ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

متهم به ۳۴ فقره خلافکاری همه چیز را انکار کرد − او ترامپ رئیس‌جمهوری سابق آمریکا است

ترامپ وارد دادگاهی در نیویورک که شد، رسماً بازداشت شد. اما برخلاف شهروندان عادی به او دستبند نزدند و مشمول برخی مقررات قانونی دیگر نشد. دریکی از عکس‌هایی که از او در برابر دادگاه منتشر شده, یک پلیس زن سیاه‌پوست مراقب متهم است. او پس از ترک دادگاه به پرسش‌های خبرنگاران پاسخ نداد. به ترامپ در دادگاه اخطار شد در شبکه‌های اجتماعی مطلبی منتشر نکند که باعث آشوب شود. او به خاطر پرونده کنونی باید در ماه دسامبر یعنی ۸ ماه دیگر دوباره در برابر دادگاه حاضر شود. رئیس جمهوری سابق که به قید وثیقه آزاد شده، به ویلای خود در فلوریدا برمی‌گردد. گفته شده که آنجا برای هواداران خود سخنرانی خواهد کرد.

وضع چنان خراب است که رهبر جمهوری اسلامی هم تورم و مسائل اقتصادی را اولین مسئله‌ کشور خواند

علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، سه‌شنبه ۱۵ فروردین در دیدار با سران سه قوه و گروهی از مسئولان حکومتی مشکلات اقتصادی را «اولین مسئله کشور» دانست و گفت تورم «سال‌های متعدد، پشت سر هم» وجود داشته و بر کشور تأثیر گذاشته است. او گفت: «یک اقتصاد کج‌وکوله و ناموزون بر روی مسائل اجتماعی و فرهنگی جامعه هم اثر می‌گذارد.» رهبر جمهوری اسلامی برای حل چنین مشکلات دیرینه‌ای راه حل‌های همیشگی و سردستی ارائه داد. او بدون حتی اشاره‌ای به تغییر در سیاست‌های داخلی و خارجی حکومت گفت می‌توان وضعیت اقتصادی را دگرگون کرد زیرا «منابع طبیعی داریم، موقعیت جغرافیایی داریم، زیرساخت‌های اقتصادی داریم، کارخانجات، دستگاه‌ها، بعضی امکانات نرم‌افزاری، نیروی انسانی خلاق داریم، جوان‌های پرانگیزه داریم، ظرفیت‌های علمی داریم، ظرفیت‌های فن‌آوری داریم، فکرهای نو داریم، (...) امکانات اجرایی داریم، امکانات تقنینی داریم، امکانات قضایی داریم، امکانات رسانه‌ای داریم، تجربه‌ها و عناصر مجرّب داریم، کسانی هستند که کارآزموده‌اند، کار کرده‌اند، می‌شناسند، بلدند و...» خامنه‌ای حتی از جلب سرمایه‌گذاران خارجی هم حرف زد اما هرگز نگفت که با این‌همه «امکانات» چرا وضعیت اقتصادی کشور در حال حاضر به جایی رسیده است که به روایت رسمی بانک مرکزی در فاصله اسفند ۱۴۰۰ تا اسفند ۱۴۰۱ میانگین هزینه خانوار برای خرید کالا و خدمات یکسان بیش از ۴۶,۵ درصد افزایش یافت که بیشتر از دو برابر میزان افزایش حداقل دستمزد است. خامنه‌ای به شعار بسنده می‌کند و می‌گوید شعار «اقتصاد اولین مسئله‌ کشور است» باید در اولویت کار مسئولان قرار بگیرد و مسئولان در سیاست‌ها و تصمیم‌های اقتصادی خود «ثبات» ایجاد کنند تا وضعیت اقتصادی کشور خوب شود.

جمهوری اسلامی پس از هشت سال سفیر جدید خود در امارات متحده عربی را تعیین کرد

رضا عامری، مدیرکل ایرانیان خارج از کشور در وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی به‌عنوان سفیر جدید ایران در امارات متحده عربی تعیین شد. عامری پیش از این سفیر ایران در الجزایر، سودان و اریتره بوده و در بخش خاورمیانه وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی فعالیت کرده است. سال گذشته دو کشور توافق کردند که بار دیگر روابط دیپلماتیک خود را به سطح سفیر ارتقا دهند و در همین چارچوب سیف محمد عبید الزعابی، سفیر امارات در ایران به تهران بازگشت و پس از هفت سال به‌صورت رسمی فعالیت خود را در تهران به‌عنوان سفیر امارات در ایران آغاز کرد. در فوریه ۲۰۲۳ علی باقری، معاون سیاسی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی اعلام کرد که سفیر ایران در امارات تعیین شده است و مراحل نهایی کارهای اداری را طی می‌کند و در آینده نزدیک به ابوظبی اعزام خواهد شد. در حال حاضر کاردار و سرپرست سفارت ایران در ابوظبی حسین حیدری است. ایران در دو ماه اخیر هم با عربستان سعودی روابط دیپلماتیک خود را از سر گرفت و هم‌زمان با کشورهای همسایه خود در حاشیه خلیج فارس وارد گفت‌وگو شد.

در ادامه حمله شیمیایی به مدرسه‌ها، دختران دانش‌آموز دست‌کم سه مدرسه در تبریز، ارومیه و اصفهان به بیمارستان منتقل شدند

در ادامه حملات شیمیایی به مدرسه‌های دخترانه که از آذر سال ۱۴۰۱ آغاز شد، خبرگزاری‌های داخلی ایران دست‌کم دو مورد دیگر از مسموم‌سازی دختران دانش‌آموز را در روز سه‌شنبه ۱۵ فروردین/چهارم آوریل تأیید کردند. اصغر جعفری، رئیس اورژانس استان آذربایجان شرقی از انتقال ۲۰ دختر دانش‌آموز دختر تبریزی با علایم مسمومیت شیمیایی اعم از تنفسی و تنگی نفس به بیمارستان خبر داد. به نوشته خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) او گفت: «حوالی ساعت ۱۱:۳۰ امروز، با گزارش اینکه تعدادی از دانش آموزان در مدرسه‌ای در شهرک باغمیشه تبریز (مدرسه «حضرت معصومه») دچار علائم تنفسی و تنگی نفس شده اند، آمبولانس‌های اورژانس عازم محل شد.» رئیس اورژانس آذربایجان شرقی گفت: «با توجه به اینکه ۲۰ نفر از دانش آموزان دختر ۱۵ساله دچار علائم بودند، تحت مراقبت کارشناسان اورژانس توسط چهار دستگاه آمبولانس به بیمارستان سینا انتقال یافتند». حال دانش‌آموزان «مساعد» اعلام شده است. دانشگاه علوم پزشکی اصفهان هم در خبری که از سوی خبرگزاری رکنا منتشر شد، انتقال تعداد نامشخصی از دختران دانش‌آموز مدرسه‌ای در منطقه دولت آباد اصفهان را تأیید کرد. این دختران به خاطر «بدحالی» به بیمارستان منتقل شده‌اند. برخی از گزارش‌های غیررسمی هم از حمله شیمیایی به مدرسه ابتدایی حمزه حشمتی در ارومیه خبر داده‌اند. جزئيات این خبر مشخص نیست. از آذر سال گذشته افرادی که هویت آن‌ها هرگز مشخص نشده و تحت پیگرد قانونی شفاف قرار نگرفته‌اند با گازهای شیمیایی به مدارس دخترانه حمله کردند. این حمله‌ها در ادامه به خوابگاه‌های دخترانه و بعضا شیفت پسرانه مدارس نیز تسری پیدا کرد. به تأیید مقام‌های رسمی جمهوری اسلامی هدف از این حملات واکنش روانی عمومی، ایجاد ترس و در نهایت بسته‌شدن مدارس دخترانه و جلوگیری از تحصیل دختران بوده است. بسیاری از فعالان مسموم‌کردن دختران در مدارس را واکنشی از سوی گروه‌های وابسته به حکومت جمهوری اسلامی اعم از گروه‌های مذهبی، به اعتراضات دختران و زنان به آپارتاید جنسیتی در ایران می‌دانند. در نخستین مورد گزارش‌شده در سال ۱۴۰۲ روز دوشنبه ۱۴ فروردین هم پنج دختر دانش‌آموز مدرسه «۲۲ بهمن» واقع در بخش محمدیار در شهرستان نقده هدف حمله شیمیایی قرار گرفته و به بیمارستان منتقل شدند.

سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد از هر شش نفر یک نفر در جهان مشکل ناباروری دارد و هزینه‌های بالای درمان ناباروری افراد را در مقابل فقر آسیب‌پذیرتر کرده است

سازمان بهداشت جهانی در گزارشی اعلام کرد از هر شش نفر در سراسر جهان یک نفر با مسئله ناباروری مواجه است. گزارش جدید آژانس بهداشت سازمان ملل متحد بر پایه داده‌های به‌دست آمده از پژوهشی درباره شیوع جهانی و منطقه‌ای ناباروری از سال ۱۹۹۰ تا ۲۰۲۱ منتشر شده است. طبق این گزارش نزدیک به ۱۷,۵ درصد از جمعیت بزرگسال جهان، با تفاوت کمی در پراکندگی منطقه‌ای، ناباروری را تجربه می‌کنند. تعداد کسانی که ناباروری را به‌طور دائم‌العمر تجربه می‌کنند در کشورهای ثروتمند ۱۷.۵ درصد و در کشورهای با درآمد پایین یا متوسط، ۱۶,۵ درصد اعلام شده است. تدروس آدهانوم قبریسوس، مدیر کل سازمان جهانی بهداشت در بیانیه‌ای گفت: «این گزارش حقیقت مهمی را نشان می‌دهد؛ ناباروری تبعیض قائل نمی‌شود». در عین‌حال این سازمان تأکید کرد مشکل باروری در افراد ممکن است باعث تحمیل ناراحتی، انگ و مشکلات مالی قابل توجهی شود که بر سلامت روانی و اجتماعی آنها تأثیر می‌گذارد. به‌علاوه، آن‌ها به بیشتر مراقبت‌های پزشکی برای پیشگیری، تشخیص و درمان ناباروری، از جمله فناوری‌های کمکی باروری مانند لقاح آزمایشگاهی (IVF) که غالباً هزینه‌های بالایی دارند، و منابع مالی مورد نیاز دسترسی ندارند یا دسترسی کمی دارند. سازمان بهداشت جهانی در گزارش جداگانه‌ای از هزینه‌های درمان ناباروری اعلام کرد دریافته که که هزینه‌های پزشکی مستقیمی که بیماران برای یک دوره IVF پرداخت می‌کنند، اغلب بیشتر از میانگین درآمد سالانه آن‌هاست. دکتر پاسکال آلوتی، مدیر تحقیقات و سلامت جنسی و باروری در این آژانس سازمان ملل گفت: «میلیون‌ها نفر پس از جستجوی درمان ناباروری با هزینه‌های فاجعه‌بار مراقبت‌های بهداشتی مواجه می‌شوند، که این موضوع را به یک مشکل بزرگ حقوقی و اغلب به یک دام فقر پزشکی برای افراد آسیب‌دیده تبدیل می‌کند.» او افزود:‌ «سیاست‌های بهتر و تأمین مالی عمومی می‌تواند دسترسی به درمان را به میزان قابل توجهی بهبود بخشد و از خانواده‌های فقیرتر در برابر فقری که در نتیجه پرداخت هزینه‌های ناباروری به آن‌ها تحمیل می‌شود محافظت کند.» سازمان بهداشت جهانی با اشاره به این‌که هزینه درمان‌های مرتبط با باروری غالباً از جیب خود افراد تأمین می‌شود، خواستار درمان‌های ارزان‌تر و در دسترس‌تر و گسترش دسترسی به راه‌های ایمن، موثر و مقرون به‌صرفه شده است.

در آستانه سفر رئیس جمهوری تایوان به آمریکا پکن در مورد بدتر شدن روابط خود با واشنگتن هشدار داد

یک روز پیش از سفر تسای اینگ ون، رئیس جمهوری تایوان به ایالات متحده آمریکا، سخنگوی کنسولگری چین در لس آنجلس گفت دیدار برنامه‌ریزی‌شده تسای با کوین مک کارتی، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا، اساس سیاسی روابط چین و ایالات متحده را تضعیف می‌کند و به روابط دو کشور آسیب بیشتری می‌رساند. سال گذشته، سفر نانسی پلوسی، رئیس پیشین مجلس نمایندگان آمریکا به تایوان تنش‌هایی را در روابط پکن و واشنگتن ایجاد کرد. تسای اینگ ون در روزهای اخیر از متحدان تایوان از جمله گواتمالا و بلیز دیدن کرده است. به‌تازگی، تحت فشار چین شمار کشورهایی که تایوان را به‌عنوان کشوری مستقل به رسمیت شناخته‌اند کاهش یافته است.

عضو شورای شهر تهران بی‌حجابی را «بیماری» خواند

محمد آقامیری، رئیس کمیته عمران شورای شهر تهران در جلسه این شورا بر ضرورت حفظ حجاب تأکید کرد و گفت: «نیرو‌های جهادی، ارتش و بسیج در کرونا پای کار بودند؛ چرا از این ظرفیت برای مقابله با بی‌حجابی استفاده نمی‌شود؟» آقامیری با بیان این‌که «دشمن به‌دنبال ایجاد تغییر فضای عفاف و حجاب در کشور است»، افزود: «در چند ماه اخیر شاهد ناهنجاری در موضوع حجاب در تهران و دیگر شهر‌ها هستیم.» رئیس کمیته عمران شورای شهر تهران بی‌حجابی را «برهنگی» و «پدیده عصر ما» نامید و گفت: «[این پدیده] دیر یا زود به‌عنوان یک بیماری شناخته خواهد شد.» محمد آقامیری همچنین «مماشات با هنجارشکنان بی‌حجاب» را «یک متد براندازی» خواند و افزود: «این‌که کسانی فکر می‌کنند با گل دادن به زنان بی‌حجاب، کاری از پیش می‌برند خیالی بیش نیست.» نگرانی رو به افزایش مسئولان حکومتی در مورد حجاب از آن‌روست که پس از جنبش ژینا (مهسا) امینی تحمیل حجاب اجباری بر زنان بسیار دشوارتر شده است و با وجود تهدیدها، شمار زیادی از زنان در شهرهای مختلف ایران همچنان بدون روسری به خیابان‌ها می‌آیند.

تهدید دو مقام حکومتی و امنیتی استان اصفهان: حجاب «پرچم برافراشته در جامعه اسلامی» و «ویترین اسلامیت مردم» است و از آن عقب نمی‌نشینیم

در ادامه تمرکز همه‌جانبه مسئولان جمهوری اسلامی بر سرکوب دختران و زنان مخالف حجاب اجباری، آیت‌الله ابوالحسن مهدوی، نماینده اصفهان در مجلس خبرگان رهبری حجاب را پرچم برافراشته در جامعه اسلامی خواند و گفت: «دشمن با تمام توان قصد دارد آن‌را بیاندازد». او خواهان نظارت بر اجرای مفاد دستورالعمل ابلاغی وزارت کشور در حوزه حجاب و عفاف شد. طبق گزارش روابط عمومی استانداری اصفهان، شورای اداری این استان نشست فوق‌العاده‌ای را برای هماهنگی در زمینه سرکوب زنان «بی‌حجاب» برگزار کرده است. او برخورد جدی دستگاه‌ها با زنان بدون حجاب را «انتظار همه مردم متدین و انقلابی و شهید پرور ایران اسلامی» و زنان غیر مسلمان را ملزم به رعایت حجاب اسلامی خواند و گفت: «در این راستا تصمیمات خوبی در وزارت کشور گرفته و دستورالعمل بیان شده در نشست شورای اداری استان، امید بخش بود.» رضا مرتضوی استاندار اصفهان نیز در این نشست گفت وزارت کشور یک دستورالعمل ۱۷ ماده‌ای را ابلاغ و نوع مواجهه با «بی‌حجابی» را مشخص کرده و استانداری اصفهان «با جدیت» آن‌را برای «رعایت شئون جامعه اسلامی» اجرا خواهد کرد. محمدرضا جان‌نثاری، معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استانداری اصفهان هم اعتراضات برآمده از جنبش ژن، ژیان، ئازادی که حجاب اختیاری از مطالبات آن بود را «فتنه» و «گسل» خواند و گفت: تمرکز دشمنان در این فتنه بر موضوع زنان بود. او هم با تأیید بر دستورالعمل وزیر کشور که جزئيات دقیق آن اعلام عمومی نشده اما گفته می‌شود بر سلب دسترسی زنان بدون حجاب به خدمات عمومی متمرکز است، افزود:‌ «حجاب ویترین اسلامیت مردم ما است و بر همین اساس مسأله حجاب موضوعی نیست که بتوانیم به‌راحتی از آن بگذریم.»

مرکز خبرنگاران افغانستان: طالبان با طرح ثبت نام روزنامه‌نگاران می‌خواهند فشار را بر آن‌ها بیشتر کنند

وزارت اطلاعات و فرهنگ طالبان یکشنبه ۱۳ فروردین / ۲ آوریل اعلام کرد که تمام روزنامه‌نگاران و خبرنگاران افغانستان باید در یک نظام واحد زیر نظر این وزارتخانه ثبت نام کنند تا برای آن‌ها کارت شغلی صادر شود. همچنین اعلام شد که این وزارتخانه مسئول رسانه‌ها خواهد بود و سایر ارگان‌ها نباید بدون آگاهی کمیسیون تخطی رسانه‌ها، در امور مطبوعاتی دخالت کنند. مرکز خبرنگاران افغانستان با انتشار اعلامیه‌ای طرح طالبان را زمینه‌ساز فشار بر روزنامه‌نگاران و خبرنگاران دانست و گفت طرح یادشده خارج از صلاحیت وزارت اطلاعات و فرهنگ طالبان و خلاف روحیه و استقلال کاری روزنامه‌نگاران است. با این حال مرکز خبرنگاران افغانستان عدم مداخله سایر ارگان‌ها در امور رسانه‌ها را گامی مثبت دانست و خواستار عملی‌شدن این طرح برمبنای قانون رسانه‌های همگانی شد. به‌گفته مرکز خبرنگاران افغانستان، از زمان قدرت‌گیری دوباره طالبان در این کشور، دست‌کم ۳۱۹ مورد خشونت و نقض حقوق روزنامه‌نگاران و رسانه‌ها به ثبت رسیده است که از این میان، ۱۶۰ مورد آن بازداشت روزنامه‌نگاران و خبرنگاران بوده است. همچنین نهادهای امنیتی، به‌ویژه اداره‌ استخبارات طالبان (وزارت اطلاعات طالبان) و وزارت امر به معروف این گروه به‌شکل مستقیم و غیرمستقیم با بازداشت، تهدید و ترساندن روزنامه‌نگاران، روند سرکوب آزادی رسانه‌ها و آزادی بیان را پیش می‌برند.

خروج یک قطار مسافربری از ریل در هلند به کشته‌شدن یک نفر و زخمی ‌شدن ۳۰ نفر منجر شد

خروج واگن‌های یک قطار مسافربری در هلند دست‌کم یک نفر کشته و نزدیک به ۳۰ نفر زخمی بر جای گذاشت که حال بسیاری از آن‌ها وخیم اعلام شده است. این حادثه به لغو حرکت قطارها در مسیر میان شهر لیدن و بخش‌هایی از لاهه منجر شد. به گفته مقام‌های راه‌آهن هلند حوالی ساعت ۳ و ۲۵ دقیقه بامداد سه‌شنبه چهارم آوریل/۱۵ فروردین یک قطار مسافربری شبانه لیدن به لاهه با حدود ۵۰ نفر سرنشین به خاطر برخورد با یک چرثقیل ساختمانی از ریل خارج شده است. این حادثه در نزدیکی شهر لاهه در روستای فوراسخوتن (Voorschoten) رخ داده و تیم‌های امدادی پس از حضور در محل تصادف ۱۹ نفر را به بیمارستان منتقل کرده‌اند. طبق گزارش سازمان خدمات اورژانس هلند واگن جلویی قطار از ریل خارج شده و کنار واگن دوم متوقف شده است. در واگن عقب هم آتش‌سوزی رخ داده اما حاضران موفق شده‌اند آن‌را مهار کنند. در گزارش‌های اولیه گفته شده بود که قطار مسافربری با یک قطار باری برخورد کرده است. اریک کروز، سخنگوی راه‌آهن هلند در این‌رابطه گفت که یک قطار باری حامل گچ در این حادثه دخیل بوده، اما نمی تواند جزئیاتی را ارائه کند. شرکت پروریل از زیر مجموعه راه‌آهن هلند که مسئولیت حفاظت و نگهداری ریل‌ها را برعهده دارد اعلام کرد تحقیقات متعددی از سوی این شرکت، پلیس هلند و «هیئت ایمنی هلند» که تصادف‌های جدی را بررسی می‌کند، آغاز شده است.

قالیباف زنان مخالف حجاب را عده معدودی خواند و گفت «ضعیف‌الحجاب» با هنجارشکن فرق دارد و با هنجارشکن باید «سلبی» برخورد کرد

این روزها با بیشترشدن تعداد زنان «بی‌حجاب» در خیابان‌ها واماندگی مسئولان حکومتی در برخورد با این پدیده نیز بیشتر شده است. محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی سه‌شنبه ۱۵ فروردین درباره بی‌حجابی زنان اظهارنظر کرد و گفت: «پیگیری مسئله حجاب و عفاف هیچ منافاتی با اولویت داشتن مسائل اقتصادی ندارد. در اولویت بودن اقتصاد، به این معنا نیست که ما نسبت به نظام اخلاقی جامعه که تاکنون حافظ کیان خانواده ایرانی بوده است و به‌طور خاص امر بسیار مهم عفاف و حجاب به بی‌عملی روی بیاوریم.» او با تأکید بر این‌که باید از «شیوه‌هایی هوشمندانه و مؤثر بدون این‌که بهانه مظلوم‌نمایی دست دشمن داد»، استفاده شود، افزود: «مسئله بسیار مهم دیگر ضرورت تفکیک بین افراد ضعیف‌الحجاب با هنجارشکنان است؛ به‌نظر می‌رسد با افرادی که حجاب آن‌ها ضعیف است باید رویکردی ایجابی در پیش گرفت، ولی در مواجهه با افراد هنجارشکن باید با روش سلبی روبه‌رو شد.» قالیباف همچنین ادعا کرد: «قریب به اتفاق افراد جامعه علی‌رغم این‌که با هیچ برخورد سلبی و حتی تذکر روبه‌رو نیستند، از کشف حجاب و رفتار‌های هنجارشکنانه استقبال نکرده‌اند.» محمدباقر قالیباف در حالی از «برخورد سلبی» و «اقلیت بی‌حجاب» حرف می‌زند که زنانِ به‌قول او «ضعیف‌الحجاب» پس از جنبش ژینا (مهسا) امینی عملاً به «هنجارشکن» تبدیل شده‌اند و با برداشتن روسری در فضای عمومی دیگر زیر بار حجاب اجباری نمی‌روند. حضور گسترده زنان بی‌حجاب در شهرهای مختلف در تعطیلات نوروزی نشانه‌ای از نگرانی‌های روزافزون مسئولان حکومتی در این زمینه است. آن‌ها در نظر دارند با طرح جدیدی که ظاهراً ارگان‌های حکومتی بر سر آن به توافق رسیده‌اند با بی‌حجابی مقابله کنند.

فنلاند همزمان با هفتاد و چهارمین سالگرد تأسیس سازمان پیمان آتلانتیک شمالی امروز، ۴ آوریل ۲۰۲۳ رسماً به ناتو پیوست

پرچم آبی و سفید فنلاند بعد از ظهر سه‌شنبه ۴ آوریل/ ۱۵ فروردین در خارج از مقر ناتو برافراشته می‌شود و به این ترتیب فنلاند رسماً به عضویت سازمان پیمان آتلانتیک شمالی درمی‌آید و در نتیجه مرز روسیه با ناتو به دو برابر میزان کنونی افزایش می‌یابد. به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو گفت: «آنچه می‌بینیم این است که پوتین با هدف کاهش حضور نظامی ناتو، جنگ اوکراین را آغاز کرد اما دقیقاً نتیجه عکس گرفت.» فنلاند مانند همه اعضای ناتو از تضمین امنیت جمعی بهره‌مند خواهد شد. حمله به یک عضو ناتو به معنای حمله به سایر اعضاست. ناتو گفته است که قصد ندارد حضور نظامی خود در فنلاند را افزایش دهد. روسیه بلافاصله هشدار داد که اگر ناتو هرگونه نیرو یا تجهیزات اضافی را به سی‌ویکمین کشور عضو خود بفرستد، نیروهای خود را در نزدیکی فنلاند تقویت خواهد کرد. فنلاند دارای نیروهای مسلح قابل توجه و به خوبی آموزش دیده با نیروهای زبده است که قادر به عملیات در دمای زیر صفر در شمال اروپا هستند. این کشور اسکاندیناوی همچنین دارای ارتش ذخیره بزرگی است و در حال سرمایه‌گذاری هنگفتی بر روی تجهیزات جدید از جمله ده‌ها جنگنده اف ۳۵ ساخت ایالات متحده است. فنلاند که از حمله روسیه به اوکراین در سال گذشته نگران شده بود، در مه ۲۰۲۲ درخواست پیوستن به ناتو را همراه با سوئد ارائه داد. ترکیه فعلاً با الحاق سوئد به ناتو موافقت نکرده است. مراسم عضویت رسمی فنلاند به ناتو همزمان با هفتادوچهارمین سالگرد تأسیس پیمان آتلانتیک شمالی در ۴ آوریل ۱۹۴۹ برگزار می‌شود. فنلاند ۱۳۴۰ کیلومتر (۸۳۲ مایل) مرز مشترک با روسیه دارد و برخلاف اکثر اعضای ائتلاف، پس از جنگ سرد هزینه‌های دفاعی و سرمایه‌گذاری نظامی خود را کاهش نداد.

مقام کاخ سفید: نبرد در باخموت ادامه دارد و نیروهای اوکراینی همچنان از شهر دفاع می‌کنند

جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی ایالات متحده، شامگاه دوشنبه ۳ آوریل/ ۱۴ فروردین در یک نشست خبری در جمع خبرنگاران گفت نیروهای اوکراینی از باخموت عقب‌نشینی نکرده‌اند. کربی افزود که ممکن است در این هفته آمریکا بسته حمایتی اضافی به اوکراین اختصاص دهد. چند ساعت قبل از نشست خبری کربی، مقامات اوکراینی گفته بودند که نیروهای روسی تا تسخیر باخموت «بسیار فاصله» دارند و درگیری‌ها در اطراف شهرداری شهر همچنان ادامه دارد. سخنگوی فرماندهی ارتش اوکراین در شرق این کشور در تماس تلفنی با خبرگزاری رویترز گفت: «باخموت اوکراینی است و آنها چیزی را به تصرف خود در نیاورده‌اند و به زبان ساده از انجام آن بسیار دور هستند.» اوایل روز دوشنبه، گروه واگنر که رهبری حمله به باخموت را بر عهده داشت، ادعا کرد که ساختمان شهرداری را به تصرف خود درآورده است. وزارت دفاع روسیه کنترل کامل این شهر را تایید نکرده است. نبرد در شهر صنعتی باخموت به طولانی‌ترین و خونین‌ترین نبرد در یک سال گذشته در جنگ اوکراین تبدیل شده است. اکثر جمعیت ۷۰ هزار نفری باخموت در سال ۲۰۲۲ از شهر گریختند.

نماینده جمهوری اسلامی در سازمان ملل، در نامه‌ای به دبیرکل شورای امنیت سازمان ملل نوشت: اقدامات قاطعی برای حفاظت از نیروها و منافع خود در سوریه انجام خواهیم داد

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) امیر سعید ایروانی، سفیر ایران در سازمان ملل در نامه به دبیرکل و رئیس شورای امنیت سازمان ملل با تاکید بر اینکه حضور ایران در سوریه کاملا قانونی است، هشدار داد: ایران اقدامات قاطعی برای حفاظت از نیروها، منافع و تاسیسات خود در برابر هر گونه تهدید یا اقدام غیرقانونی توسط آمریکا یا دیگران انجام شود، اتخاذ خواهد کرد. نیروهای آمریکایی مستقر در سوریه بامداد ۲۳ مارس/ ۴ فروردین حملاتی را در پاسخ و در تلافی حمله پهپادی شبه‌نظامیان طرفدار ایران به «روستای سبز» سوریه انجام دادند. در حمله شبه‌نظامیان حامی ایران، ۱۲ تن از نیروهای آمریکایی مجروح و یک پیمانکار نیز کشته شدند. امیر سعید ایروانی، سفیر ایران در سازمان ملل در ادامه نامه خود به دبیرکل شورای امنیت نوشته است: «جمهوری اسلامی ایران ضمن رد قاطعانه اتهامات بی‌اساس آمریکا در سوریه، حملات نظامی غیرقانونی نیروهای آمریکا علیه زیرساخت‌های غیرنظامی در سوریه در ۲۳ مارس ۲۰۲۳ را که منجر به کشته شدن غیرنظامیان بی‌گناه و خسارات شدید به زیرساخت‌های سوریه شد، به شدت محکوم می‌کند. آمریکا باید مسئولیت خود را برای ارتکاب چنین جنایت فجیعی که حاکمیت ملی و تمامیت ارضی سوریه، منشور ملل متحد و همچنین قوانین اساسی حقوق بشردوستانه بین المللی را نقض کرده است، بپذیرد.» جو بایدن رئیس‌جمهوری آمریکا ۲۵ مارس/۵ فروردین در نامه‌ای به کنگره این کشور از دستور خود برای حمله به مواضع شبه‌نظامیان وابسته به سپاه پاسداران در سوریه دفاع کرد و گفت آمریکا آماده است اقدامات بیشتری را برای مقابله با تهدیدات و حملات انجام دهد. دو روز بعد کاخ سفید اعلام کرد که ایالات متحده علی‌رغم حملات هفته گذشته شبه‌نظامیان تحت حمایت ایران به نیروهای آمریکایی در سوریه، قصد خارج کردن نیروهای خود را از این کشور پس از جنگ هشت ساله با داعش و عناصر باقی‌مانده آن ندارد. نماینده ایران در سازمان ملل نوشته است: «آمریکا باید اقدامات غیرقانونی خود را متوقف کند، به اشغال غیرقانونی خود پایان دهد و به تعهدات حقوقی بین المللی خود، از جمله قطعنامه‌های مربوطه شورای امنیت، که همه کشورهای عضو را ملزم به رعایت و احترام به حاکمیت ملی، استقلال و تمامیت ارضی سوریه می‌کند، پایبند باشد.» سابرینا سینگ»، معاون وزیر دفاع آمریکا شامگاه گذشته در یک نشست خبری از اعزام ناو هواپیمابر «جورج اچ دبلیو بوش» به سواحل سوریه برای مقابله با حملات شبه‌نظامیان طرفدار ایران به نیروهای آمریکایی در این کشور خبر داد.

خبرگزاری رسمی سوریه از مقابله پدافند هوایی این کشور با تهدیداتی در آسمان دمشق خبر داد

به گزارش خبرگزاری رسمی سوریه، سانا شامگاه دوشنبه ۳ آوریل/۱۴ فروردین برای چهارمین بار پیاپی اسرائیل به یک پایگاه نظامی در جبل المانیا در الکسوه واقع در جنوب دمشق حمله کرد. بر اساس این گزارش در این حمله هوایی دو غیرنظامی کشته شدند. اسرائیل مسئولیت این حمله را مانند حمله‌های قبل به عهده نگرفته است. این حملات یک روز پس از آن انجام شد که یک پهپاد ایرانی توسط ارتش اسرائیل در نزدیکی دره هولا پس از نفوذ به حریم هوایی اسرائیل از طریق آسمان سوریه سرنگون شد. این حملات همچنین دو روز پس از آن انجام می‌شود که پایگاه هوایی دبعه در نزدیکی القصیر در حمله هوایی اسرائیل مورد هدف قرار گرفت و پنج سرباز سوری مجروح شدند. دو روز قبل از این حمله، پنجشنبه هفته گذشته، دو تن از نیروهای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به نام‌های میلاد حیدری و مقداد مقدانی در حمله اسرائیل به دمشق کشته شدند. کمتر از ۲۴ ساعت قبل از این حمله، چهارشنبه هفته گذشته، اسرائیل دمشق را هدف قرار داد و رسانه‌های دولتی سوریه گزارش دادند که دو سرباز سوری در این حملات زخمی شده‌اند. رسانه‌های اسرائیلی می‌گویند در حمله شامگاه چهارشنبه ۲۹ مارس/ ۱۰ فروردین یک پایگاه پدافند هوایی و یک هدف متحرک در بزرگراهی در جنوب دمشق هدف قرار گرفتند. گمان می‌رود هدف متحرک، کاروان یک «شخصیت خارجی» در مسیر حرکت به سمت محله کفر سوسه باشد. نیروهای ایرانی و حزب الله در آن محله فعالیت می‌کنند. پس از این حملات، آتش‌سوزی در محله‌های المدان و کفرسوسه گزارش شد.