ترکیه: ظرفیتمان تکمیل است اما همچنان پناهجو میپذیریم
یک مقام دولتی ترکیه تعداد پناهجویان سوری را که پشت مرز ترکیه در انتظار ورود به سر میبرند ۳۰ هزار تن اعلام کرد.
مقامات ترکیه میگویند «ظرفیت پناهنده پذیری» این کشور تکمیل شده است، با این وجود این کشور همچنان پناهجویان سوری بیشتری خواهد پذیرفت.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، نعمان کورتولموش، معاون نخست وزیر ترکیه یکشنبه هفتم فوریه/ ۱۸ بهمن گفت این کشور طی روزهای گذشته ۱۵هزار پناهجوی سوری را پذیرفته است.
این مقام دولتی ترکیه تعداد پناهجویان سوری را که پشت مرز ترکیه در انتظار ورود به سر میبرند ۳۰ هزار تن اعلام کرد.
بیش از ۴۰ هزار شهروند سوری در پی حملات دولت این کشور به حومه شهر حلب از خانههای خود گریختهاند و شماری از آنها به سمت ترکیه پناه آوردهاند.
کورتولموش، در گفت و گو با شبکه تلویزیونی سیانان ترک گفت که سه میلیون پناهجو در حال حاضر در ترکیه به سر میبرند که بیش از دو و نیم میلیون نفر از آنان سوری هستند.
بر اساس آمار سازمان چشمانداز جهانی، ورلدویژن، چهار میلیون و ۶۰۰ هزار سوری به کشورهای مختلف جهان پناهنده شدهاند. کشورهای اروپایی تنها ۱۰ درصد از این پناهجویان را پذیرفتهاند. کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد میگوید که نزدیک به سه میلیون سوری به ترکیه رفتهاند.
بر پایه گزارش دفتر کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد در ترکیه، تعداد کل پناهندگان و پناهجویان در این کشور کمتر از دو میلیون نفر است که از کشورهای عراق، افغانستان، ایران، سوریه و دیگر کشورهای منطقه هستند.
درخواست اتحادیه اروپا از ترکیه برای گشودن مرزها به روی پناهجویان سوری
معاون نخست وزیر ترکیه با اعلام آن که ظریفیت پناهجویی این کشور تکمیل شده است گفت: «اما چه میشود کرد؟ این افراد جای دیگری ندارند که بروند. یا باید زیر بمباران کشته شوند و ترکیه مانند دیگر نقاط جهان شاهد قتل عام آنها باشد یا آنکه مرزها را به روی آنها بگشاید».
کورتولموش تأکید کرد که ترکیه به «فقط تعدادی» از این پناهجویان سوری اجازه خواهد داد که وارد خاک این کشور شوند و «برای بقیه این پناهجویان در داخل سوریه همه نوع کمکهای انساندوستانه فراهم خواهیم آورد».
همزمان اتحادیه اروپا از ترکیه خواست تا مرزهایش را به روی پناهجویان سوری باز کند. فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، شنبه ششم فوریه/ ۱۷ بهمن در دیدار غیر رسمی با مولود چاوشاوغلو، وزیر خارجه ترکیه در آمستردام از مقامات آنکارا خواست که مرزهای خود را به روی پناهجویان سوری بگشاید.
همزمان، سلیمان تاپسیز، والی استان مرزی کیلیس ترکیه گفت که ترکیه «بیش از این» برنامهای برای پذیرش پناهجویان سوری ندارد و تنها در «وضعیت اضطراری و فوقالعاده» مرزهایش را به روی این پناهجویان خواهد گشود.
در پی حملات اخیر نیروهای نظامی دولت سوریه و حملات هوایی روسیه به روستاهای نبل، زهرا و شهر حلب، دهها هزار تن از شهروندان سوریه مجبور شدهاند که خانههای خود را ترک کنند و جمعه پنجم فوریه به مرز این کشور با ترکیه پناه آوردند.
بیشتر بخوانید: ممانعت ترکیه از ورود ۳۵ هزار پناهجوی سوری به خاک این کشور
نظرها
مسعود
"ظرفیت مان تکمیل است اما همچنان پناهجو میپذریم" به شرط آنکه همچنان چشم بر جنایتهای ما بببندید.