مخالفان سوری حضور در مذاکرات صلح ژنو را پذیرفتند
کمیته عالی مخالفان اسد، مشارکت در مذاکرات صلح ژنو را پذیرفت. نشست صلح عصر جمعه۲۹ ژانویه و تنها با حضور نمایندگان رژیم اسد آغاز شد. انتظار میرود هیات مخالفان یکشنبه وارد ژنو شود.
گروه اصلی اپوزیسیون سوریه سرانجام مشارکت در مذاکرات صلح ژنو را پذیرفت. گفتوگوها از عصر جمعه ۲۹ ژانویه آغاز شدند اما تنها با حضور نمایندگان رژیم اسد.
کمیته عالی اپوزیسیون سوریه (HNC) بالاخره و با تاخیر، قبول کرد در مذاکرات ژنو با میانجیگری نماینده سازمان ملل شرکت جوید. این گروه که پشتیبانی عربستان سعودی را دارد، شامگاه جمعه ۲۹ ژانویه اعلام کرد که هیاتی را به ژنو خواهد فرستاد. شبکه تلویزیونی العربیه گزارش داد که تغییر موضع این گروه ناشی از تضمینهایی است که آمریکا و سازمان ملل به آنها دادهاند.
گفتوگوهای صلح سوریه، بعد از ظهر جمعه ۲۹ ژانویه بدون حضور گروههای مهم اپوزیسیون و با شرکت استفان دی میستورا و نمایندگان دولت اسد آغاز شد. در این مذاکرات قرار است نمایندگان دولت و اپوزیسیون در مورد چشمانداز جنگ داخلی پنج ساله و دستیابی به راهکاری سیاسی برای آن به تبادل نظر بپردازند. این گفتوگوها به طور مستقیم انجام نخواهد گرفت بلکه دی میستورا واسطه و منادی نظرات هر یک از طرفین خواهد بود.
دی میستورا شامگاه جمعه پس از نخستین دور مشاورههای خود با نمایندگان رژیم اسد گفت انتظار دارد یکشنبه ۳۱ ژانویه با هیات اپوزیسیون به گفتگو بنشیند. او یادآوری کرد که هنوز موافقت رسمی اپوزیسیون برای شرکت در مذاکرات را دریافت نکرده است.
گروه مخالفان موسوم به "کمیته عالی"، شرط خود برای حضور در ژنو را توقف بمباران شهرها اعلام کرده بود. این کمیته توسط ریاض حجاب، نخستوزیر پیشین سوریه مدیریت میشود که سال ۲۰۱۲ به صف مخالفان پیوست. این کمیته در برگیرنده اصلیترین گروههای مخالف اسد، ائتلاف ملی سوریه و تعدادی از چهرههای منفرد است.
در مذاکرات ژنو تلاش میشود راهکاری سیاسی برای بحران سوریه یافته شود. پیش از این نیز طرفین منازعه سوریه گرد هم آمدهاند اما دور یک میز ننشسته و با واسطه اعلام مواضع کردهاند. استفان دی میستورا برآورد کرده که نخستین دور گفتوگوها بین دو الی سه هفته به طول انجامد. هدف نهایی گفتوگوها دستیابی به آتشبسی واقعی است.
کردهای سوریه به مذاکرات ژنو دعوت نشدهاند. ترکیه به دلیل نزدیکی حزب اتحاد دمکراتیک (پید) به حزب کارگران کردستان (پکک) تهدید کرده که مذاکرات ژنو را در صورت مشارکت کردها در آن بایکوت میکند.
مبنای گفتوگوهای ژنو، قطعنامه صلح سوریه است که ۱۸ دسامبر در شورای امنیت به تصویب رسید و تاریخ شروع مذاکرات را ژانویه ۲۰۱۵ تعیین کرد. در کنفرانس بینالمللی وین در ۱۴ نوامبر توافق شد که طرفین جنگ داخلی سوریه، برای تشکیل دولتی انتقالی به گفتوگو با یکدیگر بپردازند و بسترهای لازم را برای برگزاری انتخابات ظرف ۱۸ ماه فراهم سازند.
نظرها
نظری وجود ندارد.