ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

پرویز تناولی پس از دادگاه: برای ناجا مجسمه‌هایم مصداق تشویش اذهان عمومی است

تناولی گفت مکتب سقاخانه، مذهبی است اما دادگاه برای او ممنوع الخروجی صادر کرده و قرار است وکیل او عکس‌ها و اطلاعاتی درباره مجموعه کارهایش به دادگاه ارائه دهد.

پرویز تناولی، مجسمه‌ساز مکتب سقاخانه که به تازگی ممنوع الخروج شده است پس از برگزاری جلسه دادگاهش گفت که نیروی انتظامی شاکی پرونده او هستند و اتهام او تشویش اذهان عمومی است.

پرویز تناولی، مجسمه ساز مکتب سقاخانه به اتهام تشویش اذهان عمومی ممنوع الخروج شده است

به گزارش خبرگزاری کار ایران، ایلنا، تناولی یکشنبه ۲۰ تیر در جلسه دادگاه فرهنگ و رسانه حاضر و تفهیم اتهام شد.

او گفت که ممنوعیت خروج او از ایران بر اساس شکایت نیروی انتظامی صورت گرفته و اتهاماتی که به او وارد شده «تشویش اذهان عمومی» و «نشر اکاذیب» است.

به گفته تناولی مجموعه آثار و مجسمه‌های او از سوی این نهادها مصداق این اتهامات بوده است.

او اضافه کرد: «مجموعه کار‌هایم در کاخ موزه نیاوران و مجموعه‌ای که اخیرا در گالری شهریور با عنوان «تناولی و ۵۰ سال هنر پاپ» نمایش داده شده، همچنین مجسمه‌هایی که در مجموعه شخصی‌ام نگهداری‌ می‌کنم، از موارد اشاره شده در این پرونده بود».

تناولی ۱۲ تیر، زمانی که برای سفر به مقصد بریتانیا به فرودگاه امام خمینی تهران رفته بود باخبر شد که ممنوع الخروج شده است. این مجسمه‌ساز قرار بود در مراسم رونمایی از کتاب جدیدش، «زنان فرنگی در خانه‌های ایرانی» در موزه بریتانیا در لندن شرکت کند.

او از این اتفاق اظهار تأسف کرد و گفت که علاوه بر شرکت در این مراسم قرار بود که به کانادا برود و یک عمل جراحی «بسیار مهم» داشته باشد.

مجسمه‌های تناولی که در کاخ موزه نیاوران به نمایش درآمده است مربوطه به مکتب سقاخانه است. چند ماه پیش، روزنامه کیهان نیز در مقاله‌ای این آثار را موجب تشویش اذهان عمومی خوانده بود.

او در این باره گفت: «روزنامه کیهان ادعا کرده بود مجسمه‌هایی که در کاخ موزه نیاوران وجود دارند،  برخی قسمت‌های خاص بدن در آن‌ها مشخص است که پاسخ آن‌ها را دادیم و مشخص شد این ادعا بی‌اساس بوده است».

تناولی در ادامه تأکید کرد که مکتب سقاخانه، مذهبی است و وزارت ارشاد پس از اتهامات کیهان توضیحات او را پذیرفته و «موضوع ختم به خیر شد».

۲۶ اسفند ۹۲ شهرداری تهران به خانه پرویز تناولی یورش برد و ۱۱ مجسمه از آثار این هنرمند ایرانی را مصادره کرد. در این عملیات، مجسمه‌های «دیوارهای ایران»، «یادبودی برای فرهاد کوه‌کن» و «شیرین و فرهاد» تناولی آسیب دیدند. این حادثه درآمدی بود برای مجموعه‌ای از چالش‌ها و درگیری‌ها بین پرویز تناولی و شهرداری تهران بر سر ۶۰ اثر این هنرمند که برای احداث موزه‌ای به نام او خریداری شده بود.

تناولی گفت که در حال حاضر دادگاه برای او ممنوع الخروجی صادر کرده و قرار است وکیل او عکس‌ها و اطلاعاتی درباره مجموعه کارهایش به دادگاه ارائه دهد.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.