سخنگوی وزارت بهداشت و درمان: دارو گران نخواهد شد
مقامهای وزارت بهداشت و درمان همچنان افزایش نرخ دارو را انکار میکنند و میگویند: دولت مابهتفاوت نرخ دلار را پرداخت میکند. شاهدان عینی اما میگویند: داروهای وارداتی گران شده است.
قیمت دارو در ایران افزایش یافته است. یک نماینده مجلس میگوید: افزایش قیمت دارو قابل قبول نیست. مقامهای دولتی اما همچنان گرانی دارو را تکذیب میکنند. سخنگوی وزارت بهداشت هم گفته است: «انشاءالله قیمت دارو گران نخواهد شد».
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، با بیان اینکه افزایش قیمت داروهای بیماران خاص توجیه قانونی ندارد، گفت: این نوع داروها با قیمت ارز چند ماه پیش خریداری شده است.
محمدنعیم امینی فرد عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی ایران جمعه ۲۴ فروردین از وزارت بهداشت خواست با هرگونه افزایش نرخ غیرواقعی دارو مقابله کند.
او از افزایش ۱۰ تا ۱۵ درصدی قیمت داروهای بیماران خاص پس از نوسانات ارزی خبر داد و گفت: دارو با ارز چند ماه گذشته خریداری شده است و نباید به قیمت دلار قیمت روز به فروش برسد.
امینیفرد از دولت خواست که مابهتفاوت نرخ دلار در رابطه با واردات دارو را تامین و از بروز ناامنی روانی برای بیماران جلوگیری کند.
حسن روحانی رئیس جمهوری ایران چهارشنبه ۲۲ فروردین گفت که قیمت دارو و کالاهای اساسی به هیچوجه افزایش نخواهد یافت.
این اظهارات پس از ان بیان شد که دولت به پس از چند هفته التهاب در بازار ارز، نرخ رسمی دلار را به ۴۲۰۰ تومان افزایش داد.
افزایش نرخ برابری دلار که پس از تعطیلات نوروزی شدت گرفت، قیمت داروهای خاص و وارداتی را تا ۶۰ درصد افزایش داد.
به گفته شاهدان عینی قیمت برخی از داروهای بیماران خاص در تهران تا دو برابر نیز افزایش یافته و برخی از اقلام دارویی نیز در بازار کمیاب شده است.
با این حال ایرج حریرچی سخنگوی وزارت بهداشت و درمان صبح جمعه در یک برنامه رادیویی افزایش قیمت دارو و تجهیزات پزشکی را تکذیب کرد.
او گفت: دولت به تامین مابهتفاوت نرخ دلار ۴۲۰۰ تومانی با ۳۸۰۰ تومانی مکلف شده است.
مجلس شورای اسلامی در بررسی قانون بودجه امسال دولت را به تامین ارز با نرخ مرجع برای واردات دارو و تجهیزات پزشکی موظف کرده است.
با این حال حسن قاضیزاده هاشمی وزیر بهداشت و درمان جمهوری اسلامی سهشنبه ۲۱ فروردین افزایش قیمت دارو و تجهیزات پزشکی پس از نوسانات ارزی را طبیعی دانست و گفت بود که «کنترل بازار منطقی نیست».
براساس اعلام وزارت بهداشت و درمان جمهوری اسلامی ۹۷ درصد داروهای مصرفی در ایران تولید داخل است. تولیدکنندگان دارو اما این رقم را واقعی نمیدانند و میگویند: حداقل ۲۰ درصد از منابع دارویی وارداتی است.
سعید نمکی معاون سازمان برنامه و بودجه ایران پیش از این گفته است که افزایش نرخ دلار، قیمت مواد اولیه وارداتی را حداقل ۳۰ تا ۴۵ درصد افزایش خواهد داد.
به گفته او سازمان برنامه و بودجه برای کمک به تهیه داروهای بیماران خاص و داروهای حیاتی اعتبار ویژهای در نظر گرفته است.
نمکی گفته است: این اعتبار شامل داروهای غیراساسی نخواهد شد.
با این حال او نیز تاکید کرده است که «مطلقاً هزینه جدیدی به هزینه تهیه دارو در سبد خانوارها تحمیل نخواهد شد».
نظرها
قیمت
«انشاءالله قیمت دارو گران نخواهد شد». // انگار دارد تمسخر می کند مردم را ؟! باتوجه به گران شدن دلار، مابه تفاوت یارانه دارو دارو بایست به حساب هدفمندی یارنه ها مردم افزوده شود یا به تولدکنندگان و پخش کنندگان داده شود.