ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

«موارد نگران‌کننده‌ از خشونت علیه زنان بی‌حجاب در خیابان‌های ایران افزایش یافته است»

زنان مخالف حجاب اجباری در ایران نه تنها با فشارهای قانونی بلکه با افزایش خشونت و تهدیدهای خیابانی مواجه‌اند. مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران دوشنبه ۱۴ آبان، با انتشار گزارش تازه‌ای نوشته است که «فضای عمومی برای زنانی که مقاومت می‌کنند به محیطی پر از ترس تبدیل شده و برخورد قضایی نیز به‌ جای حمایت از آن‌ها، اجرای قوانین حجاب را اولویت داده و کرامت انسانی آن‌ها را نادیده می‌گیرد». گزارش افزوده است: «گزارش‌های متعدد حاکی از آن است که افراد ناشناس، به‌ویژه موتورسواران، اقدام به تهدید و آزار زنان بی‌حجاب در فضاهای عمومی کرده‌اند» و این اقدامات «با هدف وادار کردن آن‌ها به تبعیت از طریق ایجاد ترس صورت می‌گیرد». گزارش با استناد به شواهد و اظهرات چند زن آورده است: «به‌نظر می‌آید این موارد، رخدادهای پراکنده و تصادفی نیستند» و برخوردهای خیابانی دوباره متداول شده است.

پنج زندانی در دو روز در چهار زندان ایران اعدام شدند

دو زندانی در زندان ارومیه، یک زندانی در زندان کرمانشاه، یک زندانی در زندان کرج و یک زندانی در زندان اراک در دو روز ۱۳ و ۱۴ آبان اعدام شدند. به‌گزارش ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران(هرانا)، سحرگاه دوشنبه ۱۴ آبان دو زندانی به نام‌های علی مؤمنی و رامین کاظم علیلو به اتهام قتل در زندان ارومیه اعدام شدند. بامداد دوشنبه همچنین آروین ناتانیل قهرمانی، جوان یهودی به اتهام قتل در کرمانشاه اعدام شد. یکشنبه ۱۳ آبان نیز حکم اعدام یک زندانی به نام محمد عباس مقدم به اتهام قتل در ندامتگاه مرکزی کرج اجرا شد. او از دی‌ماه ۱۳۹۹ در سالن هفت این زندان به‌سر می‌برد. در همین روز حکم اعدام اشکان عسگری، زندانی متهم به قتل نیز در زندان اراک به‌اجرا در آمد. به‌گفته هرانا اعدام این زندانیان توسط مسئولان زندان و نهادهای مربوطه اعلام نشده است.

وزارت خارجه جمهوری اسلامی: اروپا بهانه‌ای برای فعال کردن مکانیسم ماشه ندارد

اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی روز دوشنبه ۱۴ آبان در نشست خبری هفتگی خود گفت که تهران بهانه‌ای برای طرف مقابل برای فعال کردن مکانیسم ماشه نمی‌بینید. بقایی گفت: «همه سناریوهای محتمل را بررسی کردیم و روشن کردیم که هیچ بهانه و دلیلی برای توسل به سازوکارهایی که در قطعنامه ۲۲۳۱ بوده وجود ندارد چرا که ایران کماکان پایبند به تعهدات در برجام است.» ایران نگران است که سه کشور اروپایی عضو برجام پیش از ماه اکتبر ۲۰۲۵ از مکانیسم ماشه برای لغو رسمی توافق هسته‌ای برجام استفاده کنند. در آن تاریخ، موعد اعتبار قطع‌نامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل که ضامن حقوقی برجام است به پایان می‌رسد. اگر مکانیسم ماشه فعال نشود، قطعنامه‌های تحریمی مرتبط با برنامه هسته‌ای ایران پیش از ۲۲۳۱ ملغی می‌شوند.

مصطفی نیلی، وکیل مدافع نرگس محمدی: موکلم مشکوک به ابتلا به سرطان است

مصطفی نیلی، وکیل مدافع نرگس محمدی، زندانی سیاسی، فعال حقوق بشر و برنده نوبل صلح در شبکه اجتماعی ایکس درباره وضعیت جسمانی موکلش پس از اعزام به بیمارستان و سپس بازگشت‌اش به زندان، نوشت: «ایشان از بیماری‌های متعددی رنج می‌برند.» مصطفی نیلی افزود: «پس از انجام بن اسکن یک ضایعه استخوانی در ناحیه ساق پای راست مشاهده شد، که برای بررسی و تشخیص صحیح ام‌آرآی انجام شد.» نیلی افزود: «در ام‌آر‌آی انجام‌شده این ضایعه مشکوک به سرطان است و برای بررسی و تشخیص بدخیم بودن یا عدم آن، نیاز به نمونه‌برداری با جراحی است که بایستی در اسرع وقت انجام شود.» نرگس محمدی که در سال ۲۰۲۳ جایزه نوبل صلح را دریافت کرد، سال‌های طولانی را در زندان حبس بوده است. گروهی از فعالان حقوق زنان در ایران پیش از این نسبت به سلامت جسمانی او در زندان هشدار داده و خواهان انتقالش به بیمارستان برای درمان شده بودند.

اسرائیل رسماً پایان روابط با آژانس امدادرسانی اونروا را به سازمان ملل اطلاع داد

وزارت امور خارجه اسرائیل روز دوشنبه ۱۴ آبان / ۴ نوامبر اعلام کرد که این کشور توافق‌نامه‌ای را که از سال ۱۹۶۷ با آژانس امدادرسانی و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (اونروا) داشته است، رسماً لغو کرده و این تصمیم را به سازمان ملل اطلاع داده است. در اکتبر، پارلمان اسرائیل قانونی تصویب کرد که بر اساس آن فعالیت اونروا در اسرائیل ممنوع می‌شود و مقامات اسرائیلی از همکاری با این سازمان منع خواهند شد. این تصمیم نگرانی‌هایی در میان سازمان ملل و برخی متحدان غربی اسرائیل ایجاد کرده است که بیم دارند این اقدام وضعیت بشردوستانه در غزه را وخیم‌تر کند. اگرچه این اقدام، فعالیت اونروا در کرانه باختری و غزه را غیرقانونی اعلام نمی‌کند، اما ممکن است بر توانایی این سازمان در ارائه خدمات در این مناطق تأثیر بگذارد.

کاندیدای طرفدار اروپا در دور دوم انتخابات ریاست جمهوری مولداوی پیروز شد

در جمهوری مولداوی، مایا ساندو، رئیس جمهوری کنونی که طرفدار اروپاست، در دور دوم انتخابات ریاست جمهوری پیروز شد. کمیسیون مرکزی انتخابات مولداوی اعلام کرد که پس از شمارش تقریباً همه آرا، ساندو ۵۴,۶ درصد را به‌دست آورد. رقیب او، الکساندر استویانوگلو، دادستان پیشین که گفته می‌شد طرفدار روسیه است ۴۵,۴ درصد آرا را به خود اختصاص داد. مایا ساندو در کیشیناو پایتخت مولداوی در یک سخنرانی آشتی‌جویانه خواستار اتحاد کشور شد و گفت که صدای طرفداران و مخالفانش را شنیده است. ساندو در صدد پیشبرد اصلاحات در این کشور فقیر و متکی بر کشاورزی است. حزب او، «اقدام و همبستگی» (PAS) باید تابستان آینده در انتخابات پارلمانی اکثریت فعلی خود را حفظ کند. ساندو و طرفدارانش در دور دوم انتخابات نیز روسیه را متهم به دخالت در انتخابات کردند. رهبران کشورهای عضو اتحادیه اروپا و اوکراین پیروی ساندو را تبریک گفتند.