هشدار عفو بینالملل نسبت به نقض حقوق شهروندان در تونس
سازمان عفو بینالملل نیروهای امنیتی تونس را متهم کرده که به بهانه مبارزه با تروریسم به روشهایی متوسل میشوند که تا پیش از بهار عربی در این کشور اعمال میشد.
سازمان عفو بینالملل نیروهای امنیتی تونس را متهم کرده که به بهانه مبارزه با تروریسم به روشهایی متوسل میشوند که تا پیش از بهار عربی در سال ۲۰۱۱ در این کشور اعمال میشد.
در گزارشی که عفو بینالملل دوشنبه ۱۳ فوریه تحت عنوان «نقض حقوق بشر در وضعیت فوقالعاده» منتشر کرده، نیروهای امنیتی تونس متهم شدهاند که شهروندان تونسی را بدون حکم دادستانی و اغلب شبانه بازداشت میکنند، آزادی آنها را به طور غیر فانونی سلب میکنند و گاهی هم خانوادههای متهمان را تحت فشار و بازجویی قرار میدهند.
عفو بینالملل گزارش میدهد که مواردی هم از شکنجه متهمان مشاهده شده است.
عفو بینالملل در این گزارش هشدار میدهد که تحت هیچ شرایطی اعمال شکنجه که در تونس غیر قانونیست موجه نیست.
دولت تونس پس از حمله انتحاری ۲۴ نوامبر سال گذشته به اتوبوس حامل نیروهای گارد ریاست جمهوری این کشور در پایتخت، وضعیت فوقالعاده اعلام کرد.
گروه دولت اسلامی (داعش) تفرجگاههای تونس و موزه باردو را در چندین نوبت مورد حمله قرار داده است. تنها در حمله به موزه باردو و گروگانگیری ۲۳ نفر و از جمله ۱۸ گردشگر خارجی کشته شدند.
از ژانویه سال گذشته تاکنون دولت تونس وضعیت فوقالعاده را تمدید کرده. هدف از برقراری وضعیت فوقالعاده در این کشور، تأمین امنیت مرزهای تونس و مقابله با تروریسم است.
حبا مورایف، مدیر عفو بینالملل در آفریقای شمالی به خبرگزاری فرانسه گفته است:
«نیروهای امنیتی تونس بیتردید حق دارند تدابیری برای حفاظت از جان شهروندان در برابر عملیات تروریستی و انتحاری در نظر بگیرند. مبارزه با تروریسم اما به کارگیری روشهای مرسوم در دوران زمامداری زینالعابدین بنعلی را توجیه نمیکند.»
عفو بینالملل ۲۳ مورد شکنجه از ژانویه ۲۰۱۵ تاکنون را فهرست کرده است. در این موارد، دست و پای متهمان را بسته بودند و با شلنگ یا با چوب آنها را کتک زده بودند. دو مرد هم گزارش دادهاند که مورد آزار جنسی قرار گرفتهاند.
عفو بینالملل همچنین گزارش میدهد که مقامات امنیتی تونس در دستکم ۵ هزار مورد حق سفر را هم از متهمان سلب کردهاند.
مقامات تونسی میگویند با سلب حق آزادی سفر از متهمان تلاش کردهاند آزادی عمل طرفداران گروه دولت اسلامی (داعش ) را محدود کنند.
تخمین زده میشود که در سالهای گذشته بین ۳ تا ۶ هزار نفر از شهروندان تونس به گروه دولت اسلامی (داعش) در عراق یا لیبی پیوستهاند.
بیشتر بخوانید:
نظرها
نظری وجود ندارد.