«سازمانهای دولتی باعث کُندی روند احیای دریاچه ارومیه میشوند»
عیسی کلانتری، دبیر ستاد احیای دریاچه ارومیه از سازمانهایی اجرایی که باعث کُندی روند احیای این دریاچه میشوند، انتقاد کرد.
عیسی کلانتری، دبیر ستاد احیای دریاچه ارومیه از سازمانهایی اجرایی که باعث کُندی روند احیای این دریاچه میشوند، انتقاد کرد.
به گزارش روز یکشنبه ۱۶ اسفند خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران (ایرنا)، کلانتری میگوید پس از گذشت یک سال، سازمانهای منطقه «با اکراه جهت برنامهها را قبول کردهاند.»
او از «سرعت آرام پیشرفت کارها» انتقاد کرد و خواهان «عزم بیشتر و جدیتر سازمانهای منطقه» در احیای دریاچه ارومیه شد.
عیسی کلانتری در همین حال خبر داد که با همکاری وزارت نیرو و شرکت مدیریت منابع آب تاکنون ۴۴۰ میلیون مترمکعب آب از طریق صرفهجویی در کشاورزی و مازاد آورد سدها برای دریاچه ارومیه تخصیص یافته است.
دریاچه ارومیه، بزرگترین دریاچه داخلی ایران و دومین دریاچه آب شور دنیا است.
این دریاچه چند سالی است با بحران خشکی مواجه شده و بیش از ۹۵ درصد آب خود را از دست داده است.
ستاد احیای دریاچه ارومیه از حدود دو سال پیش تلاش میکند که این دریاچه را از خشکی کامل نجات دهد.
بسیاری از منتقدان و کارشناسان بخش آب و محیط زیست نیز بیتوجهی دولت به مدیریت آب در استانهای شمال غربی ایران در طول چندین سال را دلیل اصلی بحران دریاچه ارومیه میدانند.
برداشت بیرویه آب از حوضههای آبریز دریاچه ارومیه و حفر چاه برای توسعه کشاورزی یکی از دلایل اصلی پایین رفتن سطح آب در این دریاچه است.
در صورت خشکی کامل دریاچه ارومیه، دستکم پنج میلیون نفر بهطور مستقیم تحت تأثیرات منفی آن قرار میگیرند، در حالی که جمعیتی که غیرمستقیم و در استانهای دیگر آسیب خواهند دید، بسیار بیشتر از این تعداد خواهد بود.
نظرها
نظری وجود ندارد.