برگزاری مرحله دوم انتخابات مجلس دهم در ایران
مرحله دوم انتخابات مجلس دهم ایران در ۲۱ استان و ۱۲۱شهرستان از ساعت هشت صبح امروز، جمعه ۱۰ اردیبهشت آغاز شد. رقابتهای دور دوم مجلس در چند شهر با تشنج و درگیری همراه بود.
مرحله دوم انتخابات مجلس دهم ایران در حالی در ۲۱ استان و ۱۲۱شهرستان آغاز شد که در روزهای گذشته رقابتهای انتخاباتی در چند شهر با تشنج و درگیری همراه بود.
مرحله دوم انتخابات مجلس دهم ایران صبح امروز، جمعه ۱۰ اردیبهشت در ۵۵ حوزه انتخابیه آغاز شد. در این مرحله ۱۳۶ نفر برای ۶۸ کرسی باقی مانده در مجلس با یکدیگر رقابت خواهند کرد.
استانهای آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، اصفهان، ایلام، تهران، چهارمحال و بختیاری، خراسان رضوی، خوزستان، زنجان، فارس، کردستان، کرمانشاه، گلستان، گیلان، لرستان، مازندران، مرکزی، هرمزگان، همدان و یزد، ۲۱ استانی هستند که دور دوم انتخابات مجلس در آنها برگزار میشود.
در این مرحله بیش از ۱۷ میلیون نفر واجد شرایط رأی دادن هستند که ۶۰ هزار نفر آنها رأی اولی هستند.
اخذ آرا در مرحله دوم دهمین دوره انتخابات مجلس دستکم تا ساعت ۱۹ جمعه انجام میشود.
با توجه به تعداد کم داوطلبان، وزارت کشور ایران گفته است شنبه یا حداکثر اوایل یکشنبه کار شمارش آرا به پایان خواهد رسید.
عبدالرضا رحمانی فضلی روز جمعه گفت: «اگر لازم باشد انتخابات تمدید شود این امر از سوی وزارت کشور و با هماهنگی شورای نگهبان به استانداری ها اعلام میشود. اگر نیازی به تمدید زمان انتخابات نباشد نتایج تا فردا ساعت هشت صبح اعلام میشود.»
سیدشهابالدین چاوشی، رئیس ستاد انتخابات استان تهران نیز گفت: «اگر مردم بهموقع پای صندوقهای رأی حاضر شوند و اخذ رأی تا دیر وقت تمدید نشود، نتایج انتخابات در سه حوزه انتخابیه استان تهران را تا ساعت ۲۴ امشب اعلام میکنیم.»
مرحله دوم انتخابات مجلس دهم در حالی برگزاری میشود که هفته گذشته برنامههای انتخاباتی نامزدهای فهرست امید، متشکل از اصلاحطلبان و اعتدالگرایان، در تبریز و خرمآباد با تشنج و درگیری همراه شد.
در تبریز سخنرانی نامزدهای این فهرست در دانشگاه آزاد با حمله مخالفان آن روبهرو و به درگیری کشیده شد. این مراسم نیمهتمام ماند و حاضران سالن سخنرانی را ترک کردند.
در خرمآباد هم که قرار بود فائزه هاشمی رفسنجانی، فرزند اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در مراسم تبلیغاتی نامزد فهرست امید سخنرانی کند، مخالفان مراسم را به تشنج کشیدند.
در دور اول انتخابات که روز جمعه هفتم اسفند ۱۳۹۴ برگزار شد، ۲۲۱ نماینده انتخاب شدند. یکی از بحثانگیزترین رویدادهای انتخابات مجلس، رد صلاحیت مینو خالقی، کاندیدای انتخابات مجلس از اصفهان بود. او پس از اینکه در انتخابات توانست آرای لازم را برای ورود به مجلس کسب کند، از سوی شورای نگهبان به دلیل «دست دادن با نامحرم» رد صلاحیت و آرایش باطل شد.
شورای نگهبان در حالی این منتخب مردم اصفهان را رد صلاحیت کرد که بر پایه قوانین، این نهاد تا پیش از برگزاری انتخابات میتواند در مورد صلاحیتها ابراز نظر کند و وظیفه بررسی صلاحیت منتخبان پس از انتخابات، بر عهده نمایندگان مجلس است که در چارچوب بررسی اعتبارنامهها انجام میشود.
نظرها
نظری وجود ندارد.