حکم قصاص چشم یک متهم در ایران تأیید شد
«کارشناسان پزشکی قانونی» گفتهاند حکم قصاص چشم یک متهم را میتوان در یک مرکز تخصصی چشمپزشکی انجام داد؛ دیوان عالی کشور هم بر این اساس حکم را تأیید کرد.
قضات دیوانعالی کشور حکم قصاص چشم «سامان» را که سال ۱۳۸۹ فردی به نام «جلال» را نابینا کرده بود، تأیید کردند.
به گزارش روزنامه شهروند، «سامان» که نام خانوادگی او ذکر نشده است قبلاً به پرداخت دیه محکوم شده بود اما این حکم در دیوانعالی کشور تأیید نشد.
این پرونده روز دوشنبه ۲۴ اسفند در شعبه ١۴ دیوانعالی کشور مورد رسیدگی قرار گرفت و با توجه به اظهارنظر کارشناسان پزشکی قانونی که اعلام کرده بودند قصاص چشم در یک مرکز تخصصی چشمپزشکی مجهز امکانپذیر است، قضات حکم قصاص چشم «سامان» را تأیید کردند.
پزشکی قانونی در حالی گفته که قصاص چشم امکانپذیر است که مردادماه سال جاری، پزشکان جنایی در ایران در مورد یک پرونده دیگر اعلام کردند که اجرای حکم «قصاص چشم در برابر چشم» امکانپذیر نیست.
با این حال سهشنبه ۱۲ اسفند در زندان رجاییشهر کرج، اولین حکم قصاص چشم در تاریخ احکام قصاص اجرا و چشم چپ یکی از متهم به اسیدپاشی کور شد.
پیش از این آمنه بهرامی، دختر جوانی که قربانی اسیدپاشی شده بود تا پای قصاص پیش رفت، اما پیش از کور کردن چشمان اسیدپاش از اجرای حکم صرفنظر کرد و رضایت داد.
قصاص عضو و قصاص نفس (اعدام) از جمله مجازاتهای پیشبینی شده در قوانین ایران است.
قصاص یکی از ابزارهای کیفری در اسلام است که پیگیری اثر جنایت معنا میشود و در برخی کشورهای اسلامی، از جمله عربستان سعودی و ایران اجرا میشود.
قصاص کیفری است که متناسب با عمل صورت گرفته توسط مجرم، بر او وارد میشود.
اجرای چنین مجازاتهایی از سوی فعالان حقوق بشر همواره مورد اعتراض بوده اما مقامات قضایی میگویند که «حکومت ایران حقوق بشر اسلامی، قصاص و اعدام محاربه را قبول دارد.»
نظرها
نظری وجود ندارد.