ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

مجازات اعدام و کاهش حساسیت جامعه در بازتولید خشونت

نگاهی به موضوع اعدام و تاثیر آن در پایین آوردن میزان جرم و جنایت در جامعه، در گفت‌وگو بادکتر سعید پیوندی، جامعه شناس و فراز صانعی، پژوهشگر دیده‌بان حقوق بشر

عکس مربوط به این واقعه نیست

در ایران با اینکه نهادهای مدنی و کنشگران حقوق بشر خواستار لغو اعدام هستند ولی به نظر می‌رسد افکار عمومی ایران هنوز برای لغو بی‌قید و شرط مجازات اعدام آماده نیست. بسیاری هنوز بر این باورند که این نوع مجازات تاثیری در پایین آوردن میزان جرم و جنایت دارد.
ازسوی دیگر با اینکه مجازات اعدام در ۱۴۰ کشور جهان لغو شده ولی ایران در میان ۲۱ کشوری است که نه تنها مجازات اعدام در آن لغو نشده بلکه در برخی از مواقع این نوع مجازات در ملا عام در این سرزمین صورت می‌گیرد. بسیاری از جامعه شناسان معتقدند که این نوع مجازات حساسیت جامعه را درمورد بازتولید خشونت کاهش می‌دهد و خشونت را پدیده ای عادی جلوه می‌دهد. بنا بر گزارش عفو بین الملل، ایران از نظر میزان اعدام بعد از چین مقام دوم را داراست.

در ایران با اینکه جمهوری اسلامی در سال‌های اخیر به علت فشار افکار عمومی داخلی و بین المللی و اطلاع رسانی در مورد اتهامات سیاسی عقب نشینی کرده و میزان اعدام به علت اتهامات سیاسی، نسبت به دهه ۶۰ کمتر شده ولی اعدام برای جرم‌های غیر سیاسی مثل قاچاق موادمخدر، لواط و روابط جنسی خارج از ازدواج افزایش یافته به طوری که بر اساس گزارش آمار غیر رسمی منتشر شده از سازمان‌های حقوق بشری، تنها در سال ۲۰۱۳ بیش از ۳۰۰ اعدام در ایران صورت گرفته که بخشی از این آمار را جمهوری اسلامی تایید کرده و برخی از این اعدام‌ها نیز مخفیانه صورت گرفته‌اند.
گفتگوی پیش روی با دکتر سعید پیوندی جامعه شناس و فراز صانعی پژوهشگر دیده‌بان حقوق بشر به کنکاش درمورد رابطه میزان جنایت با مجازات اعدام، همچنین آمادگی افکار عمومی برای پذیرش لغو بی قید و شرط.

[podcast]http://www.zamahang.com/podcast/2010/20130917_Execution-SaeedPeyvandi_FarazSanei_PanteBahrami.mp3[/podcast]

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.