دهها کشته و مجروح در انفجار مترو و فرودگاه بروکسل
داعش مسئولیت سه انفجار مهیب فرودگاه زاونتم بروکسل و ایستگاه متروی نزدیک پارلمان اروپا را برعهده گرفت. شمار کشتهشدگان این حملات دستکم ۳۵ نفر و مجروحان ۲۰۰ نفر اعلام شده است.
انفجارها در سالن فرودگاه بروکسل دقایقی پس از ۸ صبح ۲۲ مارس / ۳ فروردین رخ دادند. پس از این دو انفجار، ایستگاه متروی مالبیک نزدیک به مقر کمیسیون اروپا نیز در ساعت ۹ و ۱۵ دقیقه لرزید.
پلیس بلژیک پیش از ظهر سهشنبه کلیه رفت و آمدهای زیرزمینی را متوقف ساخت و در سراسر این کشور بالاترین هشدار امنیتی اعلام کرد. پلیس بروکسل در آمادهباش کامل به سر میبرد. دولت بلژیک از مردم خواست تا هر کجا که هستند همانجا بمانند و از خانهها نیز حتیالمقدور بیرون نیایند.
شاهدان انفجار فرودگاه زاونتم گفتند که انفجارها در باجههای "چکاین" خطوط هواپیمایی امریکن ارلاینز و بروکسل ارلاینز روی دادند.
دادستانی بلژیک پروندهای برای عمل تروریستی گشود. شورای امنیت ملی بلژیک تشکیل جلسه داد. دولت هلند نیز در واکنش به این انفجارها، تدابیر امنیتی و ضد تروریسم را تشدید کرد.
پس از انفجارها، فرودگاه بروکسل بسته شد و مسافران و مردم حاضر در فرودگاه با کمک پلیس از محل خارج شدند.
از سوی دیگر بخشهایی از دو نیروگاه اتمی بلژیک به نامهای دوئل و تیانگ تخلیه شده و کارمندانی که حضور آنها ضروری نیست نیروگاهها را ترک کردهاند.
از ساعت ۱۶ بهوقت محلی ایستگاههای قطار بروکسل باز شدند و رفت و آمد عادی در سطح شهر برقرار شد. با این حال بالاترین هشدار امنیتی همچنان در بروکسل حاکم است.
فرودگاه فرانکفورت آلمان وظیفه جابجایی مسافران پروازهای فرودگاه بروکسل را بر عهده گرفته است. هواپیماهایی که قرار بود در بروکسل فرود بیایند، عجالتا در این فرودگاه به زمین مینشینند. همزمان تدابیر امنیتی در فرودگاه فرانکفورت نیز تشدید شدهاند.
وزارت خارجه آلمان از شهروندان این کشور خواست در سفر به بلژیک جانب احتیاط را رعایت کنند. فرودگاههای پاریس، لندن، آمستردام، بوداپست و بخارست نیز در واکنش به انفجارهای فرودگاه بروکسل، تحت کنترلهای شدید امنیتی قرار گرفتهاند. مرز بلژیک و فرانسه مسدود شد.
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه انفجارهای بروکسل را اقدامی بربرمنشانه خوانده و از ضرورت مبارزه بینالمللی با تروریسم یاد کرد. دیوید کامرون، نخست وزیر بریتانیا در توئیتر نوشت از شنیدن خبر این انفجارها شوکه شده است. فرانسوا اولاند، رئیس جمهور فرانسه، کابینه این کشور را به "نشست بحران" فراخواند. فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، روز ۲۲ مارس را روزی غمانگیز برای اروپا خواند.
کشورهای عضو اتحادیه اروپا بعد از ظهر سهشنبه در بیانیه مشترکی همبستگی خود با بلژیک را اعلام کردند و گفتند چنین اقداماتی آنها را در دفاع از ارزشهای مشترک به هم نزدیکتر میکند.
نظرها
نظری وجود ندارد.