ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

استقبال انجمن بازماندگان قربانیان هواپیمای اوکراینی از گزارش اگنس کالامار

گزارشگر ویژه سازمان ملل گزارشی ۴۵ صفحه‌ای درباره هواپیمای اوکراینی منتشر کرد. این گزارش می‌گوید جمهوری اسلامی به «دروغ‌گویی» متوسل شده و ادعاهای مطرح شده با هم نمی‌خوانند. وزارت خارجه جمهوری اسلامی واکنش نشان داد.

انجمن خانواده جان‌باختگان هواپیمای اوکراینی با انتشار بیانیه‌ای در وب‌سایت این انجمن، گزارش گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد درباره سرنگون شدن این هواپیما با موشک‌های سپاه را «کاملا گویا» توصیف و اعلام کرد یک‌بار دیگر، یک نهاد بین‌المللی معتبر این گمانه را تقویت می‌کند که حمله‌ موشکی به هواپیما «عمدی» بوده است.

اگنس کالامار، گزارشگر ویژه سازمان ملل در اعدام‌های خودسرانه و فراقضایی، روز سه‌شنبه پنجم اسفند/ ۲۳ فوریه، گزارش خود درباره هواپیمای مسافربری اوکراینی را منتشر کرد.

سعید خطیب زاده، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران یک روز بعد گزارش او را «مخدوش و جهت‌دار» خواند و گفت موضوع سانحه هواپیمای اوکراینی اصولا در حیطه صلاحیت و مأموریت ایشان نیست:

«در حقوق بین‌الملل برای پرداختن به این موضوع چارچوب‌های مشخص و دقیق حقوقی و فنی وجود دارد و حوزه عمل گزارشگر، ارتباطی به این‌ چارچوب‌ها و مقررات ندارد و بلکه ورود ناپخته و بی‌دلیل گزارشگر ممکن است بر فرآیندهای قانونی تأثیر غیرسازنده نیز داشته باشد.»

او در ادامه گزارشگر ویژه سازمان ملل را به «شتاب‌زدگی» و «عملکرد غیر حرفه‌ای» متهم کرد و گفت: 

«موارد و مباحث متعددی از سوی ایشان مطرح شده که نشان می‌دهد اطلاعاتی که در اختیار وی قرار گرفته و مبنای تهیه این متن بوده، اطلاعاتی مخدوش، آمیخته به اشتباهات متعدد، جهت‌دار و نامرتبط بوده است.»

خطیب زاده با تأکید بر اینکه گزارش فنی سانحه «منطبق با استانداردهای بین‌المللی» در تاریخ ۲۹ دسامبر ۲۰۲۰/ هفتم‌ دی‌ ماه ۱۳۹۹ تهیه و به کشورهای مرتبط ارسال شده، گفت: 

«گزارش نهایی چند صد صفحه‌ای به صورت دقیق، حرفه‌ای و جامع به عوامل مؤثر در رخداد سانحه و کلیه مسائل پرداخته و تا قبل از پایان سال ۱۳۹۹ به صورت عمومی منتشر خواهد شد.»

اگنس کالامار، گزارشگر ویژه سازمان ملل در مورد اعدام‌های خودسرانه و ناعادلانه

کالامار در گزارش ۴۵ صفحه‌ای خود درباره چگونگی ساقط شدن هواپیمای مسافربری اوکراینی تأکید کرده که توضیحات مسئولان جمهوری اسلامی ایران «تناقض‌های زیادی» دارد و این توضیحات مغایر با واقعیت‌ها و ارزیابی‌های فنی کارشناسان است.

گزارشگر ویژه سازمان ملل همچنین در گزارش خود تأکید کرده از آنجایی ‌که جمهوری اسلامی ایران در مورد این پرونده راهی پیش روی خود نمی‌بیند، به «دروغ‌گویی» متوسل شده است.

در گزارش کالامار آمده است:

«تا اینجای کار ادعاهای مطرح شده توسط مقامات جمهوری اسلامی با همدیگر یا با شواهد موجود همخوانی ندارد. ادعاها و داستان‌های متعدد منجر به سردرگمی شدید می‌شوند.»

بر اساس گزارش اگنس کالامار اگر گزارش جمهوری اسلامی ایران مبنا قرار داده شود، بسیاری از سوال‌های ابتدایی‌ پاسخ نخواهند گرفت و سیر وقایع روشن نخواهند شد:

«بدون ارائه پاسخ، سوءظن‌هایی از قبیل اینکه غیرنظامیان به عمد هدف قرار گرفته‌اند همچنان سر جای خود باقی ‌خواهند ماند.»

انجمن خانواده‌های جان‌باختگان هواپیمای اوکراینی اما در بیانیه خود در واکنش به گزار اگنس کالامار نکته‌ قابل توجه را این‌طور برجسته کرده است:

«نکته قابل توجه این است که سازمان ملل این جنایت را در حیطه‌ کشتارهای خودسرانه بررسی کرده که با دلیل‌تراشی ایران تحت عنوان خطای انسانی تناقض دارد.»

در این بیانیه بر خواست خانواده‌های بازماندگان این فاجعه مبنی بر محاکمه جمهوری اسلامی در دیوان بین‌المللی دادگستری تأکید و از دولت کانادا خواسته شده است تا «استراتژی منفعل کنونی» در قبال ایران را تغییر دهد.

در ۱۸ دی‌ ماه سال ۱۳۹۸ هواپیمای مسافربری شرکت هواپیمایی اوکراین اندکی پس از برخاستن از فرودگاه بین‌المللی تهران هدف سامانه موشک سپاه پاسداران قرار گرفت و ساقط شد. در این رویداد همه ۱۷۶ سرنشین هواپیما و همراه با یک جنین جان خود را از دست دادند.

در همین زمینه

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.