نخست وزیر عراق: حمایتهای جمهوری اسلامی باعث صلح و ثبات عراق شده
عادل عبدالمهدی اما تاکید کرد بغداد نمیخواهد روابط خارجی خود را منحصر به سطح فعلی ارتباط با ایران کند، بلکه به دنبال ارتقای روابط با کشورهای مختلف است.
- عراق با حمایتهای ایران به اینجا رسیده است.
عادل عبدالمهدی، نخست وزیر عراق، در نشست خبری روز شنبه ۱۷ فروردین خود، پس از مذاکره با حسن روحانی، رییسجمهوری ایران در کاخ سعدآباد با طرح این موضوع گفت جمهوری اسلامی ایران برای مقابله با تروریست به بغداد کمک کرده و با این همکاری، عراق توانسته است پیروزیهای زیادی کسب کند، تا جایی که امروز صلح و ثبات بیشتری در عراق مشاهده میشود.
عبدالمهدی گفت این روزها سفرهای مهمی به عراق از تمام پایتختهای مختلف دنیا انجام میشود که محصول ثبات و امنیت ایجاد شده است:
«ما خواهان بروز یک تحول کیفی هستیم که این هم به نفع مردم عراق و هم به نفع مردم منطقه است. ما معتقدیم اگر عراق به اینجا رسیده است، به دلیل حمایتهایی بوده که از سوی جمهوری اسلامی ایران دریافت کرده است.»
به گفته نخست وزیر عراق، در نشست امروز میان او و حسن روحانی، رییس جمهوری ایران، مسائل و توافقاتی که در سفر ماه گذشته روحانی به بغداد انجام شده بود، بررسی شد.
دو کشور همچنین به بررسی مسائل مربوط به ادعای حاکمیت اسرائیل بر بلندیهای جولان پرداختند.
حسن روحانی درباره مساله جولان گفت:
«ما در بسیاری از مسائل منطقهای نظرات مشترکی داریم. قدس به عنوان پایتخت دائمی فلسطین خواهد بود و جولان بخش جداییناپذیر از سوریه خواهد بود.»
او همچنین گفت جنگ در یمن باید هر چه سریعتر خاتمه یابد و یمن راهحل سیاسی دارد:
«ثبات و امنیت در کل منطقه نیز مورد اتفاق نظر طرفین بود.»
مسائل منطقهای، همکاریهای اقتصادی و مسائل امنیتی و همچنین تجارت میان دو کشور و موضوعاتی نظیر راهآهن نیز در نشست امروز میان رییس جمهوری ایران و نخست وزیر عراق مطرح شد:
«در همه این مباحث من با آقای روحانی همنظر هستم و معتقدم که همه اینها ما را به سمت آیندهای بهتر و روشنتر نه تنها برای دو ملت ایران و عراق بلکه برای همه کشورهای منطقه و جهان هدایت میکند.»
نخست وزیر عراق همچنین با آسیبدیدگان از سیل سراسری ابراز همدردی کرد:
«ما هم در گذشته با مشکل سیل مواجه بودیم. وقتی درباره اشتراکات دو کشور حرف میزنیم موضوعاتی از این دست نیز شامل میشود. وقتی خشکسالی میآید دو کشور ایران و عراق در رنج هستند و وقتی که سیل میآید هر دو با مشکل مواجه میشویم.»
عادل عبدالمهدی اما در سخنان خود تاکید کرد که بغداد نمیخواهد روابط خارجی خود را منحصر به سطح فعلی ارتباط با ایران کند بلکه به دنبال ارتقای روابط با کشورهای مختلف از جمله کویت، عربستان سعودی، اردن، امارات، قطر، ترکیه، مصر و سایر کشورهاست:
«ما باید به دنبال تحقق منطقهای با ثبات و صلح باشیم و شاهد آن باشیم که جنگها پایان یافته است.»
حسن روحانی هم در این نشست به توافقهای انجام شده میان تهران و بغداد اشاره کرد و از رایگان شدن ویزای دو کشور به عنوان اولین توافق اجرایی شده، یاد کرد.
روحانی گفت برای لایروبی شطالعرب (اروند رود) توافق بسیار مهمی انجام شده که مورد تاکید دو طرف است.
او از اتصال راهآهن شلمچه و بصره نیز به عنوان یک طرح مهم دیگر یاد کرد.
روحانی با اشاره به اینکه برنامه صادرات برق، گاز و نفت ایران به عراق ادامه مییابد، گفت:
«آماده هستیم بین دو کشور اتصالات بسیار خوبی انجام شود و حتی این اتصالات، تسهیلاتی را برای سایر کشورها فراهم کند.»
روحانی امنیت را یکی دیگر از مسائل مشترک ایران و عراق دانست و گفت:
«همکاریهای مرزی برای امنیت دو کشور مبارزه با تروریسم، مواد مخدر و قاچاق قویتر میشود. وزارت کشور ایران و عراق نیز مذاکراتی را برای مبارزه قویتر با تروریسم انجام میدهند. ما گاهی به خصوص در مرز اقلیم شاهد معضلاتی هستیم که باید با همکاری بیشتر جلوی این معضلات را بگیریم.»
نظرها
حقیقتگو
واقعا چقدرتنفرآورمی تواند باشد که درجنگ هشت ساله ده ها هزار جوانان ایرانی درآن کشته ومعلول و مفقود شدند ومیلیاردها دلارخسارت های مالی وهمچنین به نابودی پالایشگاه آبادان انجامید وحتی صدام حسین درصدد پرداخت قرامت جنگی به ایران برامد که حکومت آخوندی ضدایرانی ازدریافتش سرباززد و درحقیقت قرامت جنگی را هم به عراق بخشید وحالا حکومت اخوندی ضدمردم ایران قرامت بازسازی عراق وراه اندازی اقتصاد عراق را هم داده است..وعراقی ها همچون اربابان درایران مورد احترام قرار میگیرند وحتی بساط سکس شان درمشهد برجاست..عراق هرچه بوده و هست تحریم نفتی وبانکی نیست وهمچنین بدون مشکلاتی برثروت ملی اش افزوده میشود..جالب تر و اسفناک تروچندش آورآنست که آخوندی که بر درغگوئی و مگروحیله و خلاف واقعیت بروزدادان وصدور میلیاردها دلار به عراق وسوریه مشهوراست وحتی فاجعه سیل و خرابی ها و دربدری مردمان ایران جنبه تبلیغاتی دارد بدون هیچ موقعیت شناسی مقام عراقی را دعوت می کند..عراقی ها هرچه بوده وهستند نخواهند گذاشت که دردام تحریم های امریکا بیفتند آنهم درجهت خشنودی علی خامنه ای و سپاه پاسداران..واقعا" چه فاجعه ای برکشور ایران چهل سال ظهور کرده است هزاران جوان ایرانی به مفت قربانی جنگ شدند..