ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

سفر آنگلا مرکل به ترکیه: بازسازی یک رابطه؟

نخستین دیدار صدراعظم آلمان با رئیس‌جمهوری ترکیه بعد از کودتا. سوریه، پناهجویان، گسترش روابط اقتصادی و وضع آزادی بیان و نقض حقوق بشر از موضوعات مورد گفت‌وگوست.

آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، ظهر پنجشنبه ۲ فوریه برای دیدار و گفت‌و‌گو با رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری و بن‌علی ییلدریم، نخست‌وزیر ترکیه وارد آنکارا شد. این نخستین دیدار صدراعظم آلمان از ترکیه بعد از کودتای نافرجام ۱۵ ژوئیه است. تلاش برای یافتن راه‌حلی برای سوریه و گفت وگو درباره توافق اتحادیه اروپا با ترکیه بر سر پناهجویان از موضوعات مورد نظر صدراعظم آلمان است.

به نظر می‌رسد نقاط اشتراک میان توقعات آنکارا و اولویت‌ها و خواسته‌های برلین کم شده باشد. پس از کودتای نافرجام ۱۵ ژوئیه در ترکیه، این کشور اروپا را به خاطر عدم همکاری مورد انتقاد قرار داد و اکنون نیز اعتقاد دارد که سفر مرکل بسیار دیر اتفاق افتاده است.

مدتی قبل رأی‌گیری درباره همه‌پرسی قانون اساسی در پارلمان ترکیه به خشونت کشیده شد

سلین سایک بوکه، معاون رهبر این حزب به دویچه وله گفته با اینکه این حزب تلاش مرکل را بریا یافتن راه‌حلی برای بحران پناهجویی درک می‌کند اما درباره زمان این سفر دچار تردید است.

بوکه به یکی از سفرهای قبلی مرکل اشاره می‌کند که درست پیش از انتخابات آخر ترکیه انجام گرفت و در جریان آن مرکل با حزب مردم دیداری نداشت.

به گفته بوکه اصلاحات قانون اساسی شامل مواردی است که دموکراسی را نقض می‌کند و قدرت اجرایی و قانون‌گذاری را به رییس جمهوری منتقل می‌کند.

به گفته معاون حزب جمهوری‌خواه خلق ترکیه، در زمانی که ترکیه یک همه پرسی در پیش دارد و برای حفط دموکراسی می جنگد، این موضوع در همه عرصه‌ها و در تمام دیدارها مورد بحث قرار خواهد گرفت: «به همین دلیل است که ما اعتقاد داریم هرکس معتقد به آزادی و دموکراسی است باید در طول این دوران از این ارزش‌ها حمایت کند.»

در پایان ماه مارس یا آغاز آوریل همه‌پرسی درباره تغییرات قانون اساسی و نظام جدید ریاست جمهوری در ترکیه که قدرت بسیاری به اردوغان خواهد داد، برگزار خواهد شد.

پارلمان ترکیه با این اصلاحات موافقت کرده اما اپوزیسیون مخالف است و می‌گوید چنین تغییراتی راه را بر استبدادی شدن نظام باز و حقوق دموکراتیک و آزادی‌ها را محدود خواهد کرد.

مساله کردها و حزب دموکراتیک خلق‌ها

از کودتای ۱۵ ژوئیه تاکنون در ترکیه وضعیت فوق العاده  برقرار شده. این وضعیت در ماه ژانویه به دنبال حمله تروریستی در شب سال نو تمدید شد.

بسیاری از نمایندگان مجلس، شهرداران و سیاستمداران به دنبال این وضعیت بازداشت شدند که فیگن یوکسکداق و صلاح الدین دمیرتاش رهبران حزب دموکراتیک خلق‌ها، حزب حامی کردها از جمله آنها هستند.

این حزب سومین حزب بزرگ مجلس ترکیه است.

چندین عضو کلیدی این حزب هم در جریان عملیات ضدتروریستی ترکیه بازداشت شده‌اند. ایوب دورو نماینده حزب دموکراتیک خلق‌ها در اروپا می‌گوید آلمان تنها کشور باقی مانده در اروپاست که می‌خواهد با رجب طیب اردوعان دیدار کند و این تنها راه باقی‌مانده برای ترکیه است تا دوباره راهش را به سمت دموکراسی باز کند.

به گفته دورو، ترکیه اصول اولیه دموکراسی، حق رای و انتخابات را زیرپاگذاشته است: «رهبران حزب ما و شهرداران نزدیک به حزب ما همه در زندان هستند. نمی‌توان نام این وضعیت را دموکراسی گذاشت. ما خواهان آزادی نمایندگان و شهرداران‌مان هستیم.»

علاوه بر وضعیت زندانیان سیاسی، وضعیت آزادی بیان هم در ترکیه مورد انتقاد شدید نهادهای حقوق بشری قرار دارد.

سازمان عفو بین‌الملل در استانبول به‌تازگی گزارشی درباره ترکیه منتشر کرده که بر اساس آن حدود ۴۰۰ نهاد غیردولتی به‌طور مداوم بسته شده‌اند.

به‌گفته عفو بین‌الملل، همچنین یک‌سوم روزنامه‌نگاران زندانی جهان در حال حاضر در زندان‌های ترکیه به‌سر می‌برند.

این سازمان مدافع حقوق بشر گفته است بسیاری از کسانی که در زندان‌های پرجمعیت ترکیه به‌سر می‌برند با سست‌ترین دلایل دستگیر شده‌اند.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.