بحران خانه سینما؛ خبر برکناری شمقدری تکذیب شد
پس از آنکه روزنامه شهروند خبر برکناری جواد شمقدری را منتشر کرد، وزیر ارشاد این خبر را تکذیب کرد و احمدینژاد هم اظهار امیدواری کرد که خانه سینما بهزودی بازگشایی شود.
پس از آنکه روزنامه شهروند، چاپ تهران در صفحه نخستاش به نقل از "یک مقام عالیرتبه" از برکناری جواد شمقدری، رئیس سازمان سینمایی ایران به دلیل مقاومت در برابر خواست سینماگران ایران نسبت به بازگشایی خانه سینما و همچنین اقدامات خودسرانه، خبر داده بود، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خبر برکناری شمقدری از معاونت سینمایی را تکذیب کرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، محمد حسینی، وزير ارشاد در حاشیه جلسه هیأت دولت در پاسخ به خبرنگار ایسنا در مورد خبرهای منتشر شده در برخی از روزنامهها در مورد برکناری شمقدری از معاونت سینمایی، گفت: چنین موضوعی صحت ندارد.
وی همچنین در مورد بحث پلمپ خانه سینما و مطالبی که در ارتباط با آن در روزهای گذشته مطرح شده، گفت: "دوستان سینمایی در حال پیگیری این موضوع هستند."
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از ارائه توضیحات بیشتر درباره این موضوع خودداری کرد.
محمود احمدینژاد: پلمپ خانه سینما کار غلطی بود و انشاءالله خانه سینما باز میشود.
محمود احمدینژاد هم پس از برگزاری جلسه هیأت دولت گفت: "پلمپ خانه سینما کار غلطی بود و انشاءالله خانه سینما باز میشود."
جواد شمقدری هم در واکنش به خبر عزلاش از سازمان سینمایی گفت: "این خبر منطقی نیست و بعید میدانم در کمتر از یک ماه باقیمانده از عمر حضورم در سازمان سینمایی چنین اتفاقی بیفتد."
او در واکنش به انتشار خبر عزلاش در روزنامه شهروند گفت: "خودشان مینویسند و خودشان هم جواب دهند و اگر آنها نزدیکتر از من به دولت هستند، بگویند. تاکنون خود من چیزی در این مورد نشنیدم و در پایان عمر دولت چنین چیزی معنی ندارد. شاید چنین نشریاتی میخواهند از این طریق مطرح شوند."
عزتالله انتظامی، بازيگر سينمای ايران، امروز در يادداشتی که در روزنامه شرق منتشر شد از پلمپ خانه سينما انتقاد کرد و نوشت: " همه مشاغل در کشورها دارای سندیکا و اتحادیهاند و به فکر پیشرفت صنوفشان هستند. اصلا اتحادیه و صنف، نشان پیشرفت و تحول در جامعه مدنی است. آیا انحلال این خانه عظیم و بزرگ جلوهدادن برادر ناتنی کوچک، در مقابل برادر بزرگتر که حق برادری هم دارد نشان از تحول است؟"
انتظامی افزود: "من بهعنوان یکی از خادمان سینمای ایران و بهعنوان سپیدموی هنر شریف و فاخر سینما، از فرزندان با عقل و درایت خودم انتظار دارم، با تعامل، همفکری و دوستی هنرمندانه و به دور از اختلافات و سلیقههای شخصی این مشکل را حل کنند و برای ما قوم و خویش درست نکنند."
پس از پلمپ درِ ساختمان خانه سینما در شامگاه ۲۴ تیر ماه، گروهی از سینماگران ایران در مقابل خانه سینما تجمع کردند.
به گزارش منابع خبری ایران، شامگاه ۲۴ تیر ماه به این دلیل که باید خانه سینما در اختیار "خانه اصناف سینمای ایران" قرار گیرد، وزارت ارشاد، درِ خانه سینما را پلمپ کرد.
"خانه اصناف سینمای ایران" که با نام "خانه سینما ۲" فعالیت خود را آغاز کرده، به تازگی مجمع عمومی خود را برگزار کرده و از سوی وزارت ارشاد نيز به رسمیت شناخته شده است.
"خانه اصناف سینمای ایران"، نهاد تازه تأسیس شده مورد حمایت وزارت ارشاد خانه سینما را جزو اموال خود میداند. این گروه مدعی است بر اساس اساسنامه خانه سینما باید اموال و ساختمان آن در اختیار این نهاد قرار گیرد.
در پی این رویداد، اهالی خانه سینما یک تجمع اعتراضی مقابل ساختمان این نهاد صنفی در خیابان سمنان تهران برگزار کردند که در نهایت و با توافق با نیروی انتظامی به پایان رسید.
فرهاد توحیدی، رئیس هیأت مدیره خانه سینما گفته بود که با سعید منتظرالمهدی، معاون اجتماعی نیروی انتظامی تلفنی تماس گرفته و وی گفته است تا ۴۸ ساعت آینده هیچ کس حق تصرف خانه سینما را ندارد و از این لحظه به بعد خانه سینما تحت حفاظت پلیس است.
شورای مرکزی اصناف خانه سینما پس از این ماجرا با انتشار بیانیهای ضمن حمایت از هیأت مدیره خانه سینما در مورد مهلت ۴۸ ساعته برای حل موضوع نوشت: "این فرصت علیرغم همه صداقتها از سوی اهالی سینما و سوءاستفادهها از سوی مدیران سینمای کشور که بهوضوح و حسب سوابق و اسناد موجود تاکنون بر ما ثابت گردیده است، قطعا آخرین فرصت برای حل مشکل خواهد بود."
عزتالله انتظامی: به دور از اختلافات و سلیقههای شخصی این مشکل را حل کنند و برای ما قوم و خویش درست نکنند
هیأت مدیره و مدیرعامل خانه سینما نیز نامهای خطاب به مسئولان نوشتند. در این نامه آمده است: "در کشوری که از صدر تا ذیل آن سخن از رعایت قانون میگویند چه ضرورت و یا چه توجیهی وجود داشته که در نیمه شب و خارج از وقت اداری، عدهای به نام حراست ارشاد به درون خانه سینما بریزند و در اقدامی غیرمعقول و غیرقانونی و حتی خلاف عرف رویههای انتظامی و قضائی به چنین عملی مبادرت کنند."
هیأت مدیره و مدیرعامل خانه سینما هشدار دادند که "تا دیر نشده و این بحران چند ساله، به وضعیت بدتری نرسیده، حل مشکل را عاقلانه تدبیر کنند."
در همین حال جواد شمقدری، رئیس سازمان سینمایی، روز گذشته در نشست رسانهای خود در محل وزارت ارشاد، با بیان اینکه "طبق ضوابط و مقررات قانونی، خانه سینما تعطیل دائم شد"، افزود: "این تعطیلی تا این لحظه به قوت خودش باقی است، به معنای این است که تشکیلاتی به نام خانه سینما نداریم."
شمقدری ضمن آنکه نمایندگان خانه سینما را به عمل نکردن مصوبات نشستهای مشترک قبلی متهم ساخت، گفت حق بازگشایی خانه سینما در اختیار وزارت ارشاد است و قرار شد این حق به هیأت مدیره جدید واگذار شود.
بهگفته وی "برای اینکه طرفین سرخود وارد ساختمان خانه سینما نشوند، وزارت ارشاد آنجا را پلمپ کرد."
سینماگرانی که تجمع اعتراضی برگزار کرده بودند اعلام کردند که اگر طی ۴۸ ساعت مشکلات حل نشد تمامی اهالی خانه سینما پنجشنبه ساعت هشت صبح دوباره در کوچه سمنان تجمع کنند.
پیش از این وقایع، جواد شمقدری رئیس سازمان سینمایی کشور اعلام کرده بود که با محمود احمدینژاد، رئیسجمهور ایران بر سر بازگشایی خانه سینما تفاهمی بهوجود آمده، اما در همان حال بلافاصله اختلافات تازهای بین سازمان سینمایی و خانه سینما بر سر اساسنامه خانه سینما و تفاهمنامه بین سازمان سینمایی و خانه سینما به وجود آمد. چنین بود که محمود احمدینژاد، ۱۶ تیر ماه در نامهای به رییس سازمان سینمایی کشور بر بازگشایی خانه سینما تأکید کرد.
احمدینژاد در این نامه نوشته بود: "وجود یک نهاد صنفی مانند خانه سینما برای همافزایی توان سینمای ایران و رسیدگی به مشکلات و موانع ضروری و طبیعی است که این نهاد باید غیردولتی باشد و بماند و مراقبت شود به هر دلیلی این نهاد با اهمیت تعطیل نشده و جامعه هنری از مزایای وجود آن بیبهره نشوند."
جواد شمقدری هم پس از دریافت نامه احمدینژاد مبنی بر ضرورت بازگشایی خانه سینما، جلسهای با اعضای هیأت مدیره خانه سینما و اعضای هیأت نظارت سازمان سینمایی برگزار کرد با این هدف که اختلاف نظرها را از میان بردارد.
شمقدری پیشبینی کرده بود که حداکثر بین دو تا سه هفته آینده مراحل بازگشایی خانه سینما طی شود و در خانه سینما باز شود.
نظرها
ali
آخرش هم کودتاچیان محل را تسخیر کردند. !!