فیلترینگ هوشمند در مورد سایتها نیز اجرا خواهد شد
پیش از این وزیر ارتباطات و فنآوری اطلاعات ایران از فیلترینگ هوشمند شبکههای اجتماعی خبر داده بود اما اکنون او میگوید سایتهای اینترنتی نیز همزمان با شبکههای اجتماعی فیلترینگ هوشمند خواهند شد.
محمود واعظی، وزیر ارتباطات و فنآوری اطلاعات ایران میگوید فیلترینگ هوشمند افزون بر شبکههای اجتماعی در مورد سایتها نیز اعمال خواهد شد.
واعظی امروز پنجشنبه ۲۹ بهمن به خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) گفت بسیاری از سایتها وجود دارند که به ارائه «مطالب و مقالات مفیدی» میپردازند اما در بخشهایی از آنها «صفحات غیراخلاقی» وجود دارد و «درست نیست» به دلیل این ۱۰ درصد، کل سایت فیلتر شود.
او افزود: «در حال حاضر در حال همکاری با مراکز دانشگاه هستیم که بهگونهای عمل شود که تنها بخشها و صفحات غیراخلاقی سایتها فیلتر شوند.»
بهگفته وزیر ارتباطات ایران با اجرای این طرح، فیلترینگ هوشمند همه شبکههای اجتماعی و سایتها به صورت همزمان اجرا میشود.
وزیر ارتباطات ایران گفت که زمان اجرای این طرح بستگی به کار دانشگاهها در این مورد دارد و زمان خاصی برای این موضوع پیشبینی نشده است.
چند روز پیش علی اصغر عمیدیان، معاون وزیر ارتباطات و فنآوری اطلاعات ایران گفته بود که بیش از ۱۱۰ میلیارد تومان قرارداد میان وزارت ارتباطات و ۱۱ دانشگاه برای فیلترینگ هوشمند منعقد شده است.
منظور از «فیلترینگ هوشمند» که دولت ایران به دنبال آن است، استفاده از نرمافزارها یا سختافزارهایی است که بخشهایی از سایتها را که «مغایر با ارزشهای مورد قبول جمهوری اسلامی» هستند، سانسور کرده اما بخشهای دیگر را آزاد بگذارند.
در ایران «کمیته تعیین مصادیق فیلترینگ» که ریاست آن برعهده ابراهیم رئیسی، دادستان کل است، درباره فیلتر کردن وبسایتها و شبکههای اجتماعی تصمیمگیری میکند.
افزون بر دادستان کل کشور، «وزیر یا نماینده وزارتخانههای آموزش و پرورش، ارتباطات و فنآوری اطلاعات، دادگستری، اطلاعات، علوم، تحقیقات و فنآوری، فرهنگ و ارشاد اسلامی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، رئیس سازمان صداوسیما و فرمانده نیروی انتظامی، یک نفر خبره در فنآوری اطلاعات و ارتباطات به انتخاب کمیسیون صنایع و معادن مجلس و یک نفر نماینده مجلس به انتخاب کمیسیون حقوقی و قضایی» اعضای دیگر این کمیته ١٢ نفره هستند.
نظرها
نظری وجود ندارد.