رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس: دولت روحانی حق غنیسازی را رسمیت داد
بروجردی گفت که روند عادی شدن فعالیت هستهای ایران طولانی و مرحله به مرحله است و ایران با عادی شدن فعالیت هستهای فاصله دارد.
علاءالدین بروجردی، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی ایران گفت: «دولت روحانی و تیم مذاکره کننده به رسمیت شمردن حق غنی سازی را نهایی کردند».
بروجردی، یکشنبه هشتم فروردین در گفتوگو با خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران، ایرنا، به حق غنیسازی ایران بر اساس عضویت ایران در پیمان منع گسترش سلاحهای هستهای، NPT، اشاره کرد و گفت «این حق پس از توافق هستهای ایران با گروه۱+۵ محقق شد».
عضو کمیسیون ویژه بررسی برجام در مجلس شورای اسلامی گفت: «اینکه برخی دوستان میگویند ایران به دلیل پذیرش عهدنامهNPT حق غنی سازی را دارد، حرف درستی است، اما اینکه این حق را دیگر نهادهای بین المللی از جمله شورای امنیت سازمان ملل به رسمیت بشمارند و برای آن تصمیم بگیرند مقوله ای جداست».
بر اساس ماده چهار پیماننامه NPT، اعضای برخوردار از سلاح هستهای متعهد شدهاند که فنآوری هستهای صلحآمیز را در اختیار کشورهایی قرار دهند که از این فنآوری برخوردار نیستند.
بروجردی با اشاره به آخرین گزارش یوکیا آمانو، دبیر کل آژانس بینالمللی انرژی هستهای درباره فعالیت هستهای ایران گفت که به گفته آمانو روند عادی شدن فعالیت هستهای ایران کلید خورده است، اما «روند عادی شدن فعالیت هستهای ایران طولانی و مرحله به مرحله است و بر اساس شرایط درج شده در برجام صورت میگیرد پس به نوعی ایران با عادی شدن فعالیت هستهای فاصله دارد».
«در تأیید نهایی برجام خطوط قرمز لحاظ شد»
رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس درباره انتقاداتی که منتقدان دولت حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران به مذاکرات هستهای و برجام دارند گفت: «آنها تا آنجا پیش رفتند که می گویند مقامات بلند مرتبه کشور نیز از جزییات برجام اطلاعی ندارد. با این حساب این گروه بر این باروند که دولت در سطحی بسیار بالا تخلف کرده است».
بروجردی در پاسخ به منتقدان دولت گفت که در نظام جمهوری اسلامی «این طور نیست که هر کسی حتی رئیس جمهور هر تصمیمی که میخواهد بگیرد». به گفته او تصمیمات در «چارچوب مبنایی قانونی» و «مصوبات شورای عالی امنیت ملی» گرفته میشوند.
حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران، اولین دبیر شورای عالی امنیت ملی تا سال ۸۴ این سمت را بر عهده داشت. علی شمخانی از سال ۹۲ با حکم حسن روحانی به دبیری این شورا منصوب شد. مصوبات شورای عالی امنیت ملی پس از تأیید رهبر ایران قابل اجراست.
علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی ایران پیش از اجرای برجام با مشخص کردن «خطوط قرمز» در مذاکرات هستهای ایران گفته بود که این توافقنامه را به طور مشروط میپذیرد.
رهبر جمهوری اسلامی ایران در اولین سخنرانی خود در سال ۹۵ در مشهد گفت که برخی افراد در جریان برجام سعی دارند راه نجات از «آشفتگیها و ناامنیهای منطقه» را «انتخاب مدلی طبق میل آمریکا» جلوه دهند و این سیاست را «صرفنظر کردن از مسائل اساسی» دانست که «نظام جمهوری اسلامی به حکم اسلام به آن پایبند است».
بیشتر بخوانید: اولین سخنرانی خامنهای در سال نو: مخالفت با “برجام ۲”
نظرها
نظری وجود ندارد.