ابراز نگرانی کمیته حمایت از روزنامهنگاران درباره سلامت عیسی سحرخیز
کمیته حمایت از روزنامهنگاران از قول مهدی سحرخیز، فرزند عیسی سحرخیز گزارش داده که حال این روزنامهنگار وخیم است و وزن زیادی از او کم شده است.
کمیته حمایت از روزنامهنگاران (CPJ) درباره وخیم شدن حال و شرایط جسمی عیسی سحرخیز، روزنامهنگار و فعال سیاسی که در زندان اوین در بازداشت به سر میبرد، ابراز نگرانی کرد.
ادامه پیدا کردن اعتصاب غذای این زندانی سیاسی، به نگرانکننده شدن شرایط جسمانی او منجر شده است.
کمیته حمایت از روزنامهنگاران که سازمانی مستقل و غیر انتفاعی است و در سال ۱۹۸۱ در نیویورک بنیان گذاشته شده است، از قول مهدی سحرخیز، فرزند عیسی سحرخیز گزارش داده که حال این روزنامهنگار مطلوب نیست و وزن زیادی از او کم شده است.
گزارش کمیته حمایت از روزنامهنگاران روز چهارشنبه دوم مارس/ ۱۲ اسفند ماه منتشر شده و رسانههای فارسیزبان، اغلب روز پنجشنبه سیزدهم اسفند به آن پرداختهاند.
بر اساس این گزارش مهدی سحرخیز به کمیته حمایت از روزنامهنگاران گفته است که قرار است دادگاه پدرش در روزهای آینده برگزار شود.
محمود علیزاده طباطبایی، وکیل عیسی سحرخیز هم روز یکشنبه دوم اسفند از محاکمه موکلش در تاریخ ۱۵ اسفند امسال خبر داده بود: روزنامهنگاران در بازداشت، ۱۵ اسفند محاکمه میشوند
عیسی سحرخیز همراه با چند روزنامهنگار دیگر در تاریخ یازدهم آبان ماه ٩۴ در جریان “پروژهای برای مبارزه با نفوذ” بازداشت شدهاند. نهاد بازداشتکننده آنها سپاه پاسداران است.
مهدی سحرخیز با اشاره به مشکلات جسمی پدرش با توجه به اعتصاب غذای او به کمیته حمایت از روزنامهنگاران گفته است که ادامه زندان برای او حکم مرگ دارد.
عیسی سحرخیز در جریان بازداشت اخیرش تا بهحال دو بار دست به اعتصاب غذا زده است: عیسی سحرخیز، زندانی سیاسی دوباره اعتصاب غذا کرد
سازمان گزارشگران بدون مرز هم پیشتر و به دنبال اعتصاب غذای این روزنامهنگار زندانی، ضمن محکوم کردن رفتار غیرمسئولانه مقامهای قضایی و مسئولان عالیرتبه ایران در برخورد با بازداشت روزنامهنگاران، درباره وضعیت سلامت عیسی سحرخیز ابراز نگرانی کرده بود: ابراز نگرانی “گزارشگران بدون مرز” درباره وضعیت سلامت عیسی سحرخیز
اتهام سحرخیز فعالیت تبلیغی علیه نظام و اقدام علیه امنیت ملی اعلام شده است.
او که از چهرههای شناخته شده مطبوعات ایران است پیش از این در تیرماه سال ۸۸ بازداشت و به اتهامهای امنیتی به سه سال زندان محکوم شد. این حکم در سال ۹۰، زمانی که او در زندان بود، به پنج سال زندان افزایش یافت.
سحرخیز طی گذراندن محکومیت خود بارها به علت وضعیت بد جسمانی به بیمارستان منتقل شده بود و سرانجام در سال ۹۲ آزاد شد.
این روزنامهنگار در سال ۲۰۱۲ میلادی، برنده جایزه آزادی بیان «هلمن-همت» شد.
این جایزه به کسانی تعلق میگیرد که به سبب فعالیتهای خود و تعهدی که در قبال آزادی بیان داشتهاند تحت آزار و اذیت حکومتهایی قرار گرفتهاند که میخواهند مانع انتشار اطلاعات و بیان دیدگاههای آنها شوند.
یک ماه بعد از بازداشت دوباره عیسی سحرخیر همراه با سه روزنامهنگار دیگر، ۹۰ روزنامهنگار در نامهای اعتراضی خواستار آزادی این افراد شدند. مقامهای قوه قضاییه ایران تاکنون واکنشی به این درخواستها نشان ندادهاند و حتی گفته میشود که اتهام برخی بازداشتشدگان سنگینتر شده است.
نظرها
نظری وجود ندارد.