ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

پل آستر، نویسنده، فیلم‌نامه‌نویس و کارگردان آمریکایی درگذشت

پل آستر، نویسنده و فیلم‌نامه‌نویس آمریکایی که به خاطر داستان‌های سبک پست مدرنیستی‌اش شناخته شده بود در سن ۷۷ سالگی بر اثر ابتلا به سرطان ریه درگذشت. آستر بیش از ۳۰ کتاب نوشت که به بیش از ۴۰ زبان ترجمه شده‌اند. او در اروپا حتی از کشور خودش محبوب‌تر بود. پل آستر، با نام کامل پل بنجامین آستر، فوریه سال ۱۹۴۷ در آمریکا به دنیا آمد. پدر و مادر او یهودی و لهستانی‌تبار بودند. آستر تحصیلات عالی خود را در رشته‌ ادبیات و در دانشگاه کلمبیا گذراند. او قبل از موفقیت در روزنامه‌نگاری، به‌عنوان معلم و مترجم کار می‌کرد. پس از پایان تحصیلات به فرانسه رفت و در آن‌جا رمان‌های مطرح فرانسوی را به انگلیسی ترجمه ‌کرد و به چاپ ‌رساند و سپس در سال ۱۹۷۴ به آمریکا بازگشت. آستر در سال ۱۹۸۲ با کتاب «اختراع تنهایی» که خاطراتی از پدرش بود به شهرت رسید. او همچنین با «سه‌گانه نیویورک»، شامل سه رمان کوتاه «شهر شیشه‌ای»، «اشباح» و «اتاق دربسته» به موفقیت‌های بین‌المللی دست یافت. از دیگر آثار آستر می‌توان به رمان‌های «شب پیشگویی»، «لویاتان»، «دیوانگی در بروکلین»، «مرد در تاریکی» و «کتاب اوهام» اشاره کرد. رمان‌های «۴۳۲۱» و «باومگارتنر» او اخیراً منتشر شده‌اند. در داستان‌های او مضامینِ تصادف، بخت و سرنوشت اغلب نقش دارند. بسیاری از قهرمان‌های او خود نویسنده هستند و آثار او نوعی خودارجاعی به‌شمار می‌روند. همچنین شخصیت‌هایی از رمان‌های او بار دیگر در رمان‌های بعدی ظاهر می‌شوند. از آثار پل آستر اقتباس‌های مختلفی در سینما ساخته شده و خود او نیز به فیلم‌نامه‌نویسی و کارگردانی فیلم‌های سینمایی پرداخته است، از جمله فیلم‌های «لولو روی پل» و «زندگی درونی مارتین فراست» که او هم فیلم‌نامه آن‌ها را نوشته و هم آن‌ها را کارگردانی کرده است. آستر در دو فیلم «دود» و «ظاهرِ غمناک» هم با وِین وانگ فیلم‌ساز نامدار هنگ‌کنگی ـ آمریکایی همکاری کرد و فیلم «دود» در سال ۱۹۹۵ جایزه‌ خرس نقره‌ای جشنواره فیلم برلین را دریافت کرد. آستر سال‌ها در انجمن قلم آمریکا شرکت داشت و از سال ۲۰۰۵ تا ۲۰۰۷ به‌عنوان معاون این انجمن فعالیت می‌کرد. او برای آزادی بیان فعالیت‌های بسیاری کرد و بارها در مصاحبه‌های خود از دونالد ترامپ، رئیس ‌جمهوری پیشین آمریکا انتقاد کرد.

یک مقام حماس: بلینکن وزیر خارجه اسرائیل است، مذاکره‌کنندگان اسرائیلی هم می‌دانند نتانیاهو مانع آتش‌بس است

سامی ابوزهری، یکی از مقامات ارشد حماس، روز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت/ یکم مه گفت که آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده آمریکا، به شکلی ناعادلانه حماس را مقصر تأخیر در دستیابی به توافق آتش‌بس غزه می‌خواند. بلینکن روز چهارشنبه در تل‌آویو با رهبران اسرائیل برای بحث در مورد چگونگی دریافت کمک بیشتر به غزه، دیدار کرده است. او بارها از حماس خواسته است که پیشنهادهای اسرائیل در مذاکرات آتش‌بس را بپذیرد و در سفرش به ریاض آن را «فوق‌العاده سخاوتمندانه» توصیف کرد. ابوزهری به رویترز گفت: «نظرات بلینکن با واقعیت در تضاد است. برای بلینکن که به عنوان وزیر خارجه اسرائیل و نه آمریکا شناخته می‌شود، عجیب نیست که چنین اظهاراتی را بیان کند.» او افزود: «حتی تیم مذاکره کننده اسرائیل هم پذیرفته که نتانیاهو مانع دستیابی به توافق است». ابوزهری گفت که حماس همچنان در حال بررسی پیشنهاد اخیر آتش‌بس است. حماس به دنبال آتش‌بس دائمی و عقب نشینی اسرائیل از غزه است، در حالی که نتانیاهو می‌گوید که اسرائیل باید برای امنیت خود، با یا بدون توافق با حماس، تشکیلات باقی مانده حماس را در رفح در جنوب غزه نابود کند.

گرجستان؛ درگیری پلیس با معترضان به لایحه «عوامل خارجی» ـ ۶۳ نفر بازداشت شدند و رأی‌گیری به تعویق افتاد

پلیس ضدشورش گرجستان برای متفرق کردن تظاهرکنندگانی که در مقابل پارلمان تجمع کرده بودند در اعتراض به قانونی که به گفته منتقدان می‌تواند پیوستن این کشور به اتحادیه اروپا را ناممکن کند، گاز اشک‌آور پرتاب کرد. نمایندگان مجلس گرجستان شامگاه سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت / ۳۰ آوریل برای بررسی و رأی‌گیری در مورد لایحه «عوامل خارجی» در مجلس گرد هم آمدند. این دومین رأی‌گیری از سه رأی‌گیری لازم برای تصویب لایحه «عوامل خارجی» خواهد بود. این لایحه در اوایل آوریل برای بار نخست به تصویب رسید. این لایحه سازمان‌هایی را که بیش از ۲۰ درصد منابع مالی خود را از خارج دریافت می‌کنند ملزم می‌کند که به عنوان عامل نفوذ خارجی ثبت نام کنند. منتقدان آن را با قانونی مقایسه کرده‌اند که روسیه به طور گسترده برای سرکوب مخالفان از آن استفاده کرده است. بر اساس گزارش‌ها، پلیس ضدشورش تفلیس روز سه‌شنبه از اسپری فلفل و باتوم برای متفرق کردن معترضان استفاده کرد. قانونگذاران جلسه روز سه‌شنبه را بدون رأی‌گیری به پایان رساندند و قرار است این بحث روز چهارشنبه از سر گرفته شود. وزارت کشور گرجستان به نقل از الکساندر داراخولیدزه، معاون این وزارتخانه اعلام کرد که ۶۳ نفر در تفلیس بازداشت و شش افسر پلیس در جریان اعتراضات زخمی شدند. این لایحه نه تنها باید سه بار در مجلس تصویب شود، بلکه برای تبدیل شدن به قانون به امضای رئیس جمهوری این کشور نیز نیاز دارد. انتظار می‌رود رئیس جمهوری گرجستان این مصوبه را وتو کند، اما حزب حاکم (رؤیای گرجستان)، دارای کرسی‌های کافی با متحدانش در پارلمان است تا وتوی رئیس جمهوری را لغو کند.