سیل بیسابقه در خوزستان: سد دز در معرض خطر
با بارشهای شدید در خوزستان سیلی در این استان بهراه افتاده است که بهگفته مدیرعامل شرکت آب و برق خوزستان در ۷۰ سال گذشته سابقه نداشته است. پل شناور در دزفول تخریب شده است و سد دز در معرض حجم بالای آب قرار دارد.
محمدرضا شمسایی، مدیرعامل شرکت آب و برق خوزستان گفت سیلی که در این استان رخ داده در ۲۴ ساعت گذشته رخ داده در طی۷۰ سال گذشته سابقه نداشته است.
به خبرگزاری دانشجویان ایران( ایسنا)، کوروش بهادری، مدیرکل هواشناسی خوزستان گفت احتمال آبگرفتگی مناطق مجاور رودخانه کارون در مسیر شهر اهواز در پی بارندگیهای امروز، پنجشنبه ۲۶ فروردینماه وجود دارد.
کوروش بهادری احتمال داد بارشهای شدید تا پنجشنبه شب به اوج خود برسد.
در دهدز و در بهبهان بارندگی شدید همراه با رگبار و رعد و برق و باد شدید با سرعت ۵۰ کیلومتر در ساعت گزارش شده است.
این وضعیت در مورد شهرهای رامهرمز، آغاجاری، امیدیه، ایذه و مسجد سلیمان نیز صادق است.
بیشتر بخوانید: سیل در شهرهای غربی و جنوبی ایران
به گفته مدیرکل هواشناسی خوزستان بیشترین شدت بارش پنج شنبه شب از ساعت ۲۱ تا حدود ساعت دو بامداد در سراسر استان خواهد بود و مناطق شمالی و شرقی خوزستان بیشترین میزان بارندگی را امشب خواهند داشت.
هاشم بالدی، مدیرکل مدیریت بحران خوزستان در رابطه با تخلیه روستاها و منازل مجاور رودخانهها در شهرهای شمالی خوزستان به ایسنا گفت: «روستاها و شهرهای اطراف رودخانه دز به دلیل بارندگی و احتمال بالا آمدن آب رودخانه تهدید میشوند و در خطر سیل هستند.»
صبح پنجشنبه با بالا آمدن آب رودخانه دز، پل شناور در دزفول تخریب شد. افزایش حجم آب، پل چهارم دزفول را هم تهدید میکند.
بهگفته مدیرکل مدیریت بحران خوزستان در شهرستان دزفول ۸۰۰ رأس دام بر اثر سیل از بین رفته و چند واحد مسکونی نیز در اندیمشک خسارت دیدهاند.
همچنین دستور تخلیه روستاها و خانههای اطراف رودخانهها در شهرستانهای اندیمشک، دزفول و شوش داده شده است.
مدیرکل هواشناسی خوزستان گفته است از آنجایی که بستر رودخانه کارون در شهر اهواز ظرفیت دِبی خروجی آب بازشده از پشت سد دز را ندارد، ممکن است بخشی از مناطق اطراف رودخانه کارون در شهر اهواز را آب بگیرد.
دِبی به حجم آب جابهجاشده از یک مقطع مشخص (رودخانه، کانال آب، دریچه سد، لوله و یا هر سازه دیگر) در مدت زمان مشخص گفته میشود.
در رابطه با بحران آب گرفتگی، رضا نجاتی، فرماندار شوش از تخلیه ۱۳ روستا در بخش های شاوور و مرکزی شهرستان شوش خبر داد.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری خوزستان نیز با اشاره به افزایش دبی رودخانه کارون در مسیر شهر اهواز توصیه کرد که اهوازیها از تردد در مناطق و بلوارهای ساحلی اهواز خودداری کنند.
بهگفته هاشم بالدی پیشبینی میشود که دبی رودخانه شهر اهواز ساعت ۲۰ پنجشنبه شب به دو هزار یا دو هزار و ۵۰۰ برسد.
بنا به گزارشهای منتشرشده، چند روستا نیز در دزفول زیر آب رفتهاند. علی خدادادی، مدیرعامل جمعیت هلال احمر خوزستان از اعزام بالگرد از اهواز برای كمک به روستاهای زیرآب رفته دزفول خبر داد.
◄ بیشتر بخوانید: سیلها برای چه به راه میافتند؟
نظرها
نظری وجود ندارد.