وزیر خارجه آلمان: عضویت ترکیه در اتحادیه اروپا بعید است
گابریل گفته اگر ترکیه به قوانین آلمان احترام نگذارد، اقدامات لازم علیه این کشور به اجرا در میآید. به گفته او ترکیه بیش از پیش از عضویت در اتحادیه اروپا دور شده است.
در پی تنشهای اخیر ترکیه با برخی کشورهای اتحادیه اروپا بهویژه آلمان و هلند، وزیر خارجه آلمان گفت که ترکیه بیش از پیش از عضویت در اتحادیه اروپا دور شده است.
زیگمار گابریل شنبه، ۱۸ مارس در گفتوگو با نشریه آلمانی «اشپیگل» گفت که اگر ترکیه به قوانین آلمان احترام نگذارد، اقدامات لازم علیه این کشور به اجرا در خواهد آمد.
او تأکید کرد که دولت ترکیه با زیرپا گذاشتن این قوانین، امکان نشر ایدههای سیاسی خود را در خاک آلمان از دست دادهاست.
روابط ترکیه و اتحادیه اروپا در هفتههای اخیر به دلیل منع تبلیغات سیاسی به نفع آنکارا در همهپرسی قانون اساسی این کشور پرتنش شدهاست.
رجب طیب اردوغان، رئیسجمهوری ترکیه به دنبال افزایش اختیارات خود از طریق تغییر قانون اساسی است. این تغییرات کمتر از یکماه دیگر در ۱۶ آوریل به همهپرسی گذاشته خواهد شد. به همین دلیل، دولت اردوغان به دنبال جذب آرای ترکتبارهای ساکن اروپا است و میخواهد تا به نفع رأی «آری» در این همهپرسی در کشورهای اروپایی تبلیغ کند.
اما آلمان، هلند و برخی دیگر از کشورهای اروپای غربی مانع سخنرانی مقامهای ارشد آنکارا در میتینگهای عمومی کارزار «آری» در خاک خود شدهاند. این اتفاق خشم اردوغان را به همراه داشته. او تا کنون چندینبار آلمانیها و هلندیها را با «نازیها» مقایسه کردهاست.
بر اساس آمارها، بیش از چهارمیلیون ترکتبار در آلمان زندگی میکنند که حدود پنج درصد جمعیت این کشور را تشکیل میدهند. در هلند نیز بیش از ۴۰۰ هزار ترکتبار اقامت دارند.
عضویت ترکیه در اروپا و توافق بر سر پناهجویان
گابریل در ادامه گفتوگو با اشپیگل همچنین بیان کرد که ترکیه به واسطه اقدامات اخیرش از چشمانداز عضویت در اتحادیه اروپا بیش از هر زمانی دور شده است.
رجب طیب اردوغان از زمان روی کار آمدن در ترکیه وعده دادهبود که فرآیند عضویت در اتحادیه اروپا را با سرعت بیشتری پیگیری میکند و به سرانجام میرساند.
ترکیه از نخستین کشورهایی بود که پس از اعلام تشکیل شورای اروپا از سوی ۱۰ کشور اروپایی، در سال ۱۹۴۹ به عضویت آن در آمد. با این حال، آنکارا در ۱۹۸۷ پس از تشکیل اتحادیه اروپا درخواست عضویت در این اتحادیه را ارائه کرد. در ۲۰۱۱، اتحادیه اروپا وعده داد که ویزای شهروندان ترکیه برای سفر به اتحادیه اروپا به تدریج رفع خواهد شد. این وعده به یکی از ضابطههای توافقنامه اتحادیه اروپا با ترکیه بر سر منع ورود پناهجویان از این کشور به مرزهای اتحادیه نیز بدل شد، اما هر بار موعد اجرای آن به تعویق افتاد.
پنجشنبه وزیر امور خارجه ترکیه اعلام کرد که آنکارا بخشی از این توافق را معلق کردهاست.
اکنون وزیر امور خارجه آلمان عضویت ترکیه در اتحادیه اروپا را «غیرواقعگرایانه» خواندهاست. در روزهای گذشته، دیگر دولتمردان آلمانی نیز چنین نظری را ابراز کردهاند.
مارتین شولتز، نامزد حزب سوسیالدموکراتیک آلمان برای دوره بعدی صدراعظمی به روزنامه «راینیشن پست» گفته بود که «در شرایط کنونی عضویت [ترکیه] در اتحادیه اروپا به طور کامل منتفی است.»
توماس اوپرمان، رئیس فراکسیون حزب سوسیالدموکراتیک آلمان در مجلس این کشور نیز گفته بود که باید در برابر اقدامات اردوغان موضع محکمی داشت و فرآیند عضویت این کشور در اتحادیه اروپا را «تا آینده نامعلومی» به تعویق انداخت.
در همین زمینه
- روزنامه ترکیهای آنگلا مرکل را «هیتلر زن» نامید
- ترکیه بخشی از توافقنامه پناهجویی با اروپا را به تعلیق درآورد
- ترکیه بیانیه اتحادیه اروپا را «بیارزش» خواند
- انتقاد شدید وزیر خارجه ترکیه از آلمان
- اردوغان لغو سخنرانی مقامات ترکیه در آلمان را «شیوه نازیها» خواند
- ترکیه هلند را به تحریم اقتصادی و سیاسی تهدید کرد
نظرها
نظری وجود ندارد.