● دیدگاه
چرا آمریکا به سود افراطیها و به زیان اصلاحطلبان ایران عمل میکند؟
اکبر گنجی − اگر تحریمها لغو نشوند و توافق هستهای هیچ دستاورد روشنی برای مردم ایران نداشته باشد، و به جای آن بر تحریمها و فشارها افزوده شود، وضعیت اجتماعی ایران به سود محافظه کاران افراطی تغییر خواهد کرد و آنها برنده انتخابات ریاست جمهوری در سال آینده خواهند شد.
توافق هستهای با دولتهای غربی به رهبری دولت آمریکا مردم ایران را خشنود کرد. حسن روحانی به یکی از وعدههای خود عمل کرد و همه در انتظار بهبود روابط با دولتهای غربی و عربی بوده و از آن مهمتر، خواهان آزادیهای سیاسی و بهبود وضعیت حقوق بشر هستند. توافق هستهای برجام اول بود، آشتی ملی و اصلاحات سیاسی ناظر به دموکراسی" برجام دوم"، و بهبود روابط با دولتهای غربی و منطقه "برجام سوم" نامیده شده است.
مخالفان، منتقدان، اصلاح طلبان و اعتدالیون بیش از همه خواهان برجامیزه کردن داخلی بوده و هستند. این روش مسالمت آمیز و کم هزینه پروسه گذار به دموکراسی است. محافظه کاران سنتی و افراطی به رهبری آیت الله خامنهای ببیش از همه مخالف برجامیزه کردن داخلی بوده و هستند. این دو رویکرد متعارض، به نزاع علنی آیت الله خامنهای با حسن روحانی و هاشمی رفسنجانی منتهی شده است.
انتخابات هفتم اسفند ۹۴ گامی به پیش بود. در انتخابات مجلس خبرگان رهبری مردم با رأی اعتراضی برخی از مهمترین چهرههای شاخص آیت الله خامنهای را حذف کردند و بدین ترتیب به او "نه" گفتند. در انتخابات مجلس هم موفق شدند که مجلسی "میانه رو" تشکیل دهند. دهم اردیبهشت نمایندگانی که به دور دوم رفته اند، انتخاب خواهند شد و مجلس جدید از هفتم خرداد ۹۵ کار خود را آغاز خواهد کرد. مجلس میانه رو به سود سیاستهایی است که حسن روحانی دنبال میکند. اما این گامی بسیار کوچک در راه برجامیزه کردن داخلی است و احتمال تکرار "دوران احمدی نژاد/جلیلی" را نباید دست کم گرفت.
انتخابات ریاست جمهوری و خطر تکرار دوران احمدی نژاد−جلیلی
کمتر از ۱۴ ماه تا انتخابات ریاست جمهوری ایران باقی مانده است. وقتی رئیس جمهوری جدید آمریکا در ۲۰ ژانویه ۲۰۱۷ وارد کاخ سفید شود، ۴ ماه و نیم بعد انتخابات ریاست جمهوری ایران برگزار خواهد شد.
محافظه کاران به رهبری آیت الله خامنهای مدتهاست که کار خود را آغاز کردهاند. آیت الله خامنهای به شدت به حسن روحانی میتازد که برجام هیچ دستاوردی برای ایران نداشته است. ایران به همه وعدههای خود عمل کرد، اما آمریکا فقط بر روی کاغذ برخی تحریمها را لغو کرد. دولت آمریکا در عمل به روشهای گوناگون مانع ارتباط بانکی و تجاری دیگر کشورها با ایران شده است. در عین حال، تحریمهای جدید هم علیه ایران وضع کرده و میکنند و حتی نمیگذارند ذخایر ارزی بلوکه شده ایران به کشور باز گردد.
مدعای آیت الله خامنهای این است: برجام یعنی دادن همه چیز و گرفتن هیچ چیز. این مدل آمریکایی توافق و سلطه است. برجام داخلی هم توطئه دولت آمریکا برای نفوذ در ایران و تغییر ماهیت جمهوری اسلامی است. آیا هیچ انسان خردمند و مدافع منافع ملی حاضر به پذیرش مدل آمریکایی توافق (از دست دادن همه چیز در ازای هیچ چیز) است؟ به گفته خامنهای افراد (حسن روحانی، هاشمی رفسنجانی، محمد خاتمی، و...) و گروههایی (اصلاح طلبان، اعتدالیون، و...) که از برجام داخلی سخن میگویند، آگاهانه یا غافلانه به عوامل نفوذی آمریکا تبدیل شده و اهداف امپریالیستی آنها را تعقیب و پیاده میکنند.
سرلشکر محمدعلی جعفری- فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی- در ۹ فروردين ۱۳۹۵ گفت:
"با وجود توافقنامه برجام هنوز هم تحریمها را بر نداشتند و ظاهرا قصد برداشتن را هم ندارند یا به کندی و به تدریج و قطره چکانی میخواهند انجام دهند."
در همین روز سردار امیرعلی حاجیزاده- فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران- با اشاره به تحریمهای جدید موشکی آمریکا گفت که ما هیچ نگرانی ای از حمله نظامی آمریکا نداریم، "نگرانی ما از درون و داخل است، از آقازادهها و برادرزادهها و خواهرزادهها است، از کسانی است که روی تصمیمگیران و تصمیمسازان اثر میگذارند."
آیت الله خامنهای در ۱۳۹۵/۰۱/۱۱ در پاسخ توئیت هاشمی رفسنجانی، وی را به خیانت به کشور متهم کرد و گفت که دنیای امروز دنیای مذاکره و افزایش قدرت دفاعی است. اگر فاقد قدرت دفاعی لازم باشید، هر کشور کوچکی شما را تهدید نظامی خواهد کرد. در عین حال دلخوری خود را از نتایج عملی توافق هستهای بر زبان آورد و ادعا کرد که آمریکاییها سر تیم مذاکره کنند ایرانی کلاه گذاشته اند:
"باید در مذاکره قوی بود و جوری باید مذاکره کرد که بعد سرمان کلاه نرود. این که ما مذاکره بکنیم، روی کاغذ بیاوریم، بنویسیم، امضا کنیم، بعد آنها هم بهحسبِ ظاهر یک کاری انجام بدهند منتها تحریمها برطرف نشود و تجارت راه نیفتد، پیدا است که یک اشکالی در آنجا هست؛ نباید بگذاریم این اشکالات به وجود بیاید و در آنجا هم باید خودمان را قوی کنیم."
حملات خامنهای موجب تشدید حملات فرماندهی سپاه به میانه روها و اصلاح طلبان شد. سردار جعفری- فرمانده کل سپاه- در ۱۷ فروردين ۱۳۹۵ گفت که هر کس- از جمله دولت خاتمی، مجلس ششم و جنبش سبز- که به دنبال استحاله نظام بوده، نظام او را "مضمحل و بی اعتبار کرده است". نباید نگران هاشمی رفسنجانی و حسن روحانی بود، چون نظام حتی از انحراف آیت الله منتظری هم عبور کرد. اینها حتی اگر قوه مجریه و مجلس را هم در اختیار بگیرند، پس از مدتی "کنار گذاشته میشوند". غرب گرایان عوامل نفوذی آمریکا در نظام اند، اما سپاه "اجازه رشد جوانههای خیانت این جریان را هرگز نخواهند داد".
برجام سند افتخار نبود که اینک افراد گرفتار"غرب زدگی مزمن" از برجامهای ۲ و ۳ سخن گفته و میخواهند آن را "مدل رفتار حاکمیتی نظام در موضوعات دیگر قلمداد" کنند. این رویکرد تحقیرآمیز بوده و "ما هرگز به برجامهای دیگر فکر نمیکنیم". از تهدیدهای نظامی آمریکا نمیهراسیم و "قبل از آن که برای گزینههای سیاسی و دیپلماتیک آماده باشیم برای گزینهی نظامی آماده شدهایم". سپس افزود:
"رژیمهایی نظیر عربستان، بحرین و مانند آنها، مظهر عقب ماندگی سیاسی مدرن هستند و سپاه برای پاسخ به گستاخیها و رفتار سفیهانهی آنها، که ناشی از تکیه به قدرت آمریکاست با طراحی و برنامهریزی، آمادگیهای لازم را ایجاد کرده و منتظر دستور میباشد."
حسن روحانی در سخنرانیهای ۱۶ و ۱۹ فروردين ۱۳۹۵ به سخنان خامنهای و فرمانده سپاه پاسخ داد. روحانی گفت اگر ما میخواستیم راه دولت احمدی نژاد را ادامه دهیم، "امروز صادرات نفت کشور به صفر میرسید. در حالی که اگر برجام نبود، قدم به قدم حتی یک بشکه نفت را هم نمیتوانستیم صادر کنیم".
او از توافق هسته ای، تعامل و تنش زدایی با جهان دفاع کرد و مخالفان را "افراطی"هایی نامید که به "ایران هراسی" دامن زده و کشور را به سوی نابودی سوق میدهند. در پاسخ تهدیدهای فرمانده سپاه نیز گفت :
"ما برای هیچ کشوری تهدید نیستیم، ما علیه هیچ کشوری برنامهریزی نکردهایم و نخواهیم کرد و ما امنیت منطقه و امنیت همسایگان را امنیت خودمان میدانیم. هر گونه قدرت نظامی و سلاح ما، برای ایجاد امنیت در کشور ما و در منطقه است. همه کشورهای همسایه باید به این نکته توجه کنند که برنامه ایران حمایت از همسایگان و کشورهای اسلامی است و اگر کشوری فکر میکند ایران برای او تهدید است در محاسبه خود اشتباه کرده است. ایران برای کسی تهدید نیست و علیه هیچ کشوری جنگی را آغاز نکرده و نخواهد کرد."
او گفت که فرماندهی سپاه با افشاندن ترس، درشت گویی و حرفهای بی پایه؛ فرصتهای پدید آمده حاصل از توافق هستهای از بین میبرد.
وضعیت اقتصادی ایران
گزارش بانک جهانی از رشد تولید ناخالص داخلی (GDP)، در دوران ریاست جمهوری هاشمی رفسنجانی، محمد خاتمی و احمدی نژاد به ترتیب ۵,۱، ۴,۳ و ۳,۲ درصد بوده است. میانگین رشد اقتصادی ایران در دوره ۲۳ ساله ۲۰۱۱- ۱۹۸۹، ۴,۷ درصد بوده است. با تشدید تحریمهای فلج کننده، رشد اقتصادی ایران در سالهای ۲۰۱۲ و ۲۰۱۳ به ترتیب به منفی ۶,۶ و منفی ۱,۹ درصد کاهش یافت. رشد اقتصادی ایران در سال ۲۰۱۵ احتمالاً نزدیک نیم درصد خواهد بود.
نه تنها وعده دولت روحانی، بلکه وعده دولت آمریکا هم این بود که با توافق هستهای و رفع تحریمها وضعیت اقتصادی ایران بهبود چشمگیری پیدا خواهد کرد. از همان زمان بسیاری از چهرههای شاخص آمریکایی دروغ پردازی درباره میزان ذخایر ارزی بولکه شده ایران و اختصاص بخش عظیمی از آن برای اقدامات تروریستی پس از رفع تحریم را آغاز کردند. ایران به تمامی تعهدات خود عمل کرد.
اما آمریکا با برنامه ریزی دقیق و صد لایه، ایران را در چنین وضعیتی قرار داده است: ایران همچنان تحت تحریم معامله با بانکهای آمریکا قرار دارد، استفاده ایران از دلار در مبادلات همچنان تحریم است، بانکهای غیر آمریکایی به شدت نگران مجازاتهای سنگین آمریکا برای ارتباط با ایران- حتی روابط غیر دلاری- هستند، ایران حتی قادر به استفاده از ذخایر ارزی رفع تحریم شده خود نیست، در این وضعیت گشایشی در عمل صورت نگرفته و گویی توافق هستهای هیچ نتیجه اقتصادی برای ایران نداشته است. کنگره آمریکا مخالف عمل دولت این کشور به تعهدات توافق هستهای است.
اینها مستقل از مجموعه تحریمها و مجازاتهای جدید کنگره و دادگاههای آمریکا است. به عنوان مثال، جُرج دانیلز قاضی دادگاه نیویورک، ایران را به خاطر جنایت تروریستی ۱۱ سپتامبر- که ۱۵ تن از ۱۹ تروریست اش سعودی بوده و هنوز بخش سری گزارش دولت بوش درباره نقش دولت عربستان سعودی در این ماجرا فاش نشده- به پرداخت جریمه ۱۰.۷ میلیارد دلاری محکوم کرده که با احتساب سود دورهی ماقبل صدور حکم که سالانه ۹ درصد است بیش از ۲۱ میلیارد دلار میشود.
تحت چنین شرایطی، سرمایه گذاری خارجی گسترده و ورود تکنولوژی مدرن، که شرط لازم رشد اقتصادی و رفع بیکاری و فقرزدایی است، ناممکن شده است. حسن روحانی باید قادر شود که برای سالهای ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷ رشد اقتصادی بالای پنج تا شش درصدی برای ایران به ارمغان بیاورد. اما مطابق جدیدترین گزارش صندوق بین المللی پول، نرخ بیکاری ایران در سالهای ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷ افزایش خواهد یافت و رشد اقتصادی هم در این دو سال به ۴ درصد و ۳,۷ خواهد رسید.
کمک به سلطه محافظه کاران افراطی؟
محافظه کاران افراطی حملات گستردهای را معطوف به دولت روحانی- و نیروهای میانه رو اصلاح طلب- کردهاند که حاصل سازش هستهای صفر بوده و وضعیت اقتصادی ایران بسیار بدتر شده است. رکود عمیق اقتصادی، فقر، بیکاری، تعطیل شدن کارخانهها و بی نتیجه بودن توافق هستهای نوک تیز حملات دائمی آنان به دولت را تشکیل میدهند. حتی دولت هند گفته نمیتواند بدهی چند میلیارد دلاری اش به ایران را به دلیل بسته بودن راه بانکی باز پرداخت کند.
هدف محافظه کاران افراطی به زیر کشاندن دولت روحانی و بالا آوردن نیرویی از سنخ "احمدی نژاد/جلیلی" است. حتی شخص احمدی نژاد هم فعالیتهای خود را آغاز کرده و گفته چون "اینها [دولت روحانی] گند زده اند"، همه به دنبال نامزدی من هستند. گفته وعده دیدار ما، خرداد ۹۶ است. سعید جلیلی هم در ۲۳ فروردين ۹۵ گفته : "برجام از آفتاب تابان به ابر شتابان تبدیل شده است" و اگر من به عنوان رئیس جمهور انتخاب میشدم: "برجام را امضا نمیکردم، چرا که اندیشه بنده متفاوت است".
برخی از محافظه کاران افراطی گفتهاند که احمدی نژاد در انتخابات ریاست جمهوری آینده ۶۵ درصد رأی دارد، اما برخی دیگر از انها گفتهاند او در برابر روحانی "۷۵ درصد شانس پیروزی دارد".
مسئله مهم بعدی بیماری آیت الله خامنهای و تعیین جانشین اوست. میانه روها میکوشند تا با جایگزینی میانه رو راه اصلاحات دموکراتیک را هموار سازند، اما محافظه کاران افراطی میکوشند تا فردی رادیکال تر از خامنهای را بر سر کار آورند.
فضایی که دولتهای غربی و منطقه برای ایران میسازند، و مجموعه فشارهایی که بر ایران وارد میآورند، ممکن است کاملاً به سود محافظه کاران افراطی و حذف کامل اصلاح طلبان و میانه روها تمام شود. این رویکرد توسط برخی دولتها آگاهانه انتخاب شده تا قدرت در ایران در دست افراطیها باشد، اما آیا آمریکا هم چنین سیاستی را تعقیب میکند و آن را به سود منافع ملی خود به شمار میآورد؟ این عمل چهرهای غیر قابل اعتماد از آمریکا نزد جهانیان به نمایش خواهد گذارد. حتی اروپاییها در این مورد به آمریکا اعتراض کرده اند.
اگر تحریمها لغو نشوند و توافق هستهای هیچ دستاورد روشنی برای مردم ایران نداشته باشد، و به جای آن بر تحریمها و فشارها افزوده شود، وضعیت اجتماعی ایران به سود محافظه کاران افراطی تغییر خواهد کرد و آنها برنده انتخابات ریاست جمهوری در سال آینده خواهند شد.
♦ نسخه انگلیسی این مقاله در هافینگتون پست منتشر شده است.
♦ بیشتر بخوانید: از همین نویسنده
نظرها
علی
واقعیت اینکه دولت آمریکا مثل یک عده راحت سرش کلاه نمی شه گذاشت، واقعیت اینکه چیزی بنام میانه رو، اصلاحطلب و تندرو در یک سیستم تمام عیار دیکتاتوری بی معنا و مضحکه. رهبر میفرماید ما از آمریکا همه چی می خواهیم و حاضر نیستیم هیچ بهایی براش بدیم. به انگلیسی نمیدونم چی میگن ولی به فارسی جواب به رهبر معضم میشه: زرشک
مرام دار
بنظرم اگر توان دموکراسی مردم ضرب دو شود و همکاریهای غرب با مردم ضرب چهار و مانع تراشی پانهای ضد ایارنی صفر شود، باز هم تا 30 سال دیگر وضع فلاک بار ایارن ادامه میبابد. مردن یا به درک واصل شدن همه حاکمان فعلی نظام ایران و امدن شانسی کسانی در حد دنگ شائوپینگ در این ظنام ایران تنها راه مسالمت دموکراسی و ازادی مردم ایران است وئگرنه تا 50 حتی سال دیگر همین وضع نکبار مردم ایران ادامه خواهد و نسل حاضر آن دوره آبادی و آزادی نخواهد دید. هر کاری ما آزادی خواهان و تلاشگران دموکراسی و عدالت و حقوق بشر کنیم صرفا برای نسل اینده است و امیدوارم این از خودگذشتگی شدت دهیم و نامید نشویم. ......................... ایمان بیاوریم به آغاز فصل سرد ... پرنده مردنی است دلم گرفته است دلم گرفته است به ایوان می روم و انگشتانم را بر پوست کشیدهٔ شب می کشم چراغ های رابطه تاریکند چراغ های رابطه تاریکند کسی مرا به آفتاب معرفی نخواهد کرد کسی مرا به میهمانی گنجشک ها نخواهد برد پرواز را به خاطر بسپار پرنده مردنی ست (فروغ فرخزاد)
کیومرث
خودآمریکا مسبب بسیاری ازفجایعی ست که بعداز28مردادسال 32به سراین مردم آمده وآمریکاییان بایدبدانندبااین سیاستها دیگرنمی توانندمانندکودتای سال 32عذرخواهی کنند.تازه مگرملت باید بنشیندتا کنگره آمریکا یادولتمردان آن برایش تعیین وتکلیف کنند؟ازمقاله گنجی برمی آید که گرانگشت سلیمانی نباشدچه خاصیت دهدنقش نگینی؟؟؟آقای گنجی پس قدرت لایزال مردم ایران درتحلیل شما چه جایگاهی دارند؟
ایرانی
حداقل اگر همه خامنه ای تندرو و نادان را می بینند حالا آمریکایی که سنگش را به سینه می زنند را هم می بینند که چقدر راحت اموال و دارایی های ایرانیها را سرقت می کند اونها از ایرانیها فقط تروریست های رجوی و مجاهدین خلق را دوست دارند اونها سر یازده سپتامبر سر خون مردم خودشون هم معامله می کنند از کشوری که دارو و تجهیزات پزشکی را تحریم می کند از کشوری که ایپک نقش شورای نگهبانش را دارند و کاندیداها باید اونجا تایید صیلاحیت بشوند از کشوری که راحت به عربستان حامی تروریست یا اسرائیل کودک کش کمک مالی می کند اگر جز این انتظار داشته باشین نادانی است ایران فقط وقتی پیشرفت می کند که یا مثل عربستان و اسرائیل کثیف باشد یا آرام آرام شر این تندرو ها را از سر خودش در ایران کم کند که اونهم با کارهایی که جنایتکار بزرگ آمریکا انجام می دهد کار سخت می شود
سیاوش
این مقاله را ایشان برای امریکاییها و به زبان آنها نوشته و گویی آنها را تهدید کرده. اما ما می دانیم که حتی در صورت صحت همه این مطالب، باز هم روحانی رای خواهد آورد. چون مردم میدانند که مقصر او نیست و مقصر کسانی دیگرند و مردم به مقصران رای نخواهند داد.
NICK
متاسفانه رهبر ایران و نه دولت ایران میباید مسایل بین دو کشور را به طور ریشه ای حل کند همانگونه که رهبر چین کرد وگرنه شرایط کره شمالی شکل خواهد گرفت .موشک پرانی غیر ضروری و بد موقع سپاه نشان دهنده تمایل رهبری به کره شمالی کردن شرایط جهت حفظ قدرت برای خود و منافع جناحی برای سپاه به قیمت نابودی اقتصاد و عدم پیشرفت کشوراست. رهبری بخوبی از این بن بست اگاه بود و اطمینان داشت که با محدود کردن گفتگوها با دولت امریکا میتواند از روحانی فقط و فقط جهت رفع تحریم نفتی استفاده کرده تا منابع مالیش را تامین نماید. رهبر و سپاه به هیچ وجه تمایلی برای جذب سرمایه گذاری کمپانیهای خارجی در کشور و ساختن رقیبی برای سپاه ندارند.
NICK
دوستان محترم رادیو زمانه متاسفانه فونت فارسی شما از وسط کلمه به سر خط بعدی میرود و سبب پارگی کلمات در انتهای خط میشود. ----- زمانه - کاربر گرامی شما از چه مرورگر، یا اپلیکیشنی برای دیدن زمانه استفاده میکنید، در مرورگرهای کروم و فایرفاکس این مشکل نیست. ممنون میشویم اگر به ما اطلاع رسانی کنید. سپاس از شما.
روزبه
تیتر مقاله، که بصورت سوال مطرح شده، را که دیدم گمان کردم میخواهد که اینطور نبود!
کامی
متاسفانه حق با NICK است. من از هر دو مرورگر گوگل کروم و فایرفاکس استفاده میکنم و همین مشکل پارگی کلمات تا خط بعدی وجود دارد!
شاهد
اکبر گنجی از یکسو باور دارد که در ایران حکومت سلطانی حاکم است و بنابراین "سلطان " قدرت کامل در اختیار دارد از سوی دیگر برای دولت امریکا چنان سخن می گوید که دو حکومت در ایران وجود دارد و دولت امریکا باید روش حکومت داری " اصلاح طلبان " تایید و با انان از در سازش بر اید . اگر بر ایران " سلطان مستبد " حاکم است همین سلطان سیاست خارجی و داخلی را تعیین می کند بنابراین گنجی نمی تواند از دیگران بخواهد که چشم بر اعمال سلطان ببندند و بر حرفهای او باور بیاورند که معتقد است غیر افراطیون سیاست های حکومتی را تعیین می کنند . گنجی به آزمون های فیصله بخش باور دارد اکنون پس از برجام که بنا به سخن قاسم سلیمانی تنها مامو ریت ظریف در سیاست خارجی از سوی خامنه ای بود در حوزه های سیاست خارجی و اقتصادی و داخلی آزمون های فیصله بخش رخ داده است که نشان داده "جناح غیر افراطی " هیچکاره است و افراطیون قدرت اساسی را در اختیار دارند 1: دستگیری ملوانان امریکایی با تحقیر و دادن مدال به دستگیر کنندگان و اشغال سفارت عربستان از سوی افرادی که بنا به توصیف خامنه ای جوانان انقلابی هستند . 2: در اختیار گرفتن کل اقتصاد مملکت با واگذاری 10 ابر پروزه تا ساختن پلهای شهری به سپاه پاسداران 3: فرستادن هفت هزار نیروی نامحسوس به خیابانهای تهران برای کنترل رندگی شخصی مردم !
اقبال
همه ی این نوشته تاییدی است بر راست بودن گفته های رهبر جمهوری اسلامی. گنجی نیز در راستای ادعای این رهبر در "آمریکایی -دوست " بودن اصلاح طلبان، به حکومت آمریکا التماس می کند که برای پیروزی همکیشان او بر خامنه ای و سپاه( بخوان جمهوری اسلامی)، با ایجاد تهسیلات اقتصادی، به کمک ایشان برود. حقیقت این است که آمریکا مجبور به سازش با جمهوری اسلامی شد و این پیمان اجباری مثل پیمان کمپ دیوید نیست. اگر جمهوری اسلامی و صدرش، مثل انور السادات و نظام ناصر ی ی مصر استحاله شده بودند، آمریکا با خرسندی حاضر می شد میلیارد ها دلار به ایشان وام و کمک نطامی بدهد. اما چون دولت آمریکا این توافق را از سر اجبار با ایران امضا کرده است، هرگز با رضای خاطر به آن دولت ، حتی اگر گنجی هم رییس جمهورش باشد، کمکی اساسی نخواهد کرد. هرگاه که خامنه ای و مانندش، دیگر نبودند، هرگاه که نسل انقلابیون 57 ی فرماندهان سپاه پاسداران دیگر نبودند، هرگاه که این سپاه به چیزی شبیه آن ارتش ناصری مصر استحاله شد، آنگاه، آمریکا خود به یاری جمهوری ی هر اسمی ی ایران خواهد رفت. بدون نیاز به خواهش و سفارش من، شما یا گنجی.
بهنام
1---گفگو قدغن 2--در هر روز هرچه دلت خواست بگو ....موشک پرانی و گردن کلفتی و نا سزا گویی یادت نره 3----ستایش برادر پوتین و همکاری در سوریه را نیز ...حالشوببر 44--- با یا بدون دلیل از 28 مرداد شکوه سر کن اما از هیچی نگو و نپرس از همه بالا تر ...چرا با چنین کشور بدرد نخورو بدی گفتگو داشته و دارید ؟؟؟؟؟
بهنام
از سوی دیگر، ایران هنوز اقداماتی مانند آزمایش موشکی، نقض حقوق بشر و حمایت از تروریسم را دنبال میکند که مایه نگرانی جامعه بینالمللی است، و همه اینها وضعیتی پیچیده برای هر شرکتی که بخواهد با این کشور تجارت کند به وجود میآورد. گفتوگوی هانا کاویانی با ریچارد نفیو، م
نیک
رادیو زمانه همچنان که روزبه مشگل پارگی کلمات را تایید کرده من نیز از مرورگر فایر فاکس استفاده کردم . اکنون این نوشته را با استفاده از کیبورد Mac نوشتم و مشگل حل شد. تصور میکنم اشکال از کیبورد پارسی شما باشد . درضمن محل نوشتن نام حروف فارسی را قبول نمیکرد و به همین علت مجبور به استفاده از حروف انگلیسی برای نامم شدم ولی امروز موفق به اصلاح ان شدم. با تشکر ---- زمانه: کاربر عزیز با سپاس از شما، اطلاعاتی که در اختیار ما گذاشتید را به بخش فنی منتقل کردیم که حل کنند.
بهنام
دراین باره امام گفته اند گنجی باید سخنان گوینده گان سپاهی و لشگری وکشوری ومجلسی و بسیجی را بیش از پیش ه بررسی نمایند چون گفته هایشان شنیده میشود ایشان رفتار روسیه را تا کنون بر رسی ننموده اند که در تحریمها و همکاری نزدیک با چین و کشورهای همه ی آنها را پذیرفتند
شش
در صد سال اخیر کدام نظام و رژیم دیکتاوری فاسد و ظالم بخواست خودش کنار فته است. قاچار= با قیام توده ها پهلوی= با قیام توده ها باتیستا= باقیسام توده ها کوبا= با قیام توده ها نیکاروگویئه= با قیام توده ها حتی انقلاب کبیر فرانسه یا انقلاب امریکا= باقیام توده ها تنها راه سرنوگونگی دیکتاتوری قیام تودها و مبارزه مسلحانه است هیچ راهی نیست. ولی به دلیل حجم عظیم سلاح و پیچیدیگ سرکوب و اختاپوش اطلاعاتی نظام تمامیت خواه دیکتاتور دیگر براحتی با شورش خیابانی نمیتوان رژیمهیا خودکامه و فاسد و ظالمی چون حمهور یاسلامی ایران یا سعودی و دیگر شیخ نشینان عرب خلیج فارس یا راداغان و الهام علی اف و امثالهم سرنگون کرد. بایست ترکسیبی از خمله نظامی نیروهیا ناتو در جهت نابودی سازمانها و انبارها و ارگانهای نظامی و شورش همگی باشد. تنها راه سرنگونگی اهریمن جمهوری اسلامی حمله نظامی به تاسیسات بزرگ و مراکز گسترده سرکوبگر سپاه و بسیج و انهدام ماشین حنگی سرکوبگر این رژیم و هممزان اتحاد مردم از هر قوم زباتی در یک راتش شورشی است.و البته ایتدا شورای مرکزی ملی دموکرات سوکلار تشکیل شود و یک رهبری و دولت انتقالی بوجود اید تا سرنوشت مثل لیبی بوجود نیایبد. مردم ایارن به تنهایی قادر نسیتند از پش ماشین کشتار اخوندی-نظامی بریایند و یان رژیم ارهریمین به راختی تاصد سال میتواند به حیات کثیف خودش ادامه یابد و چند نسل نابود کند.
حجازی
تنها مسبب بدبختی و بی سامانی ایرانی ها شخص شخیص خود ایشان و اصرار بر عقب ماندگی و درجا زدن آنهاست. اینکه چرا آنها ن حتی می توانند یک تعهد دوجانبه را جز با ذلت ابدی ملت تضمین کنند به این ربط دارد که آنها با علم بر بی سوادی و خریت عمومی خود حاضر نیستند تدبیر امورات خود را به بهرترین و فرهیخته ترین ایرانی ها واگذارند و ترجیح می دهند به انتخاب بین بد بر بدتر( و صد البته گه بر گه تر!) رضایت دهند. انتظار اینکه تیم ظریف و اراذل متعهد بتوانند منافع ایران را تامین کنند بسیار ساده لوحانه است. و البته آقای الف گ. بسیار در تقویت جبهه انتر در برابر ان تلاشیده است. اجرش با عزاییل !
بشارت
اگر غرب به فکر منافع بلندش و به فکر تمدن و مردمش هست، باید همه مراکز ماشین ظنامی دیکتائری های جهان بخصوص خاورمیانه و اسیا یمرکزی نابود کند. غرب بهترست یک باج بزرگ به روسیه بدهد حتی اسیای مرکزی مرسما مسعمره روسیه کند و اجازه بگیرد از روسیه همه ماشین جنگی نظامهای تروریست پرور اسلام گرا مثل سعودی، ایرانف پاکستان و سوریه نابود کند. اینها یک ملیارد مسلمان ششتشوی مغزی در اختیار دارند. غرب خیال مکیند با ماهوازره و زرق و برق سکولاردموئکراسی میتواند مسلمان سکولار کند. این یک اشتابه است. ایران باید مرکاز نظامی با هزاران موشک حتی بمب اتمی نابود شود. وگرنه مرزدم بی دفاع ایارن صد سال دیگر از دست این رژیم ارهیمنی نجات نمیابند. امرکیا مطمئنا نشانی پایگاههای سپاه و بسیج دارد. اول نیورهایش از خلیج فارس و حاشیه ایارن دور کند تا در تیرس موشکهای سپاه نباشد . بعد با بمب افکنها و موشکهای دوربرد پایگاهی سپاه و بسیج نابود کند. بقیه کار مردم با شورش همگانی انجام میدهند مثل صدام ملعون. اگر امرکیا و رغب تعلل کند نابودی رزینمهیا تروریستی مثل ایران و سعودی بزودی مستقیم خاک اسارئیل و غرلپب مورد تهاجم قرار میدهد. اسا ایدئولوزی شیعه و وهابیت و کلا اسلام نابودی غیر مسلمان هستندو. انها اخر سر سراغ چینی ها و ژاپنی ها و هندوها خواهند امد. الان نه ولی شاید 50 سال دیگرو ایدئلوزی اسلامی همه غیر مسلمان کافر و لایق مرگ میداند.