اصلاحطلبان در برزخ امید و نومیدی
رهبر جمهوری اسلامی خیال اصلاحطلبان را آسوده کرد. اما آنها همچنان میگویند که تحت هر شرایطی در انتخابات میمانند و با نامزدهای کمتر شناخته شده، بازی را ادامه میدهند.
آیا اصلاحطلبان میتوانند به بازگشت به بازی انتخابات مجلس شورای اسلامی امیدوار باشند و شورای نگهبان از موضع خود عقبنشینی میکند؟ اگر نه، اصلاحطلبان که به گفته حسین مرعشی، تنها یک درصد نامزدهای احتمالی آنان تائید شده است چه خواهند کرد؟ آیا همچنان در عرصه انتخابات باقی میمانند؟
صبح چهارشنبه ۳۰ دی، سخنگوی هیات مرکزی نظارت بر انتخابات از احتمال بازنگری در بررسی صلاحیتها و «تائید صلاحیت ۱۰ تا ۱۵ درصد از کسانی که صلاحیتشان احراز نشده»، خبر داد. این خبر میتوانست حامل پیامی مثبت در واکنش به رایزنیهای رئیس مجلس، رئیس دولت و شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان با شورای نگهبان باشد.
اصلاحطلبان پیش از این، رایزنی با شورای نگهبان را تنها راهبرد خود برای این دوره از انتخابات عنوان کرده بودند. در همین راستا، محسن رهامی سهشنبه ۲۹ دی، از «گزارش شفاهی یا کتبی رد صلاحیتها به رهبر انقلاب» خبر داد و گفت: «از ایشان میخواهیم که دستور تجدید نظر نسبت به رد صلاحیت اصلاحطلبان را بدهند.»
اما سخنان رهبر جمهوری اسلامی ایران در جمع دستاندرکاران انتخابات و دفاع او از عملکرد شورای نگهبان، معنایی بهغیر از بینتیجه ماندن رایزنیها نداشت. علی خامنهای که پیش از این، از همه حتی مخالفان نظام خواسته بود در انتخابات شرکت کنند، گفت که «این به معنای این نیست کسانی که اصل نظام را قبول ندارند به مراکز تصمیمگیری راه بدهیم.»
در همین رابطه اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهوری در جمع فرمانداران و استانداران، از دیدار خود با رهبر جمهوری اسلامی خبر داد و «شورای محترم نگهبان» را ناظر قانونی انتخابات دانست. او از کسانی که تائید صلاحیت نشدهاند، خواست که «حتما مسئله را از مسیر قانونی پیگیری و دنبال کنند.»
چه کسانی در لیست انتظار هستند؟
اگر فرض را بر این بگذاریم که شورای نگهبان گروهی از دواطلبان را که صلاحیتشان تائید نشده است، تائید صلاحیت کند، آنوقت سوال این است که آیا اصلاحطلبان هم جایی در این فهرست دارند و باید همچنان امیدوار باشند؟
به گفته سخنگوی هیات مرکزی نظارت، ۲۸ درصد داوطلبان، عدم احراز صلاحیت و ۲۵ درصد رد صلاحیت شدهاند. پیش از این، سخنگوی شورای نگهبان گفته بود که کسانی که صلاحیتشان احراز نشده، نقص مدرک دارند و یا در مهلت تعین شده از مقامی که داشتهاند، استعفاء ندادهاند.
نجاتالله ابراهیمیان تائید صلاحیت این گروه را در شورای نگهبان ممکن دانسته و گفته بود که ممکن است این افراد مدارک خود را تحویل دهند و نظر شورای نگهبان تغییر کند. او بخش زیادی از این دسته داوطلبان را کسانی دانسته بود که برای نخستین بار اعلام کاندیداتوری کردهاند.
با توجه به سخنان خامنهای در ۳۰ دی و موضعگیری اعضای شورای نگهبان، فرماندهان نظامی و گروهی از نمایندگان مجلس، به نظر میرسد که اصلاحطلبان جایگاهی در لیست انتظار شورای نگهبان ندارند و باید منتظر تائید صلاحیت گروهی از داوطلبان دور از اصلاحطلبان بود.
تحت هر شرایطی در انتخابات میمانیم
اما اصلاحطلبان چه میکنند؟ آنها پیش از انتخابات هم پیامشان را رسانده بودند که نه راه خرداد ۸۸ را میروند و نه راه مجلس ششم و هفتم بلکه تحت هر شرایطی در انتخابات میمانند. رئیس ستاد انتخابات اصلاحطلبان تهران هم پس از رد صلاحیت گسترده همین موضع را تکرار کرده است.
علی صوفی در نشست خبری ستاد تهران شورای سیاستگذاری اصلاحطلبان و در واکنش به خروج احتمالی این گروه از انتخابات گفت: «حتی فکر تعطیلی هم به ذهنمان خطور نکرده است. ما حق نداریم عرصه انتخابات را ترک کنیم.»
صوفی گفت «سعی میکنیم بر اساس قانون و گفتوگو مشکلمان را حل کنیم» و اضافه کرد «تحت هر شرایطی در انتخابات میمانیم و در یک فراخوان مجازی از همه کسانی که تائید صلاحیت شدهاند، میخواهیم که مدارکشان را برای ما بفرستند تا روی افراد کمتر شناخته شده سرمایهگذاری کنیم.»
انتخابات مجلس شورای اسلامی همزمان با انتخابات خبرگان رهبری، هفتم اسفند برگزار میشود. براساس اعلام شورای نگهبان، تنها ۴۰ درصد از داوطلبان نامزدی در این انتخابات تائید صلاحیت شدهاند. علی خامنهای، این انتخابات را سرنوشت ساز خوانده و از نهادهادی نظارتی و امنیتی خواسته بود که «مراقب نفوذ دشمن در مراکز تصمیمگیر و تصمیمساز» باشند.
نظرها
میترا
اخلاق سیاسی اصلاح طلبان حکومتی برگرفته از فرهنگ قعله نیو سیتی است. همان وقاحت، همان استیصال و همان نوع چانه زنی ها...
حقیقتگو
طفلگی ها و ساده لوحان چه با کت شلوار و چه با عبا و ریش و پشم این سن و سال باورشون شده بود که اصلاح چی هستند و چیزی هم برای اصلاح کردن می اندازن رو میزشون ولی متوجه میشن و حتما" متوجه شدن که چیزی رو خارجی های گروه 5+1 برای انگولگ کردن و افشا گری و ردیابی کردن چپاولگران خارجی در ایران که در زیر عبا و عمامه آخوندی استتار هستند رو به هیچ نمی پسندند و اجازه نحواهند که هویت واقعی خیلی از آنها از جمله احمدی نژادها فاش شود. بدین دلیل یک اصلاح طلب جائی در مجلس و فضولی کردن در کار و اعمال و پروژه امپریالیست های خارجی استتاری در زیر ریش و پشم آخوندها در ایران نخواهد داشت . اصلاح طلب حق دارد بداند که حق ندارد !!