جهش دوباره نرخ دلار: بازار ارز قفل شد
وزیر اقتصاد میگوید: سیاست کنترلی دولت در بازار ارز مثبت بوده، نرخ برابری دلار و یورو اما دوباره در مسیر جهشی قرار گرفت. دلار امروز ۳۱۲ تومان گران شد.
وضعیت بازار ارز ایران همچنان ملتهب است. صرافیها از فروش دلار خودداری میکنند. نرخ برابری دلار بار دیگر به نزدیکی ۴۹۰۰ تومان بازگشت. یورو نیز در آستانه رسیدن به ۵۹۰۰ تومان قرار دارد.
نرخ برابری دو ارز پر تقاضا در بازار تهران در حالی افزایش یافته که دولت در روزهای پایانی بهمن ماه با مداخله پلیسی توانست به صورت موقت از رشد قیمت دلار و یورو جلوگیری کند.
حسین رحیمی فرمانده پلیس تهران دوشنبه ۲۱ اسفند گفت: مداخله پلیس به کاهش ۵۰۰ تومانی نرخ برابری دلار و ۸۰۰ تومانی یورو انجامیده است.
نرخ برابری دلار در روزهای پایانی ماه گذشته به نزدیکی ۵۰۰۰ تومان و یورو به ۶۱۰۰ تومان رسیده بود.
حال در آخرین روزهای سال جاری شاهدان عینی از محدودیت عرضه و یا عدم فروش دلار توسط صرافیها در تهران خبر میدهند.
خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، از عدم فروش دلار توسط صرافیها خبر داده است.
برخی از صرافان تهران در پاسخ به علت عدم فروش دلار، گفتهاند: «دلار ندارند».
شاهدان عینی نیز از ایجاد محدودیت بیشتر برای متقاضیان دلار خبر دادهاند. به گفته یکی از شاهدان عینی صرافیها حتی با ارائه پاسپورت هم دلار و یورو نمیفروشند.
بانک مرکزی جمهوری اسلامی پیش از این فروش دلار به مشتریان حقیقی را محدود و مشروط به ارائه پاسپورت و یا کارت ملی کرده بود.
با این حال ولیالله سیف رئیس کل بانک مرکزی نابسامانی بازار را «موقتی» و «روانی» دانسته و گفته است که دولت در افزایش قیمتها دخالتی ندارد و به دنبال کاهش نرخ برابری است.
نرخ دلار طی ماههای گذشته همزمان با کاهش نرخ سود سپردههای بانکی و احتمال بازگشت تحریمهای مالی علیه ایران افزایش یافت.
منتقدان دولت معتقدند که بانک مرکزی به منظور جبران بخشی از کسری بودجه، بازار ارز را دستکاری کرده است.
افزایش نرخ برابری دلار ویورو موجب کاهش ثبت سفارش واردات کالا در ایران شده است. دبیر اتاق بازرگانی تهران این وضعیت را موجب «فرار سرمایه» دانسته است.
در همین رابطه اقتصاددانهای منتقد سیاستهای اقتصادی دولت حسن روحانی معتقدند که افزایش نرخ برابری دلار «فنر تورم را آزاد خواهد کرد».
مسعود کرباسیان وزیر اقتصاد جمهوری اسلامی اما شنبه ۱۹ اسفند سیاستهای دولت در کنترل بازار ارز را «موفق» خواند.
نظرها
نظارت ؟
سخنان یکی از دم های خروس نابسانی ها کشور پر منجلاب از ظلم و فساد جمهوری اسلامی ایران: فرشاد حیدری معاون نظارت بانک مرکزی گفت: 5 تعاونی غیر مجاز بودند که حدودا دو میلیون و 500 هزار نفر سپرده گذار در آنها سپرده گذاری کرده بودند که ما تلاش کردیم تا بیش از 2 میلیون نفر از این سپرده گذاران را تعیین تکلیف کنیم. او گفت: درحال حاضر 98.8 درصد سپرده گذاران تعیین تکلیف شده اند. آنچه باقی مانده سپرده گذارانی است که سرمایه میلیاردی خود را نزد این تعاونی های غیرمجاز سپرده گذاری کرده بودند که مبلغ کل این آن حدود 25 درصد از کل سپرده ها را شامل شده و مربوط به همان 1.2 باقی مانده است، چیزی حدود 5 هزار میلیارد تومان است.
نظارت ؟
در کشوری که جولانگاه مفسدان اقتصادی وابسته به حکومت و نا امنی شغلی و بستر نا آرام برای کارآفرینی است، بایست چنین نوسانات ارز باشد، 1400 میلیارد تومان نقدینگی سرگردان در کشور است ، که بخشی از آن از نتایح خلق پول کاذب توسط حکومت و موسسات مالی از بهتران وابسته به حکومت است. افراد معمولی که نمی توانند این کارها بکنند ! افارد معولی لنگ خرجی روزمره شان هستند. سر و صداها در حد سوپاپ اطیمنان است. چون دموراسی نیست و مقامات مسئولیت گریز هستند، انتقادها و اعتراضات به جایی نمی رسد !