تکذیب رایزنی دولت با شورای نگهبان بر سر رد صلاحیتها
سخنگوی هیات مرکزی نظارت بر انتخابات هر گونه جلسه مشترک میان دولت و شورای نگهبان را تکذیب کرد. برخی از احزاب اصلاحطلب میگویند که امکان رقابت ندارند.
سخنگوی هیات مرکزی نظارت بر انتخابات هر گونه رایزنی با شورای نگهبان به منظور بازنگری در تائید صلاحیتها را تکذیب کرد و گفت که تا به حال «در شورا جلسهای برگزار نشده است.»
سیامک رهپیک، سخنگوی هیات مرکزی نظارت عصر جمعه دوم بهمن، رایزنی دولت با شورای نگهبان را تکذیب کرد و گفت: «در بعضی جاها عنوان شده که جلساتی با شورای نگهبان داشته یا رایزنی کردهاند، در حالی که در شورا جلسهای برگزار نشده و رایزنی انجام نشده است.»
رهپیک در حالی این خبرها را تکذیب میکند که روز گذشته رئیس جمهوری و قائم مقام وزارت کشور از ادامه رایزنیهای دولت با این شورا خبر داده بودند.
حسن روحانی در همایش استانداران و فرمانداران گفته بود که معاون اول رئیس جمهوری به همراه وزرای کشور و اطلاعات به رایزنی با شورای نگهبان ادامه میدهند. او پیش از این نیز گفته بود که از «همه اختیارات قانونی» خود برای تائید صلاحیت کسانی که «بدون مستندات قانونی» رد صلاحیت شدهاند، استفاده خواهد کرد.
حسینعلی امیری، قائم مقام وزارت کشور، در همین همایش مدعی شده بود که عصر پنجشنبه اول بهمن، جلسهای مشترک میان وزیر کشور و شورای نگهبان برگزار خواهد شد. در همین رابطه وزیر کشور نیز از رایزنی خود با مسئولان شورای نگهبان خبر داده و گفته بود که به تجدید نظر در بررسی صلاحیتها امیدوار است.
علاوه بر مقامهای دولتی، رئیس شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان هم از تشکیل کمیته ویژهای به منظور رایزنی با شورای نگهبان خبر داده و گفته بود که گزارش رد صلاحیتها را به صورت کتبی یا شفاهی به رهبر جمهوری اسلامی ایران ارائه خواهند کرد.
رهبر جمهوری اسلامی روز ۳۰ دی، در دیدار با دستاندرکاران هیاتهای نظارت و اجرایی انتخابات، عملکرد شورای نگهبان در بررسی صلاحیتها را قابل تقدیر دانست.
سخنگوی هیات مرکزی نظارت، پیش از این از تائید صلاحیت حدود ۴۰ درصد از داوطلبان نمایندگی انتخابات مجلس شورای اسلامی خبر داده بود. رهپیک اول بهمن نیز گفت که احتمال تائید صلاحیت ۱۰ تا ۱۵ درصد از کسانی که احراز صلاحیت نشدهاند، وجود دارد.
"اصلاحطلبان از صحنه نمیروند"
محسن رهامی، رئیس شورای سیاستگذاری اصلاحطلبان که در این دوره از انتخابات رد صلاحیت شده است، گفته بود که اصلاحطلبان امکان ارائه لیست انتخاباتی را در بسیاری از حوزههای انتخابیه ندارند. در همین رابطه، مجمع نیروهای خط امام با صدور اطلاعیهای اعلام کرد که «امکان رقابت در هیچ یک از حوزههای انتخابیه را ندارد.»
مجید فراهانی، دبیرکل حزب ندای ایرانیان هم از تائید صلاحیت تنها هشت نامزد این حزب خبر داد و گفت که «ما قطعا در این انتخابات حضور پیدا میکنیم.» رئیس ستاد انتخابات اصلاحطلبان تهران، از ادامه حضور اصلاحطلبان «تحت هر شرایطی» در انتخابات خبر داده و گفته بود که با «نامزدهای کمتر شناخته شدهای که تائید صلاحیت شدهاند»، به منظور ارائه لیست انتخاباتی مذاکره میکنیم.
انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی همزمان با انتخابات پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری هفتم اسفند برگزار میشود. نزدیک به ۱۲ هزار داوطلب برای نمایندگی مجلس ثبتنام کرده بودند که حدود هفت هزار نفر از آنان از سوی هیاتهای نظارت و اجرایی رد صلاحیت یا عدم احراز صلاحیت شدهاند.
به گفته سخنگوی هیات مرکزی نظارت، احتمال رد صلاحیت نامزدهایی که در هیاتهای نظارت تائید صلاحیت شدهاند، از سوی شورای نگهبان وجود دارد.
نظرها
نظری وجود ندارد.