ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

زلزله‌ای که ده‌نمکی می‌بیند، سپاه نه

مرتضی کاظمیان- بخش صلح‌ستیز و گفت‌وگو گریز سپاه، آشکارا تلاش می‌کند در عرصه‌ جهانی و در عرصه‌ ملی جلوه‌گری کند. دشوار می‌توان بین رزمایش موشکی سپاه و نتایج انتخابات پیوندی قائل نشد.

تنها ده روز پس از اعلام نتایج دو انتخابات مجلس و خبرگان رهبری، سپاه پاسداران از آزمایش موشک‌های بالستیک خبر داد؛ موشک‌هایی با برد ۲۰۰۰ کیلومتر که می‌توانند اسراییل را هدف قرار دهند. به دشواری می‌توان میان رزمایش موشکی تحریک‌آمیز سپاه و آزمایش ماجراجویانه‌ موشک‌های بالستیک، با رویکردهای بین‌المللی و توأم با تعامل دولت روحانی و نیز نتایج دو انتخابات اخیر، پیوندی قائل نشد. گفته‌اند که روی این موشک‌ها به زبان عبری نوشته شده است: «اسراییل باید از صفحه روزگار محو شود»

بخش تندرو و صلح‌ستیز و گفت‌وگو گریز سپاه پاسداران، آشکارا تلاش می‌کند چه در عرصه‌ جهانی و چه در عرصه‌ ملی، جلوه‌گری و پیام متفاوت صادر کند.

جریان سیاسی ـ امنیتی حاکم بر سپاه از یک‌طرف در مقام امتیازگیری از دولت‌های غربی (به‌ویژه آمریکا) و نیز دولت روحانی است؛ و از طرف دیگر به داخل و خارج پیغام می‌فرستد که دولت سایه و پنهان است و راهبردهای ویژه و افق‌های مطلوب خویش را تعقیب می‌کند.

جریان سیاسی ـ امنیتی حاکم بر سپاه در حالی بی‌اعتنا به واقعیت‌های اجتماعی و خواسته‌های اکثریت شهروندان ایران، تحقق چشم‌اندازهای موردنظر و برنامه‌های سیاسی ـ ایدئولوژیک خود را در دستور کار قرار داده که از درون اردوگاه اصول‌گرایان و اقتدارطلبان، صدای اعتراف به واقعیت‌های تلخ بلندتر از پیش به گوش می‌رسد. یکی از این ارزیابی‌های متفاوت و قابل تأمل از آن مسعود ده‌نمکی، عضو سابق انصار حزب‌الله است.

فساد سیستمی؛ ده‌نمکی هم اذعان می‌کند

مسعود ده نمکی، از فعالان مشهور "انصار حزب‌الله" و از مخالفان شاخص اصلاح‌طلبی نیاز به معرفی زیاد ندارد. فعالیت‌های تشکیلاتی و مطبوعاتی و اقدامات خیابانی او و همفکرانش علیه فعالان سیاسی و فرهنگی خارج از حکومت و دگراندیشان در دهه ۷۰ به‌قدر لازم معروف است. از حمله به کتاب‌فروشی و سینما گرفته تا برهم زدن جلسات سخنرانی "غیرخودی"ها در دانشگاه‌ها و حتی خانه‌ها، و نیز حمله به کوی دانشگاه، در کارنامه‌‌ ده‌نمکی ـ مستقیم و غیرمستقیم ـ ثبت و ضبط است.

ده‌نمکی اما از کنش‌ در خیابان به سمت فعالیت در مطبوعات رفت؛ و بعدتر پا به حوزه سینما گذاشت. هرچند نگاه او تفاوت معناداری را بروز ندارد؛ چنان‌که در پاییز ۱۳۸۷ رهبر جمهوری اسلامی خطاب به او گفت: «شما چه آن زمان که نشریه شلمچه را چاپ می‌کردید و یا با موتورسیکلت در خیابان‌ها می‌رفتید، و چه الان که فیلم می‌سازید، برای من هیچ فرقی نکرده‌اید؛ همان مسعود ده‌نمکی انقلابی و متعهد هستید.»

ده‌نمکی با کارنامه‌ای آکنده از مخالفت با اصلاحات، و همدلی با رویکردهای اقتدارگرایانه در حاکمیت، اینک ـ و پس از دو انتخابات اخیر ـ در اظهارنظری قابل تأمل به انتقاد از اصول‌گرایان برخاسته و از جمله گفته است: «حالا که در تهران پیش‌لرزه سیاسی را احساس کرده‌اند دارند توپ را می‌اندازند در زمین تلگرام و باور نمی‌کنند ظهور طبقه جدید با مختصات جدید و مطالبات جدید، معلول تناقضات رفتاری در حکومت‌داری بوده...»

کسی که زمانی به توجیه قتل‌های زنجیره‌ای بر می‌خاست و از مخالفان مشهور تغییرات اجتماعی و اصلاح‌طلبی بود، حالا تصریح می‌کند: «عقلای قوم باید بپذیرند این رأی‌ها واکنشی و معلول چیزهای دیگری است؛ چه اول شدن فائزه هاشمی در تهران در مجلس پنجم، و چه رأی خاتمی در دوم خرداد و چه رأی احمدی‌نژاد و چه امروز.»

ده‌نمکی در سخنانش از «بحران‌های اجتماعی و فرهنگی»، «فروپاشی اخلاقیات» و «فساد سیستمی» گفته و به «آمار ۱۰ میلیون معتاد و ۱۴ میلیون پرونده قضایی در سال، و آمار وحشتناک طلاق» اشاره کرده، و پرسیده است: «کدام عقل سلیمی می‌پذیرد همه اینها تقصیر بیگانه است؟»

او از «زلزله‌ در راه» گفته و این‌که «نتیجه انتخابات در تهران  یک نشانه است، چون کلان‌شهرها دارند به تهران‌های کوچک تبدیل می‌شوند.»

سپاه؛ موشک بجای مشارکت سیاسی و صلح

صرف‌نظر از این‌که عضو سابق انصار حزب‌الله با چه نقطه‌عزیمت تحلیلی به آسیب‌شناسی و نقد وضع موجود می‌پردازد؛ و مستقل از این‌که وضع مطلوب او چیست و راهبرد و چشم‌انداز مورد نظرش کدام؛ یک وجه مهم سخنان ده‌نمکی، اذعان او به واقعیت‌های اسف‌بار و ریشه‌داری است که گریبان حکومت و ملت ایران ـ هر دو ـ را گرفته است.

در متن این بحران‌ها ـ که یا از سوی اقتدارگرایان مورد انکار قرار می‌گیرد و یا به عامل خارجی (دشمن) حواله می‌شود ـ رفتارهای ماجراجویانه و هزینه‌کردهای نجومی سپاه معنادارتر و اسف‌بارتر می‌شود. آنجا که جانشین فرمانده سپاه از تهیه و انبار صدها هزار موشک در «تونل‌های عظیم زیرزمینی» در دل کوه خبر می‌دهد؛ یا فرمانده هوافضای سپاه تاکید می‌کند که سپاه حتی به قیمت «فقر مردم»، توان موشکی خود را افزایش خواهد داد؛ و فرمانده کل سپاه نیز با اشاره به «سیلو»های موشک در اختیار، «امنیت» را «مهم‌ترین موضوع و اولویت اول در نظام» مبتنی شده بر ولایت مطلقه فقیه، توصیف می‌کند.

جریان امنیتی حاکم بر سپاه بی‌اعتنا به خواست اکثریت مردم ایران، و بدون توجه به فقر و بیکاری و رکود تولید و کاهش بهای نفت و درآمدهای دولت، و نیز بدون ارزیابی پیامدهای بس پرهزینه‌ ماجراجویی‌های موشکی و رزمایش‌های تحریک‌آمیز در صحنه‌ جهانی، بر طبل خودکامگی و اقتدارگرایی و ستیزه‌جویی می‌کوبد، و علیه گفت‌وگو و مصالحه ـ چه در داخل کشور و چه در جهان ـ جهت‌گیری می‌کند و می‌کوشد.

اقتدارگرایان صلح‌گریز حاکم بر سپاه و همسو با رهبر جمهوری اسلامی، بجای تکیه بر مشارکت فعال لایه‌های اجتماعی و تأمین لوازم سیاسی و اقتصادی و اجتماعی آن، به بازدارندگی مبتنی بر تولید موشک آویخته‌اند.

سال ۱۳۸۸ و در جریان مناظره‌های مشهور انتخابات ریاست جمهوری، شیخ مهدی کروبی در مقام نقد گزارش‌های احمدی‌نژاد، تاکید کرد که گرانی و تورم را «ننجون» او نیز فهمیده، اما احمدی‌نژاد تکذیب و تحریف می‌کند. بر همین سیاق شاید بتوان گفت که اوضاع بحرانی اقتصاد ایران و فساد سیستمی و آسیب‌های اجتماعی هولناک را حتی ده‌نمکی نیز دریافته، اما جریان امنیتی ـ نظامی همسو و گرداگرد رهبری و حاکم بر سپاه، هنوز متوجه نشده، یا آن‌که فدای پروژه‌ها و منافع خود کرده است.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • نوري

    بنظر بنده اگر دولت اميد ، و مشخصا شخص روحاني خواستار بهبودي معيشت مردم و يا ببياني مماشات با غرب و اروپا است وغرض بازي هاي تكراري مثل دوران دولت اصلاحات نيست تنها و تنها نام افرادي كه درسپاه بر سياست جنگ و بحران ميكوبند ، بايد بطريقي رسانه اي شود و در انصورت بطور خودكار از طرف ملت كه از تبعيضات و كمبودهاي اقتصادي و رانت ، به تنگ امده اند انها را به حاشيه خواهد راند

  • حقیقتگو

    اصلا هیچ جای بحث و گله گی نیست که در کشوری که کشورنشیانش با ارتجاع و استبداد و خیالات و خرافات پرستی محیط بسیار بسیار مطلوبی برای چپاولگران و قاتلان و تمدن و فرهنگ زدایان فراهم آورده اند و مانند تماشگران شاهد رشدد و نمو این شیاطین هستند. نبود فرهنگ و تمدن و همبستگی مردمی باعث چنین فجایعی شده است. ظهور کردن ده نمکی و صد نمکی ها و هزاران نمکی ها را نباید مورد تعجب آوری عنوان کرد زیرا زمانی که اکثریت کشورنشین فقر زده و بیکار و معتاد وتهی جمجه گان از فهم و شعور و غیرت خداددادی برای پشتبانی از ادامه حیات سیاسی آخوند های پلید سرشت و جانی راهی صندوق های رای میشوند چرا نباید چپاولگران آخوندی و پاسدارهایشان چنین و چنان نکنند. تمامی این فجایع ساخته و پرداخته خود مردم گله مند است.

  • ََُآسا

    این داستان رزمایش سپاه با سر و صدای زیاد و در کردن موشک با شعار محو اسراییل به نظرم چنتا پیام در خودش داره. یکی اینکه حضراتی که فکر کردین چنتا نماینده فرستادین توی مجلس، زیاد خوشحال نشید اختیار همه چی دست ما است. دوم پیام به دولت که اگه سهم ما را از پروژه ها ندی و بخوای بازی در بیاری از بالا تا پایین گند میزنیم به بیزینست و برجام خارجی و داخلی ات را یه جا هوا میکنیم. تجربه قبلی حمله به هواپیمای مسافربری خارجی برا هوا کردن قرارداد نگهداری فرودگاه از همین جنس بود. پیام دیگه روحیه دادن به افراطی های داخلی است که بابا بیخیال مجلس خر کیه. افسار خر توی دست خودمونه. یه پیام هم به خارجی ها که روحانی را زیاد جدی نگیرید اگه کسب و کار میخوایید باید با ما شریک بشید.

  • اشکان

    برای این رفتارها که گاهی از سپاه و گاهی از خامنه ای سر میزند فقط یک عبارت مناسب است: در زبان عامیانه این را ( با عرض پوزش ) میگویند « کِرم داشتن » ! یعنی حتما باید آنقدر کرم بریزند تا نیروی ناتو بزند تمام موشک و سیلو و تونل زیرزمینی و کاسه کوزه آنها را ظرف چند ساعت خاکستر کند و به هوا بفرستد. 

  • شاهد

    سپاه "پلیس ایده لوژیک" است که در حکومت شبه توتالیتر اسلامی به قدرت کامل سیاسی و اقثصادی دست یافته است بنا به نظر هانا ارنت در کتاب "توتالیتاریسم در قدرت" در حکومت توتالیتر ابزار اصلی ایجاد رعب پلیس ایده لوزیک است که در داخل پاسداری از باور های ایده لوژیک حکومت و اجبار مردم به رعایت ان و در خارج از کشور وظیفه گسترش جنبش را به عهده دارد . تا زمانی که حاکمیت دوگانه شبه توتالیتر اسلامی در ایران با رهبری جنبش ایده لوزیک امام زمانی " ولایت فقیه " و دولت کارگزار بورکراتیک " ریاست جمهور ی " و جود داشته باشد سپاه پاسداران قدرت برتر در حوزه سیاسی - اقتصادی باقی خواهد ماند و کوشش های " اصلاح طلبانه" جز رویایی از سر سادگی نخواهد ماند . هانا ارنت پس از بر امدن خرو شچف در شوروری بزرگترین دستاورد او را کنار زدن دستگاه پلیس ایده لوژیک و بخصوص در اختیار گرفتن منابع اقتصادی ان دانست . ارنت این کار خروشچف را اغاز پایان توتالیتاریسم در شوروری قلمداد کرد . رویای "اصلاح طبان" برای تبدیل حکومت استثنایی شبه توتالیتر اسلامی ایران با "فهم سپاه" بدست نمی اید بلکه با بیرون راندن این نیرو و قدرت گرفتن ارتش ملی کشور ممکن است .

  • ugd

    من فکر می کنم این گروهبان گارسیاهای وطنی تهی مغز از روی ترس و استیصال دارند به این کارهای بچه گانه دست می زنند. آنها می خواهند وانمود کنند که چیزی اتفاق نیافتاده در صورتی که به خوبی دریافته اند همه چیز در حال تغییر است. سعی می کنند چوب لای چرخ برجام بگذارند غافل از این که کار از کار گذشته, مهندسی انتخابات نیز برای انان نتایج مطلوبی بدست نداد چرا که جامعه بشدت در حال پوست اندازی و دگرگونی است. در نهایت تنها گزینه در دسترس کودتا خواهد بود که بدون شک به شکست منتهی خواهد شد