ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

دوراهی هادی: سنت یا تجدد؟

یکی از موضوعات برلیناله درگیری بین سنت و تجدد است. «ما عاشقت هستیم هادی» که در بخش اصلی جشنواره فیلم برلین شرکت دارد، دشواری تغییر در جوامع اسلامی را آشکار می‌کند.

«ما عاشقت هستیم هادی» ساخته محمد بن عطیه، فیلمساز ۳۹ ساله تونسی شامگاه جمعه ۱۲ فوریه در بخش اصلی جشنواره فیلم برلین به نمایش درآمد.

هادی (با بازی مجد مستوره) و ریم» (با بازی ریم بن مسعود) در نمایی از فیلم «ما عاشقت هستیم هادی»

موضوع این فیلم آشناست: یک مرد جوان تونسی می‌بایست با دختری که مادرش برای او در نظر گرفته‌ ازدواج کند. هدی اما تلاش می‌کند به این ازدواج تن ندهد.

به گزارش واریتی برخی منتقدان از این فیلم به عنوان تمثیلی از جدال سنت‌ها با مدرنیته و دشواری‌های تغییر در جوامع اسلامی یاد کرده‌اند و در همان حال عده‌ای دیگر که با تحولات کشورهای اسلامی در بهار عربی آشنا نیستند، این فیلم را به عنوان یک روایت شخصی سرگرم‌کننده از سرگردانی‌های یک جوان مسلمان تونسی ارزیابی کرده‌اند.

محمد بن عطیه، فیلمساز ۳۹ ساله تونسی

هادی (با بازی مجد مستوره) یک جوان تونسی است که بدون هیچ علاقه‌ای به زندگی‌ای که برای او تعیین کرده‌اند تن داده است: او در نمایندگی پژو در تونس کار می‌کند و وظیفه او این است که به شرکت‌ها و کارخانه‌ها اتوموبیل بفروشد، اما به دلیل وضع بد اقتصادی، توفیق چندانی به دست نمی‌آورد. هادی نه تنها به کارش بی‌علاقه است، بلکه به عروسی (با بازی امنیا بن غالی) هم که مادرش برای او در نظر گرفته‌ علاقه‌ای ندارد.

قرار است یک هفته بعد مراسم عقد و عروسی برگزار می‌شود. هنگام خرید عروسی، هادی به حسب تصادف با رقاصه‌ای به نام «ریم» (با بازی ریم بن مسعود) آشنا می‌شود که در یک هتل کار می‌کند. او برای اولین بار در آغوش «ریم» هم‌خوابی با یک زن را تجربه می‌کند. این حادثه نقطه عطفی در زندگی اوست. اکنون هادی باید تصمیم بگیرد که تن بدهد به خواست خانواده‌اش و با دختری که برایش در نظر گرفته‌اند ازدواج کند و در خانه‌ای که برایش تهیه کرده‌اند زندگی کند و یا اینکه به خواست قلبی‌اش وفادار بماند و آزادی شخصی را به امنیت خانوادگی ترجیح دهد؟

منتقدی به نام کریستیانه پایتز می‌گوید:

«"ما عاشقت هستیم هادی" ساخته محمد بن عطیه بیش از هر چیز اهمیت سنت در جوامع اسلامی را نمایان می‌کند و نشان می‌دهد که چقدر تغییر این سنت‌ها دشوار است و فرد اگر بخواهد به این سنت‌ها پشت پا بزند با چه مشکلاتی روبرو می‌شود. به همین جهت ممکن است نسل جوان در کشورهای اسلامی به راستی از این توانایی برخوردار نباشند که چنانکه در غرب تصور می‌کنند، یک شبه بتوانند این سنت‌ها را تغییر دهند.»

صباح بوزوئتا، مجد مستوره و ریم بن مسعود سه بازیگر اصلی «ما عاشقت هستیم هادی» در برلیناله

پایتز می‌گوید:

« "ما عاشقت هستیم هادی" در نشان دادن درگیری بین نسل جوان با سنت‌ها در یک جامعه اسلامی بسیار موفق است. درگیری اصلی هادی این است: آیا آن طور که دوست دارم زندگی کنم و یا به زندگی سنتی تن بدهم و امیدوار باشم به تغییرات تدریجی و بطئی؟»

درگیری بین سنت و تجدد یکی از چند موضوعی‌ست که جشنواره فیلم برلین در سال ۲۰۱۶ به آن می‌پردازد: چگونه نسل جوان در کشورهایی با فرهنگ‌های متفاوت با سنت‌ها مواجه می‌شود و چه اتفاقی می‌افتد که پیشینه تاریخی و سنت‌ها به عنوان یک عامل بازدارنده برای رسیدن به تجدد عمل می‌کنند.

«مرد دهم» ساخته دانیل بورمن، کارگردان آرژانتینی که با فیلم «لانتوری» ساخته رضا درمیشیان از ایران در بخش پانورامای برلیناله رقابت می‌کند، یکی دیگر از فیلم‌های جشنواره فیلم برلین درباره موضوع جدال سنت و تجدد است.

پیش‌پرده «ما عاشقت هستیم هادی» ساخته محمد بن عطیه

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.