ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

ملخ‌هایی که از یمن می‌آیند؛ آماده‌باش در ایران

سازمان حفظ نباتات ایران از آماده‌باش برای مقابله با ملخ‌هایی خبر داد که از یمن می‌آیند و روزانه ۱۵۰ کیلومتر پرواز کنند. اکنون مناطقی در جنوب ایران در آماده باش به سر می‌برند.

یمن به مأمنی برای رشد و افزایش جمعیت ملخ‌ها بدل شده است و در آینده‌ای نه چندان دور با هجوم ملخ از این کشور به کشورهای مجاور مواجه خواهیم بود. در چند روز اخیر این مسئله به نگرانی عمده سازمان‌های زیست محیطی بین‌المللی بدل شده است.

یک دسته کوچک از این ملخ‌ها به طور معمول روزانه غذای ۳۵ هزار نفر را می‌خورند

مرکز کنترل ملخ صحرایی در چند روز گذشته نسبت به خطرات این مسئله هشدار داده است. این سازمان در بیانیه‌ای عنوان کرد: «بسیاری از ملخ‌های صحرایی کشور یمن اکنون بالغ شدند و توان پرواز به مناطق دوردست را دارند. این در حالی است که بسیاری دیگر از این ملخ‌ها نیز در هفته‌های آتی این توانایی را کسب خواهند کرد.»

این سازمان همچنین می‌گوید: «تلاش‌های ما برای کنترل ملخ‌های صحرایی در استان‌های جنوبی یمن به کلی شکست خورده است. همچنین جنگ داخلی در یمن به بیابان‌زایی شدیدی در این کشور منجر شده و مناطق آسیب‌دیده فراوان از ملخ است.»

از سوی دیگر سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد(فائو) در بیانیه‌ای نسبت به هجوم ملخ و نابودی کشاورزی در یمن و مناطق مجاور هشدار داد.

فائو در این بیانیه اعلام کرد ملخ‌های یمن می‌توانند به کشورهای همسایه مانند عمان، عربستان و حتی به کشورهای امارات متحده عربی و ایران نیز برسند.

ملخ‌های بالغ صحرایی می‌توانند در برابر گرمای شدید و خشکسالی دوام بیاورند و روزانه دست‌کم ۱۵۰ کیلومتر پرواز کنند.

ایران و خطر هجوم ملخ

محمدرضا میر، مشاور رئیس سازمان حفظ نباتات ایران در گفت‌وگو با اقتصادنیوز در این باره گفت: «چنانچه کشور عمان نتواند با هجوم این آفت مقابله کند، ملخ یمنی به ایران نیز منتقل خواهد شد».

رضا نورانی، رئیس اتحادیه محصولات کشاورزی نیز درباره هجوم ملخ‌ها به ایران گفت: «اگر پیش‌بینی‌ها درست باشد و این ملخ‌ها به ایران هم برسند، احتمالاً استان‌های جنوبی کشور از جمله سیستان و بلوچستان و هرمزگان بیشتر در معرض هجوم این آفت قرار خواهند گرفت.»

ملخ‌های بالغ صحرایی می‌توانند در برابر خشکسالی دوام بیاورند و روزانه دست‌کم ۱۵۰ کیلومتر پرواز کنند

در همین حال سعید معین، مدیر آفات عمومی و همگانی سازمان حفظ نباتات از آماده‌باش برای مقابله با ملخ‌های صحرایی در مناطق جنوبی خبر داد. به گفته او هرمزگان، جاسک، میناب و جازموریان از مناطق در معرض خطر هستند و در حال آماده باش به سر می‌برند. سازمان حفظ نباتات نیز آماده سم پاشی در این مناطق است.

فائو می‌گوید دلیل گسترش جمعیت ملخ‌ها، بارندگی فراوان و غیرمعمول در اواخر سال گذشته میلادی در یمن بود و همین مسئله نیز سبب شد ملخ‌ها گیاهان زیادی را بخورند و زاد و ولد کنند.

علاوه بر این تداوم جنگ داخلی امکان مقابله با این مشکل را از بین برده است. جنگ داخلی در یمن دسترسی دانشمندان به مناطقی از این کشور را برای نظارت و کنترل منظم این ملخ‌ها تقریباً ناممکن کرده است.

کارشناسان این سازمان می‌گویند، توده‌های ملخ در مناطق جنگ‌زده تشکیل می‌شوند و دیگر پس از پراکنده شدن به هیچ وجه نمی‌توان آنها را کنترل کرد.

فائو در بیانیه خود می‌نویسد: «هجوم ملخ‌ها محصولات کشاورزی را نابود می‌کند. یک دسته کوچک از این ملخ‌های صحرایی ۴۰ میلیون ملخ را شامل می‌شود و به طور معمول روزانه غذای ۳۵ هزار نفر را می‌خورند.»

همانطور که صلاح حج نماینده فائو در یمن می‌گوید معضل هجوم ملخ‌ها برای کشوری مثل یمن که درگیر جنگ داخلی و قحطی است به یک فاجعه می‌ماند. فاجعه‌ای که امنیت غذایی را در تمام شهرهای یمن تحت تأثیر قرار داده و به خارج از مرزهای این کشور نیز گسترش می‌یابد.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • ii

    بخوریمشون. ملخ واسه غذا بد نیست فقط باید حشره خواری اضافه بشه