ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

حفر ۱۹ هزار چاه غیرمجاز کشاورزی در اطراف تالاب جازموریان

محمدرضا بختیاری، مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان کرمان از وجود ۱۹ هزار چاه غیرمجاز کشاورزی در اطراف تالاب جازموریان خبر داد.

محمدرضا بختیاری، مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان کرمان از وجود ۱۹ هزار چاه غیرمجاز کشاورزی در اطراف تالاب جازموریان خبر داد.

به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران (ایرنا)، بختیاری در نشست احیای تالاب جازموریان گفت از این تعداد، پنج هزار چاه در استان سیستان و بلوچستان و ۱۴ هزار چاه در استان کرمان قرار دارد.

به‌گفته او، برداشت‌های بی‌رویه آب «تأثیر زیادی» در خشک شدن تالاب جازموریان شده است.

مقامات سازمان محیط زیست ایران می‌گویند ۴۰ تالاب در مناطق مختلف کشور بین ۲۰ تا ۱۰۰ درصد خشک شده که علت عمده آن نبود مدیریت صحیح بر روی منابع آبی بوده است.

هفته گذشته نیز حمزه ولوی، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان فارس گفته بود که در حاشیه تالاب پریشان یک هزار چاه کشاورزی حفر شده است. در ایران ۷۶۹ هزار چاه حفر شده است. از این تعداد ۴۰۰ هزار چاه مجاز کشاورزی، ۳۰۰ هزار چاه غیرمجاز کشاورزی، ۳۰ هزار چاه آب آشامیدنی و ۳۹ هزار چاه مربوط به بخش صنعت است.

تالاب جازموریان، حوضه‌ای آبریز و دریاچه‌ای به همین نام در جنوب شرق ایران است که دشت‌های قلعه گنج و رودبار جنوب در استان کرمان و دشت‌های ایرانشهر، بمپور، سردگان، دلگان، سرتختی و اسپکه در استان سیستان و بلوچستان را شامل می‌شود.

پوشش گیاهی این منطقه را در گویش محلی جاز می‌نامند و فراوانی این پوشش را موریان می‌گویند که به همین سبب، این منطقه به جازموریان معروف شده است.

معصومه ابتکار، رئیس سازمان محیط زیست ایران نیز در نشست احیای تالاب جازموریان خواهان احیای این تالاب شد و افزود که «اصلاح الگوی کشاورزی، احیای منابع طبیعی، جلوگیری از برداشت‌های غیرمجاز و مبارزه با کانون‌های گرد و غبار» از اقداماتی است که «باید هرچه سریع‌تر انجام شود.»

علیرضا رزم‌حسینی، استاندار کرمان نیز گفت که ماهانه ۵۰۰ تن به دلیل «ریزگرد‌ها و مشکلات تنفسی و بحران‌های زیست محیطی» منطقه جازموریان راهی بیمارستان می‌شوند.

به‌گفته عباس رجایی، رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس ایران ۹۰ میلیون هکتار بیابان در کشور وجود دارد که «شش میلیون هکتار آن در شرایط بحرانی برای تبدیل شدن به منشاء گرد و غبار قرار دارد.»

بحران ریزگرد‌ها چند سالی است که جنوب ایران را فرا گرفته و در حال گسترش است، با این حال هنوز مقامات راه حلی برای پیشگیری از این بحران نیافته‌اند.

سازمان بهداشت جهانی می‌گوید هوای آلوده به ذرات معلق و ریزگرد‌ها احتمال ابتلا به سکته مغزی را افزایش می‌دهد. شماری از رسانه‌ها مرگ شهروندان بر اثر هجوم ریزگرد‌ها را «مرگ خاموش» نامیده‌اند.

رئیس سازمان محیط زیست ایران پیش‌تر گفته بود که هیچ مسئولی نمی‌تواند قول برطرف شدن مشکل ذرات معلق را بدهد و بهتر است مردم با این مشکل کنار بیایند.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.