ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

«فعالیت حوثی‌های یمن در عراق محدود می‌شود»

روزنامه عربی «العربی الجدید» چاپ لندن به‌نقل از منابع عراقی نوشته است که دولت عراق متعهد شده تا برای کاهش تنش‌های منطقه‌ای، فعالیت‌ حوثی‌های یمن را در خاک خود به امور مدنی و فرهنگی محدود کرده و از هرگونه فعالیت نظامی این گروه در عراق جلوگیری کند. یکی از این منابع گفته که بغداد در شرایط کنونی منطقه و نگرانی از تشدید تنش‌ها میان واشنگتن و تهران، احساس می‌کند حضور حوثی‌ها در عراق، بار سیاسی زیادی بر دوش آن خواهد گذاشت. از این رو بسیاری از فعالیت‌های حوثی‌ها با ماهیت سیاسی متوقف شده است، اما نمایندگان این جنبش همچنان در عراق حضور دارند. عبدالرحمن الجزایری، عضو ائتلاف «دولت قانون» به‌رهبری نوری المالکی، نخست‌وزیر سابق عراق «فشارهای بین‌المللی بر عراق برای بستن دفتر حوثی‌ها و پایان دادن به فعالیت‌های آن‌ها در داخل عراق» را عامل این تصمیم دانست. یاسر وتوت، عضو کمیسیون امنیت مجلس نمایندگان عراق گفته است که پارلمان چنین مسائلی را پیگیری می‌کند.

«افزایش حقوق بازنشستگان قبل از پرداخت آب شد»

یک بازنشسته کارگری به نام «مروتی» سه‌شنبه ۱۲ فروردین در گفت‌وگو با خبرگزاری کار ایران (ایلنا)، با بیان این‌که افزایش ۴۵ درصدی دستمزد حداقل‌بگیران ناکافی است و نمی‌تواند حقوق‌ها را به خط فقر نزدیک کند، از تورم سنگین ماه‌های اخیر انتقاد کرد و گفت: «افزایش حقوق بازنشستگان قبل از پرداخت آب شد.» او گفت: «تورم افزایش حقوق را بی‌اثر و خنثی کرد؛ (...) بازنشستگان انتظار دارند پرداخت معوقات از فروردین کلید بخورد؛ واریز معوقات هفت ماهه ۴۰ درصد متناسب‌سازی سال اول برنامه هفتم توسعه و پرداخت ۳۰ درصد متناسب‌سازی سال دوم برنامه هفتم توسعه بایستی در دستور کار قرار بگیرد.» «مروتی» تأکید کرد که «پایه حقوق ۱۰ میلیون تومانی بسیار ناچیز است و با الحاق مزایای مزدی، دریافتی بازنشستگان کارگری به نصف خط فقر هم نمی‌رسد».

هشدار روسیه درباره «پیامدهای فاجعه‌بار» حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران

سرگئی ریابکوف، معاون وزیر خارجه روسیه روز ۱۲ فروردین/ ۱ آوریل هشدار داد که هرگونه حمله به زیرساخت‌های هسته‌ای ایران، پیامدهایی «فاجعه‌بار» برای منطقه به‌همراه خواهد داشت. اظهارات ریابکوف در واکنش به تهدید اخیر دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، بیان شد. ترامپ روز یکشنبه اعلام کرده بود که در صورت عدم توافق تهران با واشنگتن درباره برنامه هسته‌ای، ایران با بمباران و اعمال تعرفه‌های ثانویه مواجه خواهد شد. ریابکوف در مصاحبه‌ای که رسانه‌های دولتی روسیه آن را منتشر کردند، ضمن محکوم کردن اظهارات ترامپ گفت: «ما چنین روش‌هایی را نامناسب می‌دانیم و آن‌ها را محکوم می‌کنیم.» این هشدار در حالی مطرح می‌شود که تنش‌ها میان ایران، آمریکا و اسرائیل در حال افزایش است و نگرانی‌ها درباره وقوع درگیری گسترده‌تر در منطقه شدت گرفته است.

دادستان کل فرانسه: حکم صادرشده علیه مارین لوپن «سیاسی نیست»

رمی هیتز، دادستان کل دیوان عالی فرانسه، از حکم صادرشده علیه مارین لوپن، رهبر راست افراطی و رئیس فراکسیون حزب تجمع ملی (RN) در پارلمان، دفاع کرد. او تأکید کرد که این حکم توسط سه قاضی مستقل صادر شده و یک تصمیم سیاسی نیست. هیتز افزود این حکم پس از دو ماه دادرسی و سال‌ها تحقیق قضائی به نتیجه رسیده است. او حملات علیه قضات را محکوم کرد و گفت از این‌که رئیس‌ دادگاه مجبور به تحت‌ حفاظت قرار گرفتن توسط پلیس شده، شوکه شده است. از سوی دیگر، لوپن این حکم را «سیاسی» خوانده و ادعا کرده هدف از آن، حذف او از رقابت‌های انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۷ بوده است. حزب او اعتراضات سراسری را سازماندهی کرده است. لوپن، روز دوشنبه در پاریس به اتهام سوءاستفاده از بودجه اتحادیه اروپا مجرم شناخته شد. این حکم شامل محرومیت پنج‌ساله او از شرکت در انتخابات نیز می‌شود.

واکنش مجدد ترامپ به گمانه‌زنی‌ها درباره دوره سوم ریاست‌جمهوری‌اش: «مردم از من می‌خواهند که کاندیدا شوم»

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، بار دیگر گمانه‌زنی‌ها درباره دوره سوم ریاست‌جمهوری که در قانون اساسی ایالات متحده پیش‌بینی نشده است را تقویت کرد. او گفت: «مردم از من می‌خواهند که نامزد شوم و گفته می‌شود راهی برای این کار وجود دارد. خودم نمی‌دانم. من در این مورد فکر نکرده‌ام.» پیش از این، ترامپ گفته بود که می‌تواند دوره سوم ریاست جمهوری‌اش را تصور کند. از زمان تصویب «اصلاحیه بیست‌ودوم» قانون اساسی آمریکا در سال ۱۹۵۱، «هیچ‌کس بیش از دو بار» نمی‌تواند رئیس‌جمهور آمریکا شود. موانع حقوقی برای تغییر این قانون زیاد است: برای این کار به دو ‌سوم آرا در مجلس نمایندگان و سنا نیاز است. جمهوری‌خواهان در هر دو مجلس اکثریت شکننده‌ای دارند. موافقت سه‌چهارم ایالت‌ها نیز لازم است. در حال حاضر، جمهوری‌خواهان در ۲۷ ایالت و دموکرات‌ها در ۲۳ ایالت حکومت می‌کنند.

کتاب‌های پایه اول ابتدایی به‌طور کامل بازنگری و تغییر خواهند کرد

حجت‌الاسلام علی لطیفی، رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی وزارت آموزش و پرورش از تغییرات محتوایی در کتاب‌های درسی برای سال تحصیلی آینده خبر داد. لطیفی گفت کتاب دینی «از من تا خدا» پایه هشتم، کتاب «کار و فن‌آوری» پایه‌های هفتم و هشتم، و کتاب کار «آموزش خط تحریری» پایه پنجم طی سال جاری به‌صورت آزمایشی اجرا شدند. لطیفی تأکید کرد که کتاب‌های پایه اول ابتدایی، در چارچوب این برنامه جدید، به‌طور کامل بازنگری و تغییر خواهند کرد. اگر تصویب عناوین دروس در شورای عالی آموزش و پرورش به‌موقع انجام شود، اجرای آزمایشی این تغییرات برای مهر ۱۴۰۴ آغاز خواهد شد. به‌گفته لطیفی قطعی برق، چاپ کتاب‌های درسی با تأخیر روبه‌رو کرد اما با استفاده از ژنراتور توانسته‌اند کار را پیش ببرند. ۹۵۰ عنوان کتاب درسی برای ۱۲ پایه تحصیلی در سال آینده چاپ خواهد شد.