ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

اسماعیل کاداره نویسنده سرشناس آلبانیایی درگذشت

اسماعیل کاداره، نویسنده نامدار آلبانیایی بر اثر سکته قلبی در سن ۸۸ سالگی درگذشت. کاداره را مشهورترین نویسنده آلبانی می‌دانند. موضوع مکرر داستان‌های او زندگی در رژیم‌های توتالیتر بود که خود کاداره مدت‌ها در زمان دیکتاتوری انور خوجه آن را تجربه و تحمل کرده بود. اسماعیل کاداره در یکی از آخرین مصاحبه‌های خود با خبرگزاری فرانسه زندگی در آن دوران را به «جهنم» تشبیه کرده و گفته بود: «اما این موضوع در ادبیات به نیروی زندگی تبدیل می‌شود، نیرویی که به شما کمک می‌کند زنده بمانید و دیکتاتوری را با سربلندی شکست دهید.» کاداره در پاییز ۱۹۹۰، درست چند ماه پیش از سقوط حکومت آلبانی به فرانسه گریخت. او مدت‌ها در پاریس زندگی کرد و بعد به تیرانا بازگشت. آثار او شامل رمان‌ها، نمایشنامه‌ها، فیلمنامه‌ها، شعرها، مقاله‌ها و مجموعه‌‌داستان‌های او به زبان‌های بسیاری ترجمه شده‌اند. در غرب، کاداره با رمان «ژنرال ارتش مرده» که در سال ۱۹۷۰ در پاریس منتشر شد، به موفقیت دست یافت. این رمان در ایران نیز به ترجمه مجید حاتم توسط انتشارات «فکر روز» منتشر شده است. چند رمان دیگر کاداره که به فارسی ترجمه شده‌اند عبارتند از «مرثیه بر کوزوو»، «آوریل شکسته»، «رویدادهای شهر سنگی» (هبوط در شهر سنگی)، «کنسرت در پایان زمستان»، «چه کسی دورونتین را بازآورد؟» و «زمستان سخت». او همچنین در فیلم‌نامه‌نویسی نیز دستی داشت. از جمله فیلم‌هایی که سناریوی آن را اسماعیل کاداره نوشته «خاکستر و خون» به کارگردانی فنی اردان، بازیگر مطرح فرانسوی است که در جشنواره فیلم کن ۲۰۰۹ به‌نمایش درآمد. این فیلم روایت زنی به نام جودیت است که به دور از کشور خود زندگی کرده و از بازگشت به آن خودداری می‌کند. اما پس از مرگ همسرش موقعیتی دست می‌دهد تا پس از سال‌ها به کشورش بازگردد. اسماعیل کاداره جوایز بین‌المللی متعددی دریافت کرده است.

۴۰۰ نفر در رضوانشهر گیلان مسموم شدند- رئیس دانشگاه علوم‌پزشکی گیلان گفت آب را قبل از مصرف بجوشانید

حدود ۴۰۰ نفر از اهالی رضوانشهر در استان گیلان به دلیل مسمومیت به مراکز درمانی این منطقه مراجعه کرده‌اند. گفته شده است که دلیل مسمومیت، وجود آلودگی در آب آشامیدنی شهری بوده است البته مقام‌های بهداشتی می‌گویند تا قبل از نهایی شدن آزمایش آب شرب نمی‌توانند نظر قطعی بدهند. روز دوشنبه ۱۱ تیرماه، محمدتقی آشوبی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان به خبرگزاری دولتی ایرنا گفت که هنوز به دنبال بررسی دلیل این مسمومیت هستند. او گفت که «مراجعه بیماران به بیمارستان شهدای رضوانشهر با علائم مشابه از صبح جمعه گذشته شروع شده که تاکنون تعداد آنها به ۳۹۷ نفر رسیده است که طی این مدت به مراکز دولتی و خصوصی این شهرستان مراجعه کرده‌ و به صورت سرپایی درمان شده‌اند». تهوع و گاه استفراغ از علائم مسمومیت شهروندان رضوانشهری بوده است. مقام‌های بهداشتی استان گیلان می‌گویند مسموم‌شده‌ها را به صورت سرپایی مداوا کرده‌اند و کسی نیاز به بستری شدن نداشته است. رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان می‌گوید «کِشت ۴۸ ساعته آب (شرب شهری) در دست انجام است» و تا نهایی شدن آزمایش‌ها «نمی‌توان علت قطعی مسمومیت را از آب شرب شهری اعلام کرد». او از شهروندان رضوانشهری خواست که«آب را بجوشانند و دست‌ها را ضدعفونی کنند.»

خانواده بایدن از او خواستند که در رقابت‌های انتخاباتی بماند و به مبارزه ادامه دهد

خانواده جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا از او خواسته‌اند تا در رقابت‌های انتخابات ریاست‌جمهوری باقی بماند. آسوشیتدپرس روز دوشنبه ۱۱ تیر/ ۱ ژوئن ضمن اعلام این خبر نوشت که فشارها به جو بایدن برای کناره‌گیری از نامزدی در انتخابات ریاست‌ جمهوری پس از عملکرد ضعیف او در نخستین مناظره‌اش با دونالد ترامپ، رئیس‌ جمهوری پیشین و رقیب جمهوری‌خواه بایدن بیشتر شده است. آسوشیتدپرس به نقل از منابعش نوشته است که خانواده بایدن در روزهای گذشته یک دورهمی در استراحتگاه کمپ‌دیوید در مریلند داشته‌اند و در آنجا بر ماندن بایدن در این رقابت‌ها اصرار کرده‌اند. جیل بایدن، همسر رئیس‌ جمهوری آمریکا و هانتر بایدن از کسانی هستند که بیشترین نفوذ را بر جو بایدن دارند و هر دو از افرادی هستند که او را تشویق به ماندن در این کارزار پرفشار کرده‌اند. حتی قبل از مناظره، سن رئیس‌ جمهوری ۸۱ ساله دموکرات برای رأی‌دهندگان یک مورد تردید‌آفرین بود. این سن بالا در ترکیب با ناتوانی بایدن در مواجهه با رقبای سباسی تردید‌ها را بیشتر از گذشته هم کرده است.

اسماعیل بخشی، فعال کارگری: از هیچ کاندیدایی حمایت نمی‌کنیم

اسماعیل بخشی، فعال کارگری و نماینده شورای مستقل کارگری در سندیکای کارگران هفت‌تپه که در جریان اعتراضات کارگری ۱۳۹۷ خوزستان زندانی شد، در پیامی اعلام کرد که کارگران هفت‌تپه از هیچ شخص و جریانی در انتخابات ریاست جمهوری ایران حمایت نمی‌کنند. اسماعیل بخشی در این پیام نوشت: «در روزهای گذشته کاندیداهای ریاست جمهوری، از آن‌جایی که هیچ نقطه‌ درخشانی در کارنامه خود و جریان فکری‌شان ندارند وقیحانه تلاش دارند تا از نام و اعتبار هفت‌تپه و کارگران سرافرازش، برای فریب طبقه‌ فرودستی که از آنان نه‌ی بزرگ شنیدند، سوءاستفاده کرده و مردم ناراضی را به پای صندوق‌های رأی بکشانند.» او خطاب به نامزدهای انتخابات اعلام کرد: «آن روزگار گذشت که با پیشانی سوخته و یقه بسته ادای حامی مستضعفان را در بیاورید و با پوپولیسم‌بازی رأی جمع کنید.» اسماعیل بخشی در پایان پیام خود آورده است: «کارگران هفت‌تپه از هیچ شخص و جریانی حمایت نمی‌کنند و مانند همیشه صدایشان صدای مردم است و در کنار مردم مظلوم و شایسته‌ ایران می‌مانیم.» دور نخست انتخابات ریاست جمهوری ایران در روز جمعه ۸ تیر برگزار شد و مسعود پزشکیان و سعید جلیلی به دور دوم راه یافتند. میزان مشارکت مردم در این انتخابات نسبت به هر دوره‌ای در جمهوری اسلامی پایین‌تر بود. دور دوم انتخابات روز جمعه ۱۵ تیر برگزار خواهد شد.

یهودیان افراطی به حکم سربازی اجباری در اسرائیل اعتراض کردند

در اسرائیل، هزاران مرد مذهبی افراطی علیه خدمت سربازی اجباری برای یهودیان ارتدوکس دست به اعتراض زدند. این اعتراضات گاهی با خشونت همراه بود. به‌گفته پلیس، تظاهرکنندگان شامگاه یکشنبه ۱۰ تیر / ۳۰ ژوئن در اورشلیم (بیت‌المقدس) به سمت مأموران پلیس سنگ و اشیاء پرتاب کردند و سطل‌های زباله را آتش زدند. افزون بر این، طبق گزارش رسانه‌ها، خودروی رهبر ائتلاف افراطی « اتحاد یهودیت توراتی» محاصره و به آن حمله شد. مأموران امنیتی از خودروهای آب‌پاش برای پراکنده‌کردن تظاهرکنندگان استفاده کردند. براساس گزارش‌های منتشرشده، پنج نفر از یهودیان افراطی دستگیر شدند. خدمت سربازی برای اکثر مردان و زنان در اسرائیل اجباری است. تا ماه آوریل یک استثنا برای یهودیان فوق ارتدوکس وجود داشت اما براساس حکم تازه دیوان عالی کشور، آن‌ها نیز اکنون باید خدمت سربازی را بگذرانند.