ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

نمایندگان اسد در ژنو: پیش‌شرط کمک‌های انسانی را نمی‌پذیریم

طبق برنامه یکم فوریه، به دلیل اختلاف‌ها استفان دی میستورا، نماینده سازمان ملل در گفت‌وگو‌های صلح سوریه، قرار است با جناح‌های مختلف حاضر در ژنو به‌طور مجزا دیدار کند.

تلاش‌ها برای ادامه گفت‌وگوهای صلح سوریه در ژنو در حالی ادامه دارد که نمایندگان بشار اسد هنوز پیش‌شرط گروه‌های مخالف اسد برای قبول کمک‌های بشردوستانه به غیرنظامیان محاصره شده توسط ارتش این کشور را نپذیرفته‌اند.

طبق برنامه اول فوریه، استفان دی میستورا، نماینده سازمان در گفت‌وگو‌های صلح سوریه، قرار است با جناح‌ها و کشورهای مختلف حاضر در ژنو به‌طور مجزا دیدار کند.

بشار جعفری، نماینده بشار اسد در سازمان ملل و  در گفت‌وگو‌های صلح سوریه در ژنو

این گفت‌وگوهای مجزا به این دلیل برنامه‌ریزی شده‌اند که نمایندگان رژیم بشار اسد و ائتلاف گروه‌های اپوزیسیون - کمیته عالی مذاکرات اپوزیسیون سوریه (HCN) – قبول نکرده‌اند که بر سر یک میز مذاکره حاضر شوند. اولین گفت‌وگوهای میستورا و کمیته عالی مذاکرات اپوزیسیون سوریه برای ساعت ۱۷ به‌وقت محلی برنامه‌ریزی شده است.

کمک‌های بشردوستانه؛ اولویت گروه‌های اپوزیسون

ائتلاف گروه‌های اپوزیسیون ضد حکومت بشار اسد، روز ۳۱ ژانویه در کنفرانسی خبری اعلام کردند که اگر چنانچه بشار اسد حسن نیت نشان ندهد گفت‌وگوهای ژنو کوتاه خواهد بود. این گروه توقف بمباران مناطق غیرنظامی توسط نیروهای بشار اسد، رفع محاصره شهرهای درگیر شده در جنگ، دسترسی غیرنظامیان به کمک‌های بشردوستانه در مناطق تحت کنترل مخالفان اسد و آزادی بازداشت‌شدگان را درخواست کرده‌اند.

بسمة قضمانی، سخنگوی کمیته عالی مذاکرات اپوزیسیون سوریه، روز ۳۱ ژانویه به خبرنگاران گفت: «ما تنها به این دلیل به ژنو آمده‌ایم که در مورد پیشرفت جدی در مسائل انسان دوستانه، تعهد کتبی به‌دست آوریم. ما برای مذاکرات سیاسی اینجا هستیم، اما تا مطمئن نشویم حسن نیت در موارد بشردوستانه وجود دارد نمی‌توانیم این مذاکرات را آغاز کنیم.»

ائتلاف گروه‌های اپوزیسیون علیه حکومت بشار اسد به‌طور ویژه به شرایط شهر کوهستانی «مضایا» در شمال غربی دمشق اشاره دارند که در آنجا غیرنظامیان شش ماه است در محاصره، بدون دسترسی به غذا، دارو و خدمات بهداشتی به سر می‌برند.

زید رائد الحسین، مقام کمیساریای عالی حقوق بشر در سازمان ملل نیز روز اول فوریه نسبت به اهمیت بحران انسان‌دوستانه در سوریه واکنش نشان داد. الحسین به رویترز گفت که گرسنگی مداوم غیرنظامیان در سوریه «به‌طور بالقوه جنایت علیه بشریت محسوب می‌شود و نباید در گفت‌وگوهای صلح سوریه شامل عفو شود».

نماینده حکومت بشار اسد در گفت‌وگوهای ژنو، بشار جعفری، این اتهامات را «بی‌پایه و اساس» خواند و گفت: «کسانی که به این گفت‌وگوها با پیش‌شرط آمده‌اند، آمده‌اند تا گفت‌وگوها را از مسیر خود منحرف کنند.»

سازمان ملل معتقد است ۴۰۰ هزار سوری در داخل خاک این کشور در حال حاضر در شرایط نیاز به کمک‌های اضطراری زندگی می‌کنند.

گفت‌وگوها تحت شعاع حملات داعش به دمشق

گفت‌وگوهای روز اول فوریه تحت شعاع حملات روز گذشته گروه «دولت اسلامی» در دمشق قرار گرفته است. روز ۳۱ ژانویه، سه انفجار در منطقه «سیده زینب» در دمشق، پایتخت سوریه دست‌کم ۵۰ کشته بر جای گذاشت.

فدریکا موگرینی، وزیر امور خارجه اتحادیه اروپا گفت که این حملات «به‌وضوح برای اخلال در تلاش برای شروع یک روند سیاسی در ژنو» صورت گرفته است.

پس از این حملات جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا هم در یک پیام ویدیویی که در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد، از جناح‌های رقیب در سوریه خواست که فرصت تاریخی گفت‌وگوهای ژنو را از دست ندهند.

کری گفت: «دیدیم که سال‌ها جنگ وحشیانه در غیاب مذاکرات جدی، چه نتیجه‌ای داشته است. من از همه شرکت‌کنندگان مصرانه می‌خواهم که این فرصت را از دست ندهند و در گفت‌وگوها با در نظر گرفتن منافع کشورشان پیش بروند.»

مذاکرات صلح سوریه قرار بود روز دوشنبه ۲۵ ژانویه / ۵ بهمن زیر نظر سازمان ملل در ژنو برگزار شود اما به دلیل عدم توافق بر سر ترکیب هیأت نمایندگان روز جمعه ۲۹ ژانویه / ۹ بهمن از سر گرفته شد. با این حال گروه اصلی اپوزیسیون سوریه ابتدا در آن شرکت نکرد. ساعاتی پس از آغاز مذاکرات، این ائتلاف در ریاض اعلام کرد که در مذاکرات شرکت خواهد کرد.

همچنین شرکت‌کنندگان در این گفت‌وگوها حاضر نشدند که حزب اتحاد دموکراتیک کردستان سوریه، که در مبارزه با گروه «دولت اسلامی» در مناطق کردنشین سوریه نقش جدی ایفا کرده است، در این مذاکرات شرکت کند.

دیگر گروه‌های درگیر در جنگ داخلی سوریه که در این مذاکرات نماینده ندارند، گروه‌های شبه‌نظامی اسلام‌گرای افراطی شامل گروه «دولت اسلامی» و گروه وابسته به القاعده - «جبهه نصره» - هستند.

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • حقیقتگو

    مذاکرات صلحی در کار نبوده و نیست زیرا که هم امریکا و اروپا و اسراییل با ادامه حکومت قصاب سوریه بشار اسد مخالفتی نداشته و ندارند همانند حکومت علی خامنه ای ایشان در ایران. حمایت تا بخال غربی ها از مخالفان بشار اسد فقط در سطح و مرتبه ای بوده که مخالفان جنگجوی بشار اسد به کشته شدن و یا خسته شدن از مخالفت کردن با اسد وادار نمایند. بهمین دلیل هم امپریالیست اروپا هزاران نفر که می توانستند به مخالفان اسد بپیوندد را با گول زدن تحت عنوان پناهندگی در اروپا از سوریه بیرون کشیدند. تمامی مذاکرات صلحی که در حال حاضر وجود دازد فقط و فقط جنبه رشوه دادن های پولی به مخالفان بشار اسد دارد و به قصد در هم شکستن مقومت مردمی سوریه بر علیه بشار اسد است !! بهمین دلیل هم می باشد که مخالفان قصاب سوریه رشوه پولی و قول پست و مقام دولت قصاب سوریه را قبول نمی کنند و قصاب سوریه هم می گوید اینقدر مردم را گرسنه گی میذهم و می کشم تا به خواسته بشار اسد بله بگویید. غربی ها و جناب جان کری و روسیه هم یک صدا با هم می گویند که یالله مخالفان بشر اسد پول را بگیرید و بله را بگویید!!