ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

پیامد تعرفه‌های جدید آمریکا؛ ضررهای گسترده در بورس‌های جهان

اعلام افزایش تعرفه‌ها توسط دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، موجب افت شاخص‌های بورس در سراسر جهان شد. در وال‌استریت نیویورک، شاخص داوجونز در آغاز معاملات با کاهش ۲,۶ درصدی به ۴۱,۱۳۱ واحد رسید. شاخص فن‌آوری‌محور «نزدک» نیز ۴,۷ درصد افت کرد و به ۱۶,۷۶۸ واحد کاهش یافت. سهام شرکت‌هایی مانند اپل، نایک و آمازون از جمله بیشترین ضررها را متحمل شدند. در بورس فرانکفورت، شاخص «دَکس» با کاهش ۲,۴ درصدی شروع به کار کرد و از مرز ۲۲,۰۰۰ واحد پایین‌تر رفت. بیشترین نوسانات در ژاپن بزرگ‌ترین بورس آسیا، مشاهده شد. شاخص «نیکی۲۲۵» در مقطعی بیش از ۴ درصد سقوط کرد و برای اولین بار از اوت ۲۰۲۴ از مرز ۳۵,۰۰۰ واحد گذشت. در کره جنوبی، شاخص «کوسپی»، در استرالیا شاخص «اس‌اندپی/ای‌اس‌ایکس» ۲۰۰ و در هنگ‌کنگ شاخص «هنگ‌سنگ» نیز با کاهش مواجه شدند. حتی شاخص «استریت‌تایمز» سنگاپور نیز منفی شد.

مارکو روبیو: آمریکا به ناتو پایبند است

مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا اعلام کرد که این کشور همچنان به پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) متعهد است. روبیو پیش از آغاز نشست دو روزه وزیران دفاع ۳۲ کشور عضو ناتو در بروکسل تأکید کرد که این تعهد بدون تغییر باقی مانده است. او در عین حال بر ضرورت تقویت توانمندی‌های ناتو برای مقابله با تهدیدات موجود تأکید کرد و گفت هزینه‌های دفاعی معادل پنج درصد از تولید ناخالص داخلی را رقم مناسبی برای این هدف می‌داند. روبیو افزود آمریکا خود هنوز به این هدف دست نیافته است. مارک روته، دبیرکل ناتو نیز نگرانی‌ها درباره خروج زودهنگام نیروهای آمریکایی از اروپا را رد کرد و گفت هیچ برنامه‌ای در این زمینه وجود ندارد. او گفت آمریکا را همچنان شریک قابل اعتمادی برای ناتو می‌داند. دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، بارها از اعضای ناتو خواسته بود که بودجه دفاعی خود را افزایش دهند.

وعده افزایش حقوق کارگران معادن عملی نشده است

پس از حادثهٔ مرگبار معدن‌جوی طبس در شهریور ۱۴۰۳ که منجر به کشته شدن ۵۳ معدنچی شد، وضعیت نامناسب کارگران معادن از جمله دستمزدهای پایین (۱۴ تا ۱۸ میلیون تومان) و نبود ایمنی کافی، مورد توجه رسانه‌ها قرار گرفت. احمد میدری، وزیر کار در مهرماه وعده داد که پیشنهاد افزایش حقوق کارگران معادن در شورای عالی کار بررسی خواهد شد و تأکید کرد که دستمزد این کارگران باید متناسب با سختی کارشان باشد. با این حال، تا پایان سال ۱۴۰۳ هیچ اقدام عملی برای بهبود وضعیت دستمزد یا حذف پیمانکاران انجام نشد. نمایندگان کارگران نیز پیشنهادهایی مانند اصلاح طرح طبقه‌بندی مشاغل و اعمال «حق تونل» را مطرح کردند، اما این وعده‌ها به سرانجام نرسید و کارگران همچنان با دستمزدهای ناچیز و شرایط سخت کاری مواجه هستند. وعده‌های مسئولان به کارگران معادن عملی نشده و وضعیت معیشتی آن‌ها بهبود نیافته است.

نتانیاهو به‌رغم حکم بازداشت بین‌المللی به مجارستان وارد شد

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل با وجود حکم بازداشت صادرشده از سوی دیوان کیفری بین‌المللی، بامداد پنج‌شنبه ۱۴ فروردین / ۳ آوریل وارد مجارستان شد. کریستوف سالای-بوبروونیتسکی، وزیر دفاع مجارستان در فرودگاه بوداپست از او استقبال کرد. سالای-بوبروونیتسکی در فیس‌بوک نوشت: «به مجارستان خوش آمدی، بنیامین نتانیاهو!» قرار است نتانیاهو با ویکتور اوربان، نخست‌وزیر مجارستان، ملاقات و گفت‌وگو کند. در پی جنگ غزه، دیوان کیفری بین‌المللی در نوامبر گذشته حکم بازداشت نتانیاهو را به اتهام جنایت علیه بشریت صادر کرده بود. بیش از ۱۲۰ کشور عضو این دادگاه (به‌جز اسرائیل و آمریکا) موظفند در صورت ورود نتانیاهو به قلمروشان، او را بازداشت کنند. مجارستان در سال ۲۰۰۱ اساسنامه رم دیوان کیفری بین‌المللی را تصویب کرد، اما به‌دلیل ملاحظات قانون اساسی، هرگز اجرای رسمی آن را اعلام نکرد و خود را ملزم به تبعیت از تصمیمات این دادگاه نمی‌داند. اوربان صدور حکم بازداشت نتانیاهو را محکوم کرده بود.