نه؟ به جای این کارها مسئولان امنیتی و انتظامی صبح تا شب جلسه میگذارند که چطور حال مردم را بگیرند، چطور بیشتر و بهتر سرکوبشان کنند، چگونه به طرزی موثرتر ارتباطات تلفنی و اینترنتیشان را کنترل کنند. به ویژه مناسبتهایی مانند چهارشنبهسوری سبب بسیج سراسری دستگاههای سرکوب میشود که مواظب باشند یک وقت به مردم خودش نگذرد و از آن بدتر با برگزاری آئینهای ملی نیاکان یاد گذشتههای باستانیشان نیافتند تا خدای نکرده از اسلام غافل شوند.
آتش بازی، مورد علاقه مردم دنیا
اساساً آتش بازی چیز غریبی نیست و در مراسم ملی کشورهای مختلف جای ویژهای دارد. به خصوص در جشنهای کریسمس در سراسر دنیا شاهدیم که میلیونها نفر از مردم سرخوشانه آتش بازی میکنند و فیلمشان هم مستقیم از تلویزیونها پخش میشود. حکومت نه تنها مانع این مراسم نمیشود، بلکه حتی خود اعضای دولت و خانواده و بستگانشان هم در این مراسم شرکت میکنند، هرچند که همهشان خوب میدانند که آتش بازی خطرناک است.
همه ساله هم در این مراسم در جاهای مختلف دنیا عدهای مجروح یا کشته میشوند، اما باز مردم دست بر نمیدارند و حکومت هم این حوادث را بهانه تعطیل مراسم نمیکند. چون میدانند که بازی اشکنک دارد، سرشکستنک دارد.
تلاشها و نظارتهای فنی و آموزشی همه در جهت استاندارد کردن وسایل آتش بازی و نظارت بیشتر بر کارخانههای تولید وسایل آتش بازی است، نه تعطیل کردن آتش بازی. تجربه هم نشان داده که بیشتر تلفات، ناشی از استفاده از ابزارهای غیر استاندارد آتش افروزی است.
همه ساله میلیونها نفر از مردم در آستانه کریسمس به فروشگاهها و سوپر مارکتها هجوم میبرند تا وسایل آتش بازی بخرند. آن وقت آتش بازی و پریدن از روی آتش در کشور ما جرم محسوب میشود.
مرغ پخته هم به خنده میافتد وقتی حکومت دایه مهربانتر از مادر میشود و برای سوختن دست و پای بچههای مردم دلسوزی میکند.
سرخی تو از من، زردی من از توست که حکومت را میترساند. این که آئین چهارشنبه سوری (که حکومت اسلامی حتی از نامش نیز واهمه دارد و آن را «چهارشنبه آخر سال» مینامد) با وجود این همه تبلیغات در جهت اسلامی کردن جامعه و حاکم کردن خفقان و مرگ، هنوز پاییده و بزرگ داشته میشود. این است که حکومت را میسوزاند.
نظرها
esfahaniy
بسیار زیبا نوشته اید. دستتان درد نکند