ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

یک سوخت‌بر بلوچ دیگر به ضرب گلوله نیروهای نظامی کشته شد

کشتار سوخت‌بران بلوچ کماکان در سکوت خبری ادامه دارد. بنا بر گزارش کمپین فعالین بلوچ، شامگاه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۲، یک سوخت‌بر بلوچ در مرز کله‌گان شهرستان سراوان از ناحیه سر به ضرب گلوله نیروهای مرصاد کشته شد. «کمپین فعالین بلوچ» هویت این سوخت‌بر بلوچ را ثناءالله دهواری ۲۳ ساله، اهل سراوان اعلام کرده است. در همین رابطه یک منبع آگاه به کمپین گفته که ثناءالله با دو گالن خالی با موتورش به مرز رفته بود که مأموران مرصاد به سمت او تیراندازی کردند: «زمانی که خانواده ثناءالله از مأموران سوال کردند که به چه دلیلی به او شلیک کرده‌اید مأموران مرصاد در جواب گفته‌اند در همین اطراف با افرادی که مواد مخدر با خود حمل می‌کرده‌اند درگیر شده‌اند و به اشتباه ثناءالله را هدف قرار داده‌اند». به گفته این مبع آگاه، خانواده دهواری بعد از تحقیق مطلع شدند که هیچ درگیری‌ای در این منطقه رخ نداده است. بر اساس گزارش سالانه خبرگزاری «حال‌وش» در سال ۱۴۰۱، دست کم ۸۲ سوخت‌بر بلوچ جان خود را از دست داده‌اند.

عربستان سعودی و چین برای ساخت بزرگترین کارخانه فولاد منطقه توافق کردند

شرکت‌ آرامکو عربستان سعودی اعلام کرد که با شرکت بائواستیل چین برای ساخت یک کارخانه عظیم ورق فولادی که بزرگترین کارخانه فولاد در منطقه خلیج فارس خواهد بود، به توافق رسیده است. ظرفیت تولیدی این کارخانه ۱,۵ میلیون تن فولاد در سال خواهد بود. آرامکو گفته است که این کارخانه نخستین کارخانه در نوع خود در عربستان سعودی است و فولاد منطقه را نیز تأمین خواهد کرد. همچنین طرح‌هایی برای صادرات فولاد از این کارخانه به کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا انجام خواهد شد. گفته می‌شود که این پروژه مشترک در شهرک صنعتی رأس‌الخیر، یکی از چهار منطقه اقتصادی ویژه جدید که محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی به‌تازگی اعلام کرده است، به اجرا گذاشته خواهد شد.

ابراهیم رئیسی به دمشق می‌رود تا توافق‌نامه‌هایی در زمینه انرژی و برق امضا کند

ابراهیم رئیسی، رئیس دولت سیزدهم قرار است فردا چهارشنبه ۱۳ اردیبهشت به سوریه سفر کند. علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت ایران، سه‌شنبه ۱۲ اردیبهشت در نشست خبری خود ضمن اعلام این خبر گفت: «محوریت این سفر بیشتر در حوزه‌های اقتصادی است.» رئیسی در این سفر با بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه و سایر مقام‌های بلندپایه این کشور دیدار و از برخی مناطق دمشق و حومه آن بازدید خواهد کرد. روزنامه الوطن سوریه به نقل از منابع آگاه نوشته است که دولت این کشور در حال اجرای تمهیدات لازم برای امضای توافق‌نامه‌های جدید با ایران در زمینه انرژی و برق در سفر رئیسی به سوریه است. بر اساس این گزارش، دو کشور در حال مذاکره درباره خط اعتباری جدید برای اجرای پروژه‌های برق در سوریه توسط ایران هستند و ایران تأسیس نیروگاه‌های برقی جدید را در این مذاکرات بررسی خواهد کرد. پیش از این، مهرداد بذرپاش، وزیر راه و شهرسازی ایران در سفر به سوریه و مذاکره با مقام‌های سوریه‌ای تأکید کرده بود که دو طرف افزون بر بخش انرژی، در بخش‌های دیگری از جمله گذرگاه ریلی و افزایش شمار پروازها و کمک به ناوگان حمل‌ونقل سوریه و همچنین راه‌اندازی بندر الحمیدیه و خطوط دریایی بین دو کشور مذاکره کرده‌اند.

هشدار مدیرکل بیمه‌های اجتماعی وزارت کار: ممکن است مجبور شویم کیش، قشم و خوزستان را بفروشیم تا بتوانیم حقوق بازنشستگان را بپردازیم

سجاد پادام، مدیرکل بیمه‌های اجتماعی وزارت کار گفت: «زمانی ۳۰۰ هزار شهید دادیم تا یک وجب خاکمان را از دست ندهیم، [اما اکنون] ممکن است به ‌جایی برسیم که مجبور شویم، کیش، قشم و خوزستان را بفروشیم.» پادام افزود: «حتی اگر سه میلیون بشکه نفت را بدون تحریم بفروشیم و پولش را کامل بگیریم باز هم نمی‌توانیم بحران بازنشستگان را حل کنیم. باید در پنج ماه ۸۵ هزار میلیارد کار عمرانی می‌کردیم ولی فقط ۱۳ هزار میلیارد اجرایی شده، یعنی ۲۰ درصد.» او این وضعیت را شبیه به بحران اقتصادی چند سال پیش یونان دانست و گفت: «یونان هم ۱۰۰ جزیره فروخت تا بتواند مطالبات بازنشستگانش را بدهد، ما هم به‌زودی به این وضعیت دچار می‌شویم.»

تجمع بازنشستگان اداره مخابرات در مراکز ۱۰ استان

بازنشستگان شرکت مخابرات روز سه‌شنبه ۱۲ اردیبهشت در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات‌شان در مقابل اداره مخابرات مراکز ۱۰ استان شامل کردستان، استان مرکزی، چهار محال بختیاری، قزوین، ایلام، اصفهان، هرمزگان، سیستان و بلوچستان، استان فارس و کرمانشاه تجمع کردند. بازنشستگان مخابرات خواستار اجرای آیین نامه استخدامی و پرسنلی مصوب سال ۸۹ شرکت مخابرات، برقراری مجدد بیمه تکمیلی و پرداخت مزایای رفاهی هستند. شرکت مخابرات به بهانه کمبود نقدینگی از اجرای آیین‌نامه استخدامی و پرسنلی مصوب سال ۸۹ شرکت مخابرات سر باز زده و با همین دستاویز بیمه تکمیلی کارگران را نیز قطع کرده و از پرداخت مزایای رفاهی بازنشستگان هم سر باز می‌زند. بازنشستگان شرکت مخابرات در ماه‌های اخیر هر هفته حداقل یک بار به‌طور همزمان در شهرهای مختلف تجمع می‌کنند و تا کنون پاسخی نگرفته‌اند.

معاون حقوقی ابراهیم رئیسی: همه‌پرسی در توده مردم التهاب ایجاد می‌کند و هزینه‌هایی دارد

محمد دهقان، معاون حقوقی رئیس جمهوری ایران در گفت‌وگویی با روزنامه همشهری همه‌پرسی را جزو قانون اساسی دانست اما گفت: «همه‌پرسی موقعی اتفاق می‌افتد که کشور دچار نوعی بن‌بست شده باشد؛ یعنی مجلس به بن‌بست رسیده باشد یا دولت و رهبری به این نتیجه رسیده باشند که باید در امری همه‌پرسی صورت گیرد. همه‌پرسی در توده مردم التهاب ایجاد می‌کند و هزینه‌هایی دارد. چه زمانی سراغ آن می‌رویم؟ زمانی که به بن‌بست رسیده باشیم. (...) همه‌پرسی نداشتیم چون نمی‌خواهیم بار تصمیم‌گیری را روی دوش مردم بیندازیم. در ۴۴ سال اخیر از این ظرفیت استفاده نکرده‌ایم به‌علت این‌که بن‌بستی نداشته‌ایم.» محمد دهقان همچنین در مورد همه‌پرسی درباره حجاب گفت: «مسئله حجاب از جنسی نیست که بخواهد به توده مردم واگذار شود و با اصلاح قوانین عمومی قابل حل است.» در روزهای اخیر بار دیگر موضوع رفراندوم یا همه‌پرسی در ایران مطرح شده است. علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ۲۹ فروردین سال جاری در دیدار با جمعی از دانشجویان با برگزاری رفراندوم برای تصمیم‌گیری در مسائل مختلف مخالفت کرد. او گفت: «مسائل گوناگون کشور مگر قابل رفراندوم است؟ کجای دنیا این کار را می‌کنند؟ مگر همه مردم که باید در رفراندوم شرکت کنند امکان تحلیل آن مسئله را دارند؟ این چه حرفی است؟»

نرخ دلار صعودی شد

نرخ دلار در هفته جاری نه تنها کاهشی نشد بلکه نوسان صعودی محسوسی را تجربه کرد. برخی افزایش نرخ دلار را به استیضاح سیدرضا فاطمی امین، وزیر صنعت، معدن و تجارت در مجلس مربوط دانستند. فاطمی امین در جلسه علنی یکشنبه ۱۰ اردیبهشت مجلس با رأی ۱۶۲ نماینده برکنار شد. برخی گفتند برکناری فاطمی امین نشان‌دهنده ضعف دولت است. با این‌حال عده‌ای معتقد بودند خبرهای سیاست داخلی نقش کم‌رنگ‌تری در جهت‌دهی به نرخ ارز دارد. معامله‌گران بازار ارز می‌گویند در صورتی‌که دلار وارد کانال جدید شود، رشد قیمت دلار ادامه خواهد یافت. قیمت دلار دوشنبه ۱۱ اردیبهشت ۴۱,۵۴۰ تومان (نرخ خرید) و ۴۱,۹۶۰ تومان (نرخ فروش) اعلام شد. قیمت دلار صبح امروز سه‌شنبه ۱۲ اردیبهشت ۵۵,۳۵۰ تومان (نرخ خرید) و ۵۵,۴۵۰ تومان (نرخ فروش) بود.

روزنامه اعتماد: احتمال افزایش قیمت کالا‌های اساسی

روزنامه اعتماد در گزارش تازه‌ای گفته است که در روز‌های اخیر خبر‌های ضد و نقیضی در مورد افزایش قیمت کالا‌های اساسی به گوش می‌رسد. براساس این گزارش اتحادیه‌های تولیدکنندگان مرغ و تخم‌مرغ اعلام کرده است که هر کیلو مرغ قرار است با قیمت ۷۳ هزار تومان عرضه شود. این در حالی است که در هفته‌های گذشته قیمت مرغ حدود ۳۰ هزار تا ۴۰ هزار تومان و قیمت تخم‌مرغ در هر عدد هزار تومان رشد را در مناطق مختلف تهران داشته است. در سال جاری قیمت تخم‌مرغ برای مصرف‌کنندگان ۱۸,۶ درصد رشد کرد. اتحادیه نانوایان سنتی تهران نیز گفته است که قیمت نان متناسب با تورم باید افزایش پیدا کند. این اتحادیه پیشنهاد رشد ۱۰۰ درصدی قیمت نان بر مبنای رشد دو ساله در دستمزدها و همچنین پیشنهاد رشد قیمت بر اساس تورم سال جاری را داده است. اتحادیه نان سنگک گفته است قیمت نان سنگک زیر ۱۰ هزار تومان عرضه نشود. این در حالی است که قیمت مصوب در سال ۱۴۰۰ سه هزار تومان بود. بنیاد ملی گندم نیز خواهان رشد ۱۷ هزار تومانی قیمت نان است. وضعیت قیمت شیر و لبنیات نیز مشخص نیست و هنوز قیمت مصوب جدید اعلام نشده است. یک منبع آگاه به «اعتماد» گفته است قیمت شیر به احتمال زیاد بین ۳۰ تا ۳۵ درصد رشد خواهد کرد. انجمن صنایع لبنی نیز درخواست رشد ۳۰ الی ۳۵ درصدی قیمت انواع لبنیات را داده است.

فرمانده نیروی زمینی اوکراین: مدافعان اوکراینی نیروهای روسی را از برخی مواضع در باخموت بیرون راندند

سرهنگ الکساندر سیرسکی، فرمانده نیروی زمینی اوکراین در بیانیه‌ای اعلام کرد که «وضعیت در باخموت بسیار دشوار است». او گفت: «همزمان در روزهای اخیر در نقاط خاصی از شهر دشمن توسط یگان‌های ما مورد حمله متقابل قرار گرفت و برخی مواضع را ترک کرد.» سیرسکی افزود: «به‌رغم پیوستن گروه‌های تهاجمی جدید واگنر و دیگر شرکت‌های خصوصی نظامی به صفوف دشمن، آن‌ها قادر به کنترل شهر نیستند.» او مدعی شد که نیروهای روسیه تلاش کردند از جهات مختلف خطوط دفاعی سربازان اوکراینی را بشکنند اما ناکام ماندند. نیروهای روسی در باخموت پیشرفت‌های فزاینده‌ای داشته‌اند اما اوکراین یکشنبه گذشته اعلام کرد که هنوز امکان تأمین مواد غذایی، مهمات و دارو برای مدافعان شهر وجود دارد. انتظار می‌رود که کی‌یف به‌زودی ضدحمله‌ای را برای بازپس‌گیری مناطقی از شرق و جنوب اوکراین آغاز کند. نبرد ۱۰ ماهه برای تصرف باخموت برای هر دو طرف اهمیت نمادین دارد. این نبرد به نقطه اتکای جنگی تبدیل شده است که از اواخر سال ۲۰۲۲ شاهد تغییرات اندکی در خطوط مقدم بوده است. یوگنی پریگوژین، فرمانده گروه روسی واگنر روز دوشنبه در کانال تلگرام اعلام کرد که جنگنده‌های او برای حمله به باخموت به حدود ۳۰۰ تن گلوله توپ در روز نیاز دارند، اما تنها یک سوم این مقدار را دریافت کرده است. پریگوژین در یک پست جداگانه گفت نیروهایش حدود ۱۲۰ متر به سمت باخموت پیشروی کردند و ۸۶ نفر را از دست دادند.

حقوق نمایندگان مجلس ۲۰ درصد افزایش یافت

جبار کوچکی‌نژاد، عضو کمیسیون برنامه بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی از مصوبه این کمیسیون برای افزایش ۲۰ درصدی حقوق نمایندگان در سال جاری خبر داد. کوچکی‌نژاد گفت: «براساس مصوبه اعضای کمیسیون برنامه بودجه و محاسبات مجلس، حقوق کارکنان و نمایندگان مجلس شورای اسلامی در سالجاری به میزان ۲۰ درصد افزایش یابد.» او افزود این افزایش حقوق بر اساس مصوبه دولت برای افزایش حقوق کارمندان انجام شد. دولت پس از تصویب لایحه بودجه ۱۴۰۲ در مجلس حقوق کارمندان را ۱۵ تا ۲۵ درصد افزایش خواهد داد. حجت‌الاسلام علیرضا سلیمی عضو هیئت رئیسه مجلس در جلسه علنی یکشنبه ۲۰ فروردین گفته بود: «ضریب افزایش حقوق و مزایای کارکنان مصوب دولت مغایر با مصوبه مجلس است، زیرا برای برخی ۱۳ درصد، برخی ۱۵ و گروهی ۲۰ درصد اعمال می‌شود در صورتی که مصوبه مجلس برای همه کارکنان ۲۰ درصد پیش‌بینی کرده است.» نمایندگان مجلس به بهانه‌های مختلف حقوق و مزایا، حق اداره دفتر نمایندگی‌های نمایندگان در شهرها و استان‌ها، سفرهای داخلی و خارجی خود و خانواده‌هایشان، حق مأموریت و ده‌ها مورد دیگر را دریافت می‌کنند. این مسئله در شرایطی است که مردم توان ابتدایی‌ترین مخارج زندگی خود را ندارند.

علی فلاحیان خواهان آموزش «دفاع شخصی» امامان جمعه شد

در پی قتل عباسعلی سلیمانی، عضو مجلس خبرگان رهبری و امام‌ جمعه پیشین بابلسر و حملات اخیر به روحانیان در خیابان‌ها، حجت‌الاسلام علی فلاحیان، وزیر اطلاعات دوران ریاست جمهوری اکبر هاشمی رفسنجانی به امامان جمعه توصیه کرد که «دفاع شخصی» بیاموزند. فلاحیان گفت: «من پیش از این حوادث و حوادث دیگر به ائمه جمعه گفتم بی‌توجهی به حفاظت خیلی کار خطرناکی است و اکنون بعد از این اتفاق پیشنهاد می‌کنم که ائمه جمعه دفاع شخصی را یاد بگیرند و بدانند دشمن غفلت نمی‌کند.» او با تأکید بر این‌که «این حوادث کمرشکن است»، گفت امامان جمعه به این سخن علی ابن ابی‌طالب، امام اول شیعیان عمل کنند که گفته بود «من کسی نیستم که سرم را زیر برف کنم تا دشمن به سراغم بیاید». او از امامان جمعه خواست تا «آماده مقابله باشند» و «همه باید احتیاط بکنند.» علی فلاحیان افزود: «این‌ها (ترورها) روش‌های جدیدی است که راه انداختند». عباسعلی سلیمانی در یک حمله مسلحانه و به دست فردی که گفته می‌شود نگهبان بانک بود، کشته شد.

فعالان حقوق زنان سنندج در روز جهانی کارگر خواستار محاکمه و مجازات آمران و عاملان قتل معترضان در قیام ژینا شدند

همزمان با روز جهانی کارگر گروهی از فعالان برابری جنسیتی در سنندج در دفاع از مطالبات کارگران تجمع کردند و با صدور یک قطعنامه ۲۰ ماده‌ای خواهان اتحاد و همبستگی طبقاتی کارگران، دانشجویان، معلمان و تمامی برابری‌خواهان برای سرنگونی «نظام ظالمانه و مخرب سرمایه‌داری» در ایران شدند. این گروه از فعالان زنان در سنندج که خود را بخشی از جنبش طبقه کارگر ایران دانستند، نظام اقتصادی سرمایه‌داری را عامل و منشاء فقر، گرسنگی، بیکاری، ناامنی اقتصادی و کلیه مسائلی که آرمان‌های انسانی را نادیده می‌گیرند، برشمردند و گفتند «خواهان مجازات آمران و عاملان قتل» صدها تن از معترضان در خیزش ژن، ژیان، ئازادی هستند. در قطعنامه پایانی این مراسم بر مسائل زیر به عنوان مطالبه «زنان مترقی و برابری‌خواه» تأکید شده است: افزایش حداقل دستمزد به ۲۵ میلیون تا ۳۵ میلیون تومان، لغو مصوبه شورای عالی کار، جرم‌انگاری پرداخت نکردن دستمزد کارگران از سوی کارفرمایان، ممنوعیت اخراج کارگران از سوی کارفرمایان دولتی و خصوصی، پرداخت بیمه بیکاری به تمامی بیکاران، پرداخت دستمزد برابر به زنان و مردان به ازای کار برابر، پایان دادن به استثمار و تبعیض و رفتار غیرانسانی علیه کارگران مهاجران، آزادی فوری همه زندانیان سیاسی و بازداشت‌شدگان قیام ژینا، توقف سرکوب در محیط‌های کارگری و پیگرد قضایی فعالان کارگری، به رسمیت شناختن حق تشکل مستقل کارگران، لغو کار کودکان، افزایش فوری حقوق بازنشستگان بر اساس هزینه‌ زندگی، اعلام تعطیل رسمی در روز جهانی کارگر و روز جهانی زن، لغو مراسم و مناسبت دولتی هفته کارگر به عنوان یک مراسم ضد کارگر، پایان دادن به جرم‌انگاری پوشش اختیاری و توقف مداخله دولت در حق پوشش، برابری زن و مرد و لغو تمامی قوانین تبعیض‌آمیز، حمایت از اعتصاب کارگران پیمانی نفت، گاز و پتروشیمی و محکومیت حمله سازمان‌یافته تروریستی به مدارس. این گروه از زنان در پایان تأکید کردند برابری، منزلت، معیشت، رفاه و شادی حق «ستمدیدگان آپارتاید جنسیتی» است و به‌عنوان بخشی از طبقه کارگر برای تحقق برابری، آزادی و اداره شورایی و تمامی حقوق سلب‌شده از ستمدیدگان به مبارزه ادامه خواهند داد. آنها همچنین از همه «هم‌طبقه‌ای»های خود خواستند با اتحاد و همبستگی برای تحقق مفاد این قطعنامه کوشش کنند.