ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

سخنگوی وزارت علوم اخراج ۵۸ استاد دانشگاه را تأیید کرد اما گفت همه‌اش به وزارت علوم ربط ندارد

روزنامه اعتماد به‌تازگی اعلام کرد که به اسامی ۵۸ استاد دانشگاه دیگر که از پاییز ۱۴۰۱ تاکنون اخراج شده‌اند دست یافته است و از شهریور ۱۴۰۰ تا مرداد سال جاری ۱۱۰ استاد و عضو هیئت‌ علمی دانشگاه‌ها اخراج شده‌اند. علی شمسی‌پور، سخنگوی وزارت علوم، تحقیقات و فن‌آوری جمعه ۱۰ شهریور در واکنش به این گزارش ابتدا آن را «کذب و دروغ محض» خواند و سپس ضمن تأیید آن تنها از وزارت علوم سلب مسئولیت کرد و گفت: «از این لیست ۵۸ نفر سه نفر مربوط به دانشگاه‌های علوم پزشکی هستند که به وزارت علوم ارتباطی ندارند و ۱۷ نفر دیگر مربوط به دانشگاه آزاد هستند که خودشان باید پاسخ دهند و ارتباطی به وزارت علوم ندارند، ۳۸ نفر باقی‌مانده مربوط به وزارت علوم تحقیقات و فن‌آوری هستند.» او افزود از این ۳۸ نفر باقی‌مانده، سه نفر بازنشسته هستند، سه نفر پرونده قضائی خارج از وزارت علوم دارند که به‌گفته شمسی‌پور «ربطی به وزارت علوم ندارد»، هفت نفر «در اغتشاشات اخیر کنشگری مجرمانه داشتند»، دو نفر رد صلاحیت شده‌اند، پنج نفر عضو هیئت علمی هستند که «با استعفای شخصی کنار رفته‌اند»، پنج نفر «تغییر مدیریتی» داده‌اند، یک نفر «بدون اجازه دانشگاه، از کشور خارج شده و بازنگشته» که این هم «هیچ ارتباطی به مدیریت دانشگاه» نداشته است، هفت نفر هم «اصلاً عضو هیئت‌ علمی نبودند که بخواهند اخراج شوند». او اما به افراد باقی‌مانده از این ۳۸ نفر اشاره‌ای نکرد. سخنگوی وزارت علوم برای توجیه دولت سیزدهم در این‌باره افزود دولت‌های یازدهم و دوازدهم سه هزار نفر از استادان دانشگاه را اخراج کرده بودند.

یونس آزادبر، فعال کارگری بازنشسته را به محاربه متهم کرده‌اند

به گزارش «اتحادیه آزاد کارگران ایران»، یونس آزادبر از بازنشستگان و فعالان کارگری گیلان پنجشنبه نهم شهریور ۱۴۰۲ بدون حضور وکلای خود در شعبه اول بازپرسی عمومی و انقلاب سنگر با اتهامات محاربه، تبلیغ علیه نظام و عضویت در گروه‌های مخالف نظام تفهیم اتهام شد. این فعال کارگری و بازنشسته مخابرات که از اعضای مؤسس سندیکای کارگران شرکت گاز و مخابرات استان گیلان است در روز ۲۸ تیرماه ۱۴۰۲ پس از تجمع بازنشستگان در منزلش بازداشت شد و از آن زمان در زندان لاکان زندانی است. گفته می‌شود یونس آزادبر به خاطر ابتلا به بیماری صرع و با توجه سن بالا (۶۰ سال) نیازمند رسیدگی پزشکی ویژه در خارج از زندان است و تحمل گذراندن حبس را ندارد.

اصلاحات بحث‌برانگیز بازنشستگی در فرانسه به اجرا گذاشته شد

پس از ماه‌ها اعتراضات خشونت‌آمیز، سرانجام اصلاحات بحث‌برانگیز بازنشستگی در فرانسه از امروز جمعه ۱۰ شهریور / یکم سپتامبر به اجرا در آمد. برگزاری تجمعات بزرگ در آغاز اجرایی‌شدن این اصلاحات اعلام نشده است. این اصلاحات از جمله شامل افزایش تدریجی سن بازنشستگی تا سال ۲۰۳۰ میلادی از ۶۲ سال به ۶۴ سال و همچنین افزایش سال‌های پرداخت حق بیمه از ۴۱ سال به ۴۳ سال می‌شود. در چند ماه گذشته اتحادیه‌های کارگری جبهه‌ای متحد علیه این اصلاحات تشکیل دادند. اعتراضات گسترده با صدها هزار شرکت‌کننده برگزار شد و پس از آن‌که دولت امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه با توسل به تبصره سوم ماده ۴۹ قانون اساسی، بدون گرفتن رأی مجلس ملی، اصلاحات را به تصویب رساند، تجمعات گاهی به خشونت نیز کشیده شد. این اعتراضات با اعتصاب در راه آهن و فرودگاه‌ها همراه شد و برای هفته‌ها هیچ زباله‌ای در بخش‌هایی از پاریس جمع‌آوری نشد. چندی پیش آخرین فرصت برای توقف اصلاحات بازنشستگی شکست خورد زیرا شورای قانون اساسی نیز درخواست دوم مخالفان برای برگزاری همه‌پرسی در این باره را رد کرد. با توجه به پیری جمعیت، کارمندان باید از سهم خود برای پشتیبانی از شمار فزاینده‌ای از بازنشستگان استفاده کنند و برای این‌که سطح مستمری‌ها ثابت بماند، مردم باید کمی بیشتر کار کنند.

زنان معترض افغانستان پیام مقام سازمان ملل به طالبان را «هم‌صدایی با تروریسم» خواندند

روز گذشته، پنج‌شنبه ۹ شهریور / ۳۱ اوت دفتر ریاست‌الوزرای طالبان ادعا کرد که اسکات اسمیت، مسئول سیاسی دفتر هیأت معاونت سازمان ملل در افغانستان (یوناما)، در دیدار با ملا عبدالواسع، رئیس دفتر ریاست‌الوزرا گفته که یوناما تلاش می‌کند تا پیام‌ و خواست‌های طالبان را به گوش جهان برساند. یوناما تا کنون این گفته‌ها را به‌شکل رسمی تأیید و ‌یا رد نکرده است. در همین حال به‌گزارش روزنامه ۸صبح، «صدای زنان‌ معترض افغانستان» جمعه ۱۰ شهریور / یکم سپتامبر در اعلامیه‌ای به سخنان اسکات اسمیت واکنش نشان داد و گفت: «ما زنان معترض این ‌پیام‌رسانی یوناما را هم‌صدایی با تروریسم خوانده، آن را محکوم می‌کنیم و اعلام می‌داریم که هرچه زودتر مسئول سیاسی دفتر هیأت معاونت سازمان ملل علیه این گفته‌ها موضع بگیرد.» به‌گفته‌ زنان معترض، مردم افغانستان طی دو سال تسلط طالبان به‌دلیل قومیت، زبان، مذهب و جنسیت هر روز زیر فشارند و طالبان آن‌ها را سرکوب و شکنجه می‌کند و حتی می‌کُشد. آن‌ها گفته‌اند که یوناما نباید از پایمال کردن حقوق مردم و گرفتن آزادی آن‌ها از سوی‌ طالبان چشم‌پوشی‌ کند. به‌گفته آن‌ها «همدستی با گروه تروریستی» سیاست ناعادلانه‌ای است.

نیروهای امنیتی دو تن از بستگان جمشید مختاری، از جان‌باختگان اعتراضات سراسری را بازداشت کردند

نیروهای امنیتی دو تن از بستگان جمشید مختاری، از جان‌باختگان اعتراضات سراسری را بازداشت کردند به گزارش «کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی»، پنج‌شنبه ۹ شهریور ماه ۱۴۰۲ سازمان اطلاعات سپاه پاسداران شهر جونقان سعادت مختاری، پسر عمو و میثم محمدیان، خواهرزاده جمشید مختاری را بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل کردند. بنابر این گزارش، میثم محمدیان ۱۷ساله و سعادت مختاری ۳۴ساله، متاهل و دارای دو فرزند است. تاکنون از دلیل بازداشت، اتهامات انتسابی و محل نگهداری این دو شهروند اطلاعی در دسترس نیست. جمشید مختاری، روز سه‌شنبه بیست و هفتم اردیبهشت سال گذشته، زمانی که نیروهای امنیتی اقدام به بازداشت او کرده بودند، از پشت سر هدف گلوله قرار گرفته و جان خود را از دست داد. در آستانه سالگرد قتل حکومتی ژینا (مهسا) امینی، فشار نهادهای امنیتی بر خانواده جانباختگان و دادخواهان افزایش یافته است. طبق برآورد سازمان حقوق بشری «هه‌نگاو» طی پنج ماه اخیر نیروهای امنیتی دست‌کم ۷۰ نفر از خانواده‌های کشته‌شدگان اعتراضات سراسری را دستگیر کرده‌اند.

به دستور سازمان میراث فرهنگی دکه‌های دستفروشان بلوچ در ایرانشهر را تخریب کردند

به گزارش «کمپین فعالین بلوچ» که اخبار مرتبط با بلوچستان و مردم بلوچ را پوشش می‌دهد، جمعه دهم شهریور، اشخاصی که به گفته این منبع از سازمان میراث فرهنگی دستور گرفته بودند دکه‌های فروش کسبه بلوچ در شهرستان ایرانشهر را بدون اطلاع قبلی تخریب کردند. بنابر این گزارش بیش از ۲۰۰ دکه فروش مردم بلوچ در خیابان کلات ایرانشهر تخریب شده است. در ویدیویی که این منبع خبری منتشر کرده یک جوان بلوچ می گوید: «میراث فرهنگی و ارگان‌های دیگر بدون اطلاع قبلی و تعیین کردن یک مکان دیگر برای دست فروشان دکه‌ها را تخریب کردند. بیش از دویست، سیصد نفر هستیم که از راه دست فروشی امرار و معاش می کردیم و الان نمیدانیم چکار کنیم و مسئولان جوابگو نیستند.» این جوان بلوچ بیان می کند: «نمایندگان مجلس و شورا و دهیار در وقت رأی گیری که به مردم نیاز دارند با وعده و وعید به سراغ ما می آیند و وقتی رأی جمع کردند میروند و به هیچ کدام از مشکلات ما رسیدگی نمی کنند.» بلوچستان به عنوان بخشی از استان سیستان و بلوچستان فقیرترین منطقه ایران به شمار می‌رود و به عنوان منطقه‌ای با اکثریت اهل سنت، همواره در معرض تبعیض‌های سیستماتیک از سوی جمهوری اسلامی قرار داشته است. در پی اعتراضات گسترده و مداوم یک سال اخیر مردم بلوچستان، فشارهای امنیتی و اقتصادی بر آن‌ها افزایش یافته است.

پوتین و اردوغان در سوچی دیدار خواهند کرد: از سرگیری توافق غلات در مرکز مذاکرات دو طرف است

به‌گزارش اسپوتنیک، دمیتری پسکوف، سخنگوی ریاست جمهوری روسیه پنج‌شنبه ۹ شهریور / ۳۱ اوت اعلام کرد که ولادیمیر پوتین و رجب طیب اردوغان، رئیسان جمهوری روسیه و ترکیه دوشنبه آینده ۱۳ شهریور / ۴ سپتامبر در سوچی دیدار و گفت‌وگو خواهند کرد. پسکوف پیش از این گفته بود توافق‌هایی درباره تاریخ دیدار پوتین و اردوغان به‌دست آمده و به‌زودی این دیدار برگزار خواهد شد. سفر اردوغان به روسیه پیش از نشست گروه ۲۰ در هند انجام می‌شود. دمیترو کولِبا، وزیر امور خارجه اوکراین روز پنج‌شنبه گفت دیدار اردوغان با پوتین، احتمالاً آخرین بخت برای بازگشت روسیه به توافق صادرات غلات اوکراین از بنادر دریای سیاه خواهد بود. پسکوف نیز روز پنج‌شنبه درباره توافق غلات گفت: «هیچ نتیجه ملموسی برای بحث در مورد توافق غلات وجود ندارد و مسکو آماده است تا به محض برآورده شدن شرایط مربوط به روسیه، اجرای آن را از سر بگیرد.»

دو سرباز در درگیری مرزی ارمنستان و آذربایجان کشته شدند

به‌گفته منابع ارمنی، دو سرباز در درگیری در مرز ارمنستان و آذربایجان کشته شدند. وزارت دفاع ارمنستان در ایروان اعلام کرد که یگان‌های آذربایجان یک پاسگاه را در نزدیکی شهر «سُتک» در جنوب شرق ارمنستان هدف گلوله قرار دادند. هر دو طرف یکدیگر را مسئول تشدید تنش‌ها کرده‌اند. درگیری‌های نظامی دو کشور به‌طور مرتب در این منطقه رخ می‌دهد. پس‌زمینه این موضوع، تنش‌های مداوم دو کشور قفقاز جنوبی بر سر منطقه قره‌باغ کوهستانی از زمان پایان حکومت اتحاد جماهیر شوروی است. از دسامبر ۲۰۲۲ آذربایجان راه ارتباطی به ارمنستان را مسدود کرده است. در آن‌جا بیم یک فاجعه انسانی می‌رود.

وزارت آموزش و پرورش: همه افرادی که در این وزارتخانه کار می‌کنند حتی در مدارس غیردولتی باید از مرحله گزینش عبور کنند

سیدحسین داود الموسوی، رئیس هسته گزینش وزارت آموزش و پرورش با بیان این‌که «برای تربیت و پرورش دانش‌آموزان متعهد و متدین باید در جذب نیروی انسانی دقت بیشتری کرد»، گفت: «تمامی افراد مشغول به کار در این وزارتخانه حتی مدارس غیردولتی باید از مرحله گزینش عبور کنند.» او افزود: «به دلیل حساسیت بالای شغل معلمی گزینش در محورهای اخلاقی، اعتقادی و سیاسی اعلام نظر می‌کند و گزینش علمی این افراد قبل از این مرحله اتفاق می‌افتد.» نظام آموزشی جمهوری اسلامی فشارها و محدودیت‌های خود را بیشتر کرده است. روزنامه اعتماد به‌تازگی نوشت از شهریور ۱۴۰۰ تا مرداد سال جاری ۱۱۰ استاد و عضو هیئت‌ علمی دانشگاه‌ها اخراج شده‌اند.

مسعود علیا و امیر مازیار، استادان دانشگاه هنر تهران از تدریس منع شدند

به گزارش هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امیر مازیار، استاد دانشکده علوم نظری و مطالعات عالی و مسعود علیا، استاد گروه فلسفه در دانشگاه هنر از تدریس در ترم جدید منع شدند. مسعود علیا پیش از این از مدیریت گروه فلسفه هنر در دانشگاه هنر نیز برکنار شده بود. هرانا هویت ۲۴ تن از استادان منتقد در دانشگاه‌های مختلف کشور که از اواخر تیرماه تاکنون به بهانه‌های گوناگون از تدریس کنار گذاشته شده‌اند را احراز کرده است. اسامی ۲۲ نفر دیگر از آن‌ها عبارتند از: محمدرضا نظری‌نژاد، رهام افغانی، علی شریفی زارچی، داریوش رحمانیان، حمیده خادمی، آمنه عالی، مهدی خویی، عزیز شفیعی زرقانی، بهارک اختردانش، محمدمهدی علومی، راحله علی‌ مرادزاده، وحید عیدگاه، جواد بشری، میلاد عظیمی، لیلی ورهرام، قاسم عزیزی، حسین مصباحیان، آرش بیدالله خانی، شیرزاد آزاد، آذین موحد، مهدی مطیع و محمد سلطانی. همه آن‌ها سابقه همراهی با جنبش سراسری زن، زندگی، آزادی را دارند. روزنامه اعتماد پنج‌شنبه ۹ شهریورماه، اعلام کرد که به اطلاعات تازه‌ای دست یافته است که نشان می‌دهد از آغاز به کار دولت ابراهیم رئیسی ۱۱۰ استاد و عضو هیئت‌ علمی دانشگاه‌ها اخراج شده‌اند. این روزنامه پیشتر از اخراج ۵۸ مدرس دانشگاه از شهریور ۱۴۰۰ تا مرداد ۱۴۰۲ خبر داده بود که در گزارش تازه ۵۲ نفر دیگر به مدرسان اخراج‌شده از دانشگاه‌ها افزوده شده است.