ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

بازداشت دو کارمند سفارت ایران در نایروبی به اتهام طراحی عملیات تروریستی

دو شهروند ایرانی را با تلفن‌های همراهشان و سوار بر اتوموبیل سفارت ایران در حال فیلمبرداری از سفارت اسرائیل بازداشت کرده‌اند. سفارت ایران از اظهار نظر خودداری کرده.

دو شهروند ایرانی که کارمند سفارت ایران در نایروبی بودند و راننده کنیایی آن‌ها به اتهام فیلمبرداری از سفارت اسرائیل نایروبی به قصد طراحی عملیات تروریستی بازداشت شده‌اند.

دو کارمند سفارت ایران در دادگاهی در نایروبی

خبرگزاری رویترز و برخی رسانه‌های اسرائیلی گزارش داده‌اند که سید نصرالله ابراهیمی و عبدالحسین قلی صفایی و راننده آن‌ها، موسی که‌یاه امبوگا هنگام فیلمبرداری از سفارت اسرائیل دستگیر شده‌اند. در دادنامه آن‌ها در دادگاه آمده است که این دو کارمند سفارت ایران قصد داشته‌اند از این فیلم‌ها برای یک مأموریت تروریستی استفاده کنند.

نصرالله ابراهیمی و قلی صفایی سه‌شنبه ۲۹ نوامبر با اتوموبیل سفارت ایران در نزدیکی سفارت اسرائیل بازداشت شدند. ظاهراً این دو کارمند سفارت ایران با تلفن‌های همراهشان از سفارتخانه اسرائیل فیلمبرداری می‌کردند.

روزنامه «جروزالم پست» نوشته است که سفارت ایران در کنیا از هرگونه اظهار نظری درباره این موضوع خودداری کرده است.

کوهن آمانیا، وکیل مدافع این دو کارمند سفارت ایران در کنیا به خبرگزاری رویترز گفته است:

«موکلانم اعلام کرده بودند که اتهام [طراحی عملیات تروریستی] را نمی‌پذیرند. با این‌حال پلیس ضد ترور کنیا (ATPU ) آن‌ها را برای بازجویی بازداشت کرد.»

دادستانی کنیا به رویترز گفته است که این دو شهروند ایرانی برای گردش به کنیا سفر کرده بودند. او اطلاعی دیگری از جزئیات این ماجرا به دست نداده است.

تجمع عده‌ای از اسلامگرایان مقابل سفارت اسرائیل در نایروبی

در کنیا گروهی از سومالیایی‌هایی که به لحاظ مذهبی با جمهوری اسلامی اختلاف دارند،  هرچند گاه یک بار به خشونت متوسل شده‌اند. پیش از انقلاب، پهلوی دوم از شورشیان سومالیایی در کنیا حمایت می‌کرد و به همین جهت ایران و کنیا روابط سرد و خصمانه‌ای با هم داشتند. اما جمهوری اسلامی از سال ۱۳۸۱ به این سو تلاش کرد روابطش با کنیا را ترمیم کند.

در سال ۲۰۰۲ در بمباران هتلی در مومباسا ۱۵ شهروند اسرائیلی به قتل رسیدند. همزمان یک موشک هم به سوی یک هواپیمای اسرائیلی پرتاب شد که به هدف اصابت نکرد.

در سال ۲۰۱۳ در کنیا دو شهروند ایرانی با مقادیری مواد منفجره بازداشت و به اتهام طراحی عملیات تروریستی به ۱۵ سال زندان محکوم شدند.

کنیا به عنوان دروازه شرق آفریقا از متحدان اسرائیل و ایالات متحده آمریکا به شمار می‌آید. در کنار سفارت  ایران در نایروبی، رایزنی فرهنگی، رایزنی بازرگانی، دو درمانگاه جمعیت هلال احمر و تعدادی از شرکت‌های ایرانی در این کشور فعالیت می‌کنند.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.