ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

خبرگزاری مهر از خروج سامان یاسین، خواننده رپ از ایران خبر داد

خبرگزاری مهر دوشنبه ۱۲ آذر نوشت سامان یاسین، خواننده رپ که برای مداوای پزشکی با قرار وثیقه به صورت موقت از زندان آزاد شده بود بامداد دوشنبه از ایران خارج شد. سامان یاسین، خواننده‌ای که در جریان اعتراضات سراسری سال گذشته که در پی کشته شدن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد با معترضان همراهی کرد، در مهر ماه ۱۴۰۱ در تهران بازداشت و ابتدا به اتهام «محاربه» به اعدام محکوم شد. این حکم در دیوان عالی کشور نقض و پرونده او جهت رسیدگی دوباره به دادگاه ارجاع شد. سامان یاسین در طول حبس خود چند بار بستری شد.

سروناز احمدی، فعال حقوق کودکان به زندان اوین بازگشت

سروناز احمدی، فعال حقوق کودکان و زندانی سیاسی با پایان مرخصی به زندان اوین بازگشت. یک منبع مطلع نزدیک به خانواده احمدی به مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران گفت سروناز احمدی، که روز یکشنبه ۴ آذرماه به مرخصی اعزام شده بود، روز شنبه ۱۰ آذر با پایان مرخصی و تمدید نشدن آن، به زندان اوین بازگشت. سروناز احمدی یک بار نیز ۷ آبان با قرار تأمین کیفری جهت انجام اقدامات درمانی به مرخصی اعزام شده و سه روز بعد به زندان بازگشته بود. مأموران امنیتی این فعال حقوق کودکان را ۸ اردیبهشت سال گذشته در آستانه روز جهانی کارگر به‌همراه شماری از فعالان صنفی و کارگری در منزل محمد حبیبی، فعال صنفی معلمان بازداشت کردند. دادگاه تجدیدنظر استان تهران او را به سه سال و شش ماه حبس تعزیری محکوم کرد.

بلژیک به جنایات استعماری محکوم شد

دادگاهی در بروکسل دوشنبه ۱۲ آذر / ۲ دسامبر دولت بلژیک را به جنایات استعماری محکوم کرد. پنج زن در دادگاه علیه بلژیک شکایت کرده بودند. آن‌ها بین سال‌های ۱۹۴۵ تا ۱۹۵۰ در کنگو، مستعمره سابق بلژیک از مردان سفیدپوست و زنان رنگین‌پوست به دنیا آمدند و در کودکی به زور از مادرانشان جدا شده و به مؤسسات مذهبی منتقل شدند. این زنان طبق اظهارات خودشان در این مراکز مورد بدرفتاری قرار گرفتند. دادگاه تجدیدنظر از این اقدامات به‌عنوان «آدم‌ربایی» و «جنایت علیه بشریت» یاد کرد و دولت بلژیک را موظف به جبران خسارت معنوی کرد. این نخستین محاکمه در بلژیک برای رسیدگی به سرنوشت افراد دو رگه در کنگو، رواندا و بوروندی، مستعمرات سابق بلژیک بود. تخمین زده می‌شود که تعداد این افراد ۱۵ هزار نفر باشد.

در پی خشونت جمعی در یک مسابقه فوتبال در گینه دست‌کم ۱۰۰ نفر کشته شدند

به‌گفته مقام‌های گینه‌ای، دست‌کم ۱۰۰ نفر در یک ورزشگاه فوتبال در این کشور واقع در غرب آفریقا بر اثر خشونت‌های ‌جمعی جان خود را از دست دادند. رسانه‌های محلی گفته‌اند که شمار قربانیان ممکن است افزایش یابد. گفته می‌شود که تصمیمات داوری که به دو بازیکن از یک تیم کارت قرمز داد و به دنبال آن یک پنالتی برای همان تیم گرفت، باعث بروز خشونت‌ها شده است. تماشاگران با پرتاب سنگ به زمین مسابقه یورش بردند. نیروهای امنیتی از گاز اشک‌آور استفاده کردند. سپس درگیری دسته‌جمعی میان تماشاگران شروع شد. این مسابقه فوتبال در چارچوب تورنمنتی در شهر «نِزِره‌کُره» به «افتخار» موسى دومبويا، رهبر حکومت نظامی برگزار شد. دومبويا در سال ۲۰۲۱ با یک کودتا در گینه به قدرت رسید.

نگرانی رئیس قوه قضائیه از وضعیت حجاب: وضع حجاب در خیابان‌ها منطقی نیست ـ قانونی وضع شده اما وحی منزل نیست

غلامحسین محسنی اژه‌ای دوشنبه ۱۲ آذر درباره حجاب اجباری گفت: «حجاب امروز بدون تردید به وضعی که اکنون در برخی خیابان‌ها دیده می‌شود به هیچ وجه و با هیچ منطقی درست نیست و باید برای آن فکری کنیم.» او در مورد تصویب لایحه حجاب در مجلس نیز گفت: «اگر کم‌وکاستی دارد و نیاز به اصلاح وجود دارد باید نمایندگان آن را اصلاح کنند و وحی منزل نیست. همچنین چنانچه ابهامی دارد هم مجلس باید این اقدام را انجام دهد.» براساس قانون جدید حجاب اجباری کسی که حجاب را رعایت نکرده خدمات صدور یا تعویض گذرنامه، شماره‌گذاری یا تعویض پلاک وسیله نقلیه، صدور مجوز خروج از کشور، ترخیص خودروی توقیف‌شده و صدور یا تعویض گواهی‌نامه رانندگی‌اش منوط به پرداخت جریمه مالی می‌شود.