مخالفت اوپک با افزايش توليد نفت
<p>کشورهای توليد و صادرکننده نفت (اوپک) در نشست وين با افزايش سطح توليد نفت مخالفت کردند اما عربستان گفته است در اقدامی يک‌جانبه ميزان توليد نفت خود را ۲۰۰ هزار بشکه در روز افزايش می‌دهد.</p> <!--break--> <p> </p> <p>به گزارش خبرگزاری دانشجويان ايران (ايسنا) عبدالله البدری، دبيرکل اوپک در يک نشست خبری گفت اعضای اوپک درباره افزايش توليد به توافق نرسيدند.</p> <p><br /> شماری از اعضای اوپک در يکصد و پنجاه و نهمين نشست اين سازمان که روز گذشته برگزار شد، در واکنش به نگرانی کشورهای مصرف‌کننده در مورد بهای بالای نفت، خواستار افزايش توليد بودند.</p> <p><br /> ميزان توليد اوپک از اوايل سال ۲۰۰۶ تا کنون ۲۴ ميليون و ۴۸۰ هزار بشکه بوده است. </p> <p><br /> کميته‌ای از اوپک افزايش يک تا یک و نیم ميليون بشکه نفت در روز را توصيه کرده بود، اما گروه ديگری از اعضا از جمله ايران، عراق و ونزوئلا مخالف هرگونه افزايش توليد بودند. </p> <p><br /> در پی تصميم اوپک مبنی بر حفظ ميزان توليد، بهای نفت روز چهارشنبه ۱۸ خرداد ۱۳۹۰ تا حدود ۲ دلار در هر بشکه افزايش يافت.</p> <p><br /> قيمت نفت خام سبک آمريکا نيز برای تحويل در ماه ژوئيه (مرداد و شهريور) با يک دلار و۴۰ سنت افزايش به ۱۰۰ دلار ۵۰ سنت رسيد و قيمت نفت خام برنت دريای شمال برای تحويل در ماه ژوئيه با يک دلار افزايش به ۱۱۷ دلار و ۷۸ سنت رسيد. </p> <p><br /> در نشست اوپک محمد علی‌آبادی، سرپرست وزارت نفت ايران که به عنوان رئيس دوره ای اوپک حضور داشت با يوسف يوسفی وزير انرژی و معادن الجزاير، رافائل راميرز وزير نفت ونزوئلا، عبدالکريم لعيبی وزير نفت عراق و عبدالله سالم البدری دبيرکل اوپک به صورت جداگانه ديدار و گفت‌وگو کرد.</p> <p><br /> پيش از انتصاب علی‌آبادی به سمت سرپرستی وزارت نفت، محمود احمدی‌نژاد با برکنار کردن مسعود ميرکاظمی از وزارت نفت، خودش سرپرستی اين وزات‌خانه را بر عهده گرفته بود.</p> <p><br /> پس از آن‌که احمدی‌نژاد سرپرستی وزارت نفت را بر عهده گرفت، حدس و گمان‌ها درباره احتمال حضور وی در اوپک موجی از انتقادات را در ایران به دنبال داشت.</p> <p><br /> پيش‌تر شماری از نمايندگان مجلس ايران گفته بودند به دليل اينکه نشست اوپک در سطح وزيران برگزار می‌شود، حضور ايران در سطح رئيس‌جمهوری در آن «توهين» به ايران خواهد بود.<br /> </p>
کشورهای توليد و صادرکننده نفت (اوپک) در نشست وين با افزايش سطح توليد نفت مخالفت کردند اما عربستان گفته است در اقدامی يکجانبه ميزان توليد نفت خود را ۲۰۰ هزار بشکه در روز افزايش میدهد.
به گزارش خبرگزاری دانشجويان ايران (ايسنا) عبدالله البدری، دبيرکل اوپک در يک نشست خبری گفت اعضای اوپک درباره افزايش توليد به توافق نرسيدند.
شماری از اعضای اوپک در يکصد و پنجاه و نهمين نشست اين سازمان که روز گذشته برگزار شد، در واکنش به نگرانی کشورهای مصرفکننده در مورد بهای بالای نفت، خواستار افزايش توليد بودند.
ميزان توليد اوپک از اوايل سال ۲۰۰۶ تا کنون ۲۴ ميليون و ۴۸۰ هزار بشکه بوده است.
کميتهای از اوپک افزايش يک تا یک و نیم ميليون بشکه نفت در روز را توصيه کرده بود، اما گروه ديگری از اعضا از جمله ايران، عراق و ونزوئلا مخالف هرگونه افزايش توليد بودند.
در پی تصميم اوپک مبنی بر حفظ ميزان توليد، بهای نفت روز چهارشنبه ۱۸ خرداد ۱۳۹۰ تا حدود ۲ دلار در هر بشکه افزايش يافت.
قيمت نفت خام سبک آمريکا نيز برای تحويل در ماه ژوئيه (مرداد و شهريور) با يک دلار و۴۰ سنت افزايش به ۱۰۰ دلار ۵۰ سنت رسيد و قيمت نفت خام برنت دريای شمال برای تحويل در ماه ژوئيه با يک دلار افزايش به ۱۱۷ دلار و ۷۸ سنت رسيد.
در نشست اوپک محمد علیآبادی، سرپرست وزارت نفت ايران که به عنوان رئيس دوره ای اوپک حضور داشت با يوسف يوسفی وزير انرژی و معادن الجزاير، رافائل راميرز وزير نفت ونزوئلا، عبدالکريم لعيبی وزير نفت عراق و عبدالله سالم البدری دبيرکل اوپک به صورت جداگانه ديدار و گفتوگو کرد.
پيش از انتصاب علیآبادی به سمت سرپرستی وزارت نفت، محمود احمدینژاد با برکنار کردن مسعود ميرکاظمی از وزارت نفت، خودش سرپرستی اين وزاتخانه را بر عهده گرفته بود.
پس از آنکه احمدینژاد سرپرستی وزارت نفت را بر عهده گرفت، حدس و گمانها درباره احتمال حضور وی در اوپک موجی از انتقادات را در ایران به دنبال داشت.
پيشتر شماری از نمايندگان مجلس ايران گفته بودند به دليل اينکه نشست اوپک در سطح وزيران برگزار میشود، حضور ايران در سطح رئيسجمهوری در آن «توهين» به ايران خواهد بود.
نظرها
نظری وجود ندارد.