ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

ترک‌های صفحه یخی گرینلند با سرعت بیشتری در حال گسترش‌اند

ذوب یخ‌ها در گرینلند به‌طور فزاینده‌ای در حال افزایش است. یک گروه تحقیقاتی بین‌المللی در مجله تخصصی «Nature Geoscience» نوشته است، ترک‌های موجود در صفحه یخی این منطقه در مدت پنج سال به‌طور قابل توجهی گسترش یافته‌اند. بر اساس این تحلیل، روند فوق سریع‌تر از آن‌چه قبلاً مشاهده شده بود، در حال وقوع است. پژوهشگران هشدار می‌دهند که این فرآیند می‌تواند ذوب شدن یخ‌ها را تسریع کرده و پیامدهای جدی برای افزایش سطح دریاها داشته باشد. اگر تمام یخ‌های گرینلند ذوب شوند، سطح آب‌های جهانی می‌تواند تا هفت متر افزایش یابد. برای این مطالعه، تصاویر ماهواره‌ای طی چندین سال تحلیل شده و هزاران نقشه سه‌بعدی از صفحه یخی گرینلند تهیه شده است.

قالیباف دلیل ابلاغ نکردن قانون حجاب را «چالشی و تنشی» بودن آن از نظر شورای عالی امنیت ملی دانست

محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، در پاسخ به نماینده انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه علامه طباطبایی که پرسیده بود به چه دلیل قانون «عفاف و حجاب» ابلاغ نمی‌شود، گفت: «شورای عالی امنیت ملی مصوبه دارد که اگر موضوعاتی سبب چالش و تنش شود دبیرخانه می‌تواند آن را متوقف کند.» او افزود: «وقتی می‌گوییم مصوبه دارد یعنی مصوباتش بعد از تأیید حضرت آقا (علی خامنه‌ای) قانون است.» به‌گفته قالیباف «دبیرخانه به خودی خود این اختیار را دارد با این وجود این موضوع را در صحن شورا آورد و همه اعضا هم با نظر دبیرخانه موافق بودند.» قانون «عفاف و حجاب» پس از جنبش «زن زندگی آزادی» برای مقابله با پوشش اختیاری زنان تصویب شد. این قانون سخت‌گیرانه ۷۴ ماده‌ای جریمه‌های سنگین نقدی برای زنان بی‌حجاب در نظر گرفته است.

سخنگوی وزارت خارجه ایران درباره توقف کمک‌های مالی خارجی آمریکا: آمریکایی‌ها خودشان گفتند صندوق خیریه نیستند

اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران دوشنبه ۱۵ دی در نشست خبری خود، درباره کمک‌های مالی خارجی آمریکا که به‌تازگی معلق شده است، گفت: «آمریکایی‌ها هم خودشان گفتند، آمریکا صندوق خیریه نیست.» بقایی افزود: «این کمک‌ها صدقه نیست این‌ها دستمزدی است که این‌ها به ارائه‌دهندگان این خدمات پرداخت می‌کنند این نشان روشنی از دولت بایدن بود که سعی داشتند در امور داخلی ایران دخالت کنند.» او در پاسخ به این پرسش که آیا با موضع‌گیری نکردن اخیر آمریکا در مورد وضعیت حقوق بشر در ایران آمریکا سعی دارد به ایران چراغ سبز نشان دهد گفت: «ما چراغی ندیدم. گزارش دوره‌ای کشورها که در زمان‌های مشخص درباره حقوق بشر در مورد کشورها ارائه می‌شود. هیئت آمریکایی تصمیم گرفتند در خصوص حقوق بشر راجع به دوازده کشور اعلام موضوع نکنند.»

وزیر امور خارجه آمریکا در سفر به پاناما: نفوذ چین در کانال پاناما یک تهدید است

مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا، در نخستین سفر خارجی خود به پاناما هشدار داد که نفوذ چین در اطراف کانال پاناما مغایر معاهده‌ای است که بر اساس آن آمریکا در سال ۱۹۹۹ کنترل کانال را به پاناما واگذار کرد. او تأکید کرد اگر پاناما اقدام نکند، واشنگتن برای حفاظت از حقوق خود اقدام خواهد کرد. خوزه رائول مولینو، رییس‌جمهوری پاناما در پاسخ اعلام کرد که تهدیدی علیه معاهده وجود ندارد و پاناما توافق جاده ابریشم جدید با چین را تمدید نخواهد کرد. او این دیدار را «مثبت» و با هدف رفع شبهات توصیف کرد. هم‌زمان، حدود ۲۰۰ نفر در شهر پاناما با شعارهایی مانند «مارکو روبیو، از پاناما خارج شو» راهپیمایی کردند و برخی بنرهای حاوی تصاویر ترامپ و روبیو را به آتش کشیدند. این سفر در شرایطی انجام شد که آمریکا کمک‌های خارجی به کشورهای آمریکای مرکزی را متوقف کرده است. روبیو در مقاله‌ای چالش‌های پیش‌روی آمریکا، از جمله نفوذ چین در کانال پاناما، را برشمرده است. برخی ناظران معتقدند پاناما ممکن است آماده لغو قرارداد شرکت چینی هاچیسون پورت برای اداره کانال باشد.

مهدی نصیری آزاد شد

کانال تلگرامی مهدی نصیری، فعال سیاسی و سردبیر اسبق روزنامه کیهان، اعلام کرد که او از بازداشتگاه نیروی انتظامی مشهد آزاد شده است. نصیری روز گذشته یکشنبه ۱۴ بهمن در آرامگاه فردوسی بازداشت شد. سیدحسن حسینی، سرپرست فرمانداری مشهد ادعا کرده بود که نصیری به همراه چند نفر در آرامگاه فردوسی حاضر شده و با ایجاد تجمع سیاسی و سر دادن شعار، اقدام به فیلمبرداری در محلی کرده که فیلمبرداری در آن مکان ممنوع بوده است. پس از تذکر مأموران حراست آرامگاه، نصیری از پاک کردن فیلم‌ها خودداری کرده و به همراه همراهانش به خارج از محوطه هدایت شده است.

فرمانداری مشهد: مهدی نصیری به دلیل فیلمبرداری در آرامگاه فردوسی بازداشت و تفهیم اتهام شده

مهدی نصیری، فعال سیاسی و سردبیر اسبق روزنامه کیهان، یکشنبه ۱۴ بهمن در آرامگاه فردوسی بازداشت شد. براساس گزارش‌های منتشر شده توسط خبرگزاری فارس (وابسته به سپاه پاسداران)، سیدحسن حسینی، سرپرست فرمانداری مشهد ادعا کرده است که نصیری به همراه چند نفر در آرامگاه فردوسی حاضر شده و با ایجاد تجمع سیاسی و سر دادن شعار، اقدام به فیلمبرداری در محلی کرده که فیلمبرداری در آن مکان ممنوع بوده است. بنا به این گزارش پس از تذکر مأموران حراست آرامگاه، نصیری از پاک کردن فیلم‌ها خودداری کرده و به همراه همراهانش به خارج از محوطه هدایت شده است. سرپرست فرمانداری مشهد می‌گوید نصیری هم‌اکنون تحت حفاظت قرار دارد و به‌زودی به تهران منتقل خواهد شد. یک مقام امنیتی خراسان رضوی گفته که ظاهراً نصیری توسط دادستانی تفهیم اتهام شده و در بازداشت موقت به‌سر می‌برد.

جنازه سید حسن نصرالله سرانجام بعد از پنج ماه به خاک سپرده می‌شود

رهبر حزب‌الله لبنان روز یکشنبه ۲ فوریه/ ۱۴ بهمن اعلام کرد که حسن نصرالله، رهبر سابق این گروه مسلح هم‌پیمان با جمهوری اسلامی ایران ۲۳ فوریه/۵ اسفند پنج ماه بعد از آنکه در حمله اسرائیل کشته شد، به خاک سپرده خواهد شد. نصرالله که بیش از ۳۰ سال دبیرکل حزب‌الله بود، در ۲۷ سپتامبر در یک حمله هوایی اسرائیل به حومه جنوبی بیروت کشته شد. نعیم قاسم، جانشین او روز یکشنبه در یک سخنرانی تلویزیونی گفت که نصرالله «در شرایطی دشوار » کشته شد و لاجرم بر اساس شریعت اسلامی به طور موقت هم به خاک سپرده شد. قاسم گفت که حزب‌الله اکنون تصمیم گرفته است «مراسم تشییع جنازه بزرگی با حضور گسترده مردم» برای سید حسن نصرالله و هاشم صفی‌الدین، یکی دیگر از مقامات ارشد حزب‌الله که تقریباً یک هفته پس از نصرالله در حمله اسرائیل کشته شد، برگزار کند. قاسم روز یکشنبه برای اولین بار تأیید کرد که صفی‌الدین به عنوان جانشین نصرالله انتخاب شده بود، اما قبل از اعلام این خبر کشته شد. او گفت که صفی‌الدین نیز با عنوان دبیرکل به خاک سپرده خواهد شد. کشته شدن هر دو نفر، نصرالله و صفی‌الدین - و همچنین بسیاری از فرماندهان ارشد نظامی، حزب‌الله لبنان را دچار آشفتگی کرد. حزب‌الله لبنان در ۲۹ اکتبر اعلام کرد که قاسم، معاون رهبر گروه، به عنوان رهبر جدید انتخاب شده است. اواخر نوامبر سال گذشته بین اسرائیل و حزب‌الله توافق آتش‌بس حاصل شد، مهلت ۶۰ روزه‌ای برای خروج نیروهای اسرائیلی از جنوب لبنان و عقب‌نشینی نیروهای حزب‌الله از منطقه و استقرار ارتش لبنان در این منطقه تعیین شد که ماه گذشته تا ۱۸ فوریه تمدید شد. اسرائیل همچنان به انجام برخی حملات هوایی به بخش‌هایی از لبنان ادامه داده و حزب‌الله را به نقض شرایط آتش‌بس متهم کرده است. حزب‌الله می‌گوید اسرائیل مسئول نقض آتش‌بس است و می‌گوید دولت لبنان و حامیان خارجی این توافق - ایالات متحده و فرانسه - باید مانع از نقض آتش‌بس شوند. اما این گروه از تهدید به از سرگیری جنگ خودداری کرده است.