«کشورهای ثروتمند تنها درصد کمی از پناهجویان سوری را پذیرفتهاند»
مؤسسه آکسفام در گزارش تازهای میگوید به جز آلمان، کانادا و نروژ، بقیه کشورهای صنعتی ثروتمند بههیچ وجه به تعهدات خود در قبال پناهجویان سوری عمل نکردهاند.
آکسفام، از گروههای بینالمللی امدادرسانی برای ریشهکن کردن فقر، گرسنگی و بیعدالتی در جهان میگوید کشورهای صنعتی ثروتمند تنها حدود ۱,۴ درصد کل پنج میلیون پناهجوی سوری را پذیرفتهاند.
این نهاد بریتانیایی در گزارش تازه خود گفته است تنها آلمان، کانادا و نروژ نسبت به وضعیت اقتصادی خود پناهجوی بیشتری پذیرفتهاند.
گزارش آکسفام میگوید پنج کشور دیگر - استرالیا، فنلاند، ایسلند، سوئد و نیوزیلند - بیش از نیمی از تعهد خود را در این زمینه اجرا کردهاند. در مقابل، بریتانیا ۲۲ درصد، آمریکا فقط ۷ درصد و فرانسه تنها ۴ درصد از تعهدات خود را عملی کردهاند.
این در حالی است که بیشترین پناهجویان سوری را کشورهای همسایه آن، یعنی ترکیه، لبنان، اردن و عراق پذیرفتهاند.
آکسفام کشورهای صنعتی را فراخوانده است که تا پایان سال جاری دستکم ۱۰ درصد پناهجویان سوری، چیزی حدود ۴.۸ میلیون آواره سوری را بپذیرند.
آکسفام همچنین گفته است که بریتانیا در نظر دارد ۲۰ هزار نفر از آوارگان سوری را تا سال ۲۰۲۰ اسکان دهد و این کافی نیست، اما بریتانیا میگوید تلاش خود را بر ارائه کمک به مردم در منطقه متمرکز کرده است.
بریتانیا متعهد شده است که ۲.۳ میلیارد پوند برای کمک به مردم آسیبدیده از بحران انسانی ناشی از جنگ داخلی در سوریه بپردازد و این پس از کمکهای آمریکا بیشترین میزان کمک مالی در جهان است. با این حال آکسفام معتقد است این میزان کمک بریتانیا نیز کافی نیست و باید بیشتر شود.
این نهاد بینالمللی میگوید کشورهای با اقتصاد قوی و زیرساختهای توسعهیافته باید مسئولیت بیشتری نسبت به پناهجویان بپذیرند تا کشورهایی همچون لبنان و اردن که در آنها هزاران نفر از مردم سوریه بهسر میبرند.
بهگفته آکسفام کنفرانس ژنو باید «راهحلهای فوری ارائه کند و مسیرهای امن و قانونی را [در کشورهای دیگر] به مردم نشان دهد.»
آکسفام از وعده کمک ۲۸ کشور عضو سازمان همکاری اقتصادی و توسعه (OECD) و امضاکنندگان کنوانسیون ۱۹۵۱ پناهندگان خبر داده و گفته است این کشورها قول دادهاند حدود ۱۳۰ هزار پناهجوی سوری را بپذیرند در حالیکه تنها ۶۷ هزار نفر از آنها به این کشورها رفتهاند.
سازمان همکاری اقتصادی و توسعه که مقر آن در پاریس است ۳۴ عضو دارد که از جمله آنها میتوان به آمریکا، بریتانیا، فرانسه، هلند، آلمان، سوئد، دانمارک، اتریش، ایتالیا، کانادا، استرالیا و کره جنوبی اشاره کرد.
مارک گولدرینگ، مدیر اجرایی آکسفام بریتانیا در اینباره گفت: «این تکاندهنده است که در حالی که مردم همچنان از سوریه میگریزند بسیاری از کشورها در ارائه یک خانه امن برای آسیبدیدگان ناتوانند.»
مؤسسه آکسفام متشکل از ۱۵ سازمان در ۹۸ کشور است و در سال ۱۹۴۲ در دانشگاه آکسفورد در قالب یک کمیته امدادرسانی برای مبارزه با قحطی توسط فعالان اجتماعی و دانشگاهیان آکسفورد تأسیس شد.
نظرها
نظری وجود ندارد.