ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

لهستان تمام جت‌های جنگنده میگ ۲۹ خود را در اختیار اوکراین قرار می‌دهد

لهستان اعلام کرد که آماده تحویل تمام جنگنده‌های میگ ۲۹ خود به اوکراین است. آندژی دودا، رئیس جمهوری لهستان چهارشنبه ۱۶ فروردین / ۵ آوریل پس از دیدار با ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین در ورشو گفت در آینده امکان واگذاری کل ناوگان هواپیماهای جنگنده طراحی‌شده توسط اتحاد شوروی سابق وجود خواهد داشت. لهستان حدود ۳۰ فروند از این جت‌های جنگنده دارد. دودا افزود متحدان ناتو باید با این امر موافقت کنند. آلمان نیز احتمالاً باید انتقال جنگنده‌های میگ ۲۹ به اوکراین را تأیید کند زیرا این کشور در سال ۲۰۰۲، ۲۳ فروند از این جت‌های جنگنده را از ذخایر نظامی سابق آلمان شرقی به لهستان فروخت. لهستان تاکنون هشت فروند از این هواپیماها را در اختیار اوکراین قرار داده است. به‌گفته آندژی دودا شش فروند دیگر نیز به‌زودی به این کشور ارسال خواهند شد.

یک نماینده مجلس: مردم سیستان و بلوچستان به‌جز نان امکان استفاده از دیگر اقلام خوراکی را ندارند

محمد سرگزی، نماینده سیستان و بلوچستان در مجلس شورای اسلامی، گفت: «فقر ریشه‌دار در استان و شرایط بغرنج مالی باعث شده مردم به‌جز نان امکان استفاده از دیگر اقلام خوراکی را ندارند و در این شرایط شاهدیم که سرانه آرد مردم استان نیز کمتر از دیگر نقاط کشور است.» سرگزی، سرانه آرد مردم سیستان و بلوچستان را حدود هشت کیلوگرم عنوان کرد و افزود: «با وجود حدود ۷۰۰ هزار نفر تبعه افغان در این استان که آن‌ها هم از همین آرد استفاده می‌کنند؛ این میزان سرانه به ۶,۵ کیلوگرم می‌رسد.» به‌گفته او در حال حاضر غذای غالب مردم سیستان و بلوچستان نان است و «آب و رب و نان را به‌عنوان غذا مصرف می‌کنند» و «مردم به لحاظ معیشتی و قیمت بالا نمی‌توانند برنج تهیه کنند».

کیومرث پوراحمد، فیلمساز نامدار ایران خودکشی کرد

کیومرث پوراحمد، کارگردان سینمای ایران چهارشنبه ۱۶ فرودین ماه چشم از جهان فرو بست. رسانه‌های رسمی از «درگذشت» پوراحمد خبر دادند و علی قائم مقامی، تهیه‌کننده آخرین فیلم او نیز به خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) گفت: «این کارگردان در رشت به دلیل ایست قلبی از دنیا رفته است.» اما کانال تلگرامی ماهنامه «فیلم امروز» نوشت: «کیومرث پوراحمد خودکشی کرد. همین‌قدر سهمگین و باورنکردنی، وحشتناک و تکان‌دهنده، از سر افسردگی و ناامیدی، بی‌آیندگی و بیهودگی. فعلاً همین.» برخی از کاربران شبکه‌های اجتماعی هم نوشته‌اند پوراحمد با نوشتن یک نامه هشت صفحه‌ای خود را حلق‌آویز کرد. کیومرث پوراحمد در سال ۱۳۲۸ در نجف‌آباد استان اصفهان متولد شد و فیلم‌هایی همچون «تیغ و ترمه»، «کفش‌هایم کو؟»، «۵۰ قدم آخر»، «اتوبوس شب»، «نوک برج»، «گل یخ»، «خواهران غریب»، «شب یلدا»، «به‌خاطر هانیه» و «بی‌بی چلچله» را ساخت. پوراحمد سال گذشته فیلم «پرونده باز است» را ساخت. محمد مهدی اسماعیلی، وزیر ارشاد اسلامی همزمان با اعلام فیلم‌های چهل‌ویکمین جشنواره فیلم فجر گفت این فیلم‌ها «کاملاً با شعار جشنواره در یک راستا بوده است» و یکی از این فیلم‌ها ساخته کیومرث پوراحمد است. این کارگردان سینما در اینستاگرام در واکنش به برگزاری جشنواره فیلم فجر بدون اشاره به سخنان وزیر ارشاد و در شرایطی که بسیاری از هنرمندان ایرانی داغدار بودند و جشنواره‌های فجر را به دلیل کشتار و سرکوب جنبش مردم ایران تحریم کرده‌ بودند، نوشت: «جشنواره فیلم فجر دیگر جشن سینمای ایران نیست، جشن دو سه ارگان خاص است، در این چند ساله جشنواره برای من هیچ ارزش و اهمیتی نداشته به‌خصوص در این سال خونبار و دردناک، با این همه داغی که بر دل داریم دیگر چه جشنی چه جشنواره‌ای؟»

محمد حبیبی، سخنگوی شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی معلمان دو ماه پس از آزادی بار دیگر بازداشت شد

به‌ گزارش «کانال صنفی معلمان ایران» در تلگرام، مأموران امنیتی جمهوری اسلامی چهارشنبه ۱۶ فروردین محمد حبیبی، سخنگوی شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی معلمان را در خانه‌اش بازداشت کردند. بنا بر این گزارش، چهار مأمور امنیتی که خود را از اطلاعات غرب تهران معرفی کردند با حضور در مدرسه و سپس منزل شخصی این معلم و فحاشی به محمد حبیبی و همسرش خدیجه پاک‌ضمیر، او را بازداشت کردند. خدیجه پاک‌ضمیر در توئیتر ضمن تأیید این خبر گفته است همسرش را به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل کرده‌اند. محمد حبیبی به‌تازگی و در روز ۱۹ بهمن ۱۴۰۱ از زندان آزاد شده بود. نیروهای امنیتی صبح دهم اردیبهشت سال گذشته، یک روز پیش از تجمع سراسری معلمان در روز جهانی کارگر، حبیبی، جعفر ابراهیمی، رسول بداقی و علی‌اکبر باغبانی، چهار تن از فعالان صنفی معلمان را بازداشت کردند. باغبانی مدتی بعد به قید وثیقه از زندان آزاد شد اما دستگاه قضایی در یک پرونده‌سازی، سه عضو کانون‌های صنفی معلمان تهران و اسلام‌شهر را به «همکاری با نیروی خارجی به قصد براندازی نظام» متهم کرد. دادگاه انقلاب تهران هم این سه معلم را به سه سال و هفت ماه تا چهار سال و شش ماه زندان محکوم کرد. بر اساس رأی دادگاه انقلاب تهران محمد حبیبی بابت اتهام «اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی» به سه سال و هفت ماه و بابت «فعالیت تبلیغی علیه نظام» به یک‌سال حبس محکوم شد که سه سال و هفت ماه آن قابل اجرا است. دو سال ممنوعیت از فعالیت اجتماعی، یکی دیگر از مجازات‌هایی است که قوه قضاییه برای این فعال صنفی معلمان در نظر گرفته است. حبیبی پیش از این نیز در سال ۱۳۹۸ بازداشت و از آموزش و پرورش اخراج شده بود. حبیبی در یکی از آخرین نوشته‌های خود در رشته‌توئیتی از «تلاش جریانی خاص در بایکوت رسانه‌ای» فعالیت‌های شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران و نادیده گرفتن نقش آن در جنبش ژینا (مهسا) امینی خبر داد و تأکید کرد که این شورا با جنبش سراسری همراهی کرده است.

دبیرکل حزب مؤتلفه اسلامی: در جمهوری اسلامی اصلاً نظام سرکوب نداریم؛ نظام روشنگری داریم

اسدالله بادامچیان، دبیرکل حزب مؤتلفه اسلامی در گفت‌وگو با خبرگزاری کار ایران (ایلنا) به‌شکل ناباورانه‌ای درباره آزادی در جمهوری اسلامی دروغ گفت. بادامچیان گفت: «ما اصلاً در نظام جمهوری اسلامی، نظام سرکوب نداریم. نظام روشنگری داریم.» بادامچیان بدون آن‌که به روی خود بیاورد که در جنبش سراسری «زن، زندگی، آزادی» صدها جوان و کودک و نوجوان به دست نیروهای امنیتی کشته و هزاران نفر بازداشت شدند، افزود: « نظام، در مدارای کامل و عقلایی با معترضان به‌سر می‌برد. (...) ما باید قدر نظام‌مان را بدانیم، نظامی که همه در آن زندگی می‌کنیم، دارای امنیت است. طرح فتنه ۱۴۰۱ و اغتشاش را با تدبیر و شهید دادن و نکشتن دارودسته آن به پایان رساندیم.» او ضمن بیان این‌که «درصد کمی» از مردم نظام را قبول ندارند، برای اثبات وجود «آزادی» در جمهوری اسلامی گفت: «شما می‌بینید در نهایت آزادی هرچه می‌خواهید می‌پرسید و من هرچه می‌خواهم جواب می‌دهم.» با این حال دبیرکل مؤتلفه در همین مصاحبه گوشه کوچکی از «آزادی بیان» در جمهوری اسلامی را چنین رو کرد: «کسی که نمی‌خواهد جمهوری اسلامی باشد، خب نخواهد. کسی که جمهوری اسلامی را نخواهد باید به تلویزیون آورد و بگوییم از بیت‌المال مسلمین استفاده کن و بعد بگو نمی‌خواهم جمهوری اسلامی باشد؟ به ما چه مربوط است.»

مدیرکل حریم شهر تهران پیش‌بینی می‌کند که در تهران حاشیه از بافت اصلی شهر گسترده‌تر می‌شود

علی اکبر فسایی، مدیرکل حریم شهر تهران در گفت‌وگو با خبرگزاری کار ایران (ایلنا) گفت: «اگر از ساخت‌وسازهای غیرمجاز جلوگیری نشود، ممکن است در آینده جمعیت ساکن در حریم پایتخت از خود شهر تهران بیشتر شود؛ به‌خصوص که مشکلات اقتصادی و گرانی زندگی در تهران باعث شده است که در سال‌های اخیر اقشار بسیاری به زندگی در حاشیه شهر روی بیاورند.» فسایی در مورد افزایش روزافزون جمعیت حریم شهر تهران گفت: «در سال‌های اخیر شاهد موج مهاجرت‌های خانوادگی به بخش‌های مختلف حریم پایتخت بوده‌ایم، به‌نحوی که در موارد مختلفی دیده‌ایم که افراد از سایر شهرها و روستاهای کشور همراه با تمام اعضای خانواده و حتی دیگر همشهری‌های خود، همگی باهم به یک روستا در حریم شهر تهران مهاجرت کرده‌اند و قرار گرفتن این افراد در کنار ساکنان قبلی روستاها یا مناطق اطراف تهران به تشدید معضلات اجتماعی دامن زده است.» به‌گفته فسایی بخش زیادی از این مهاجرت‌ها از سوی اتباع سایر کشورها انجام می‌شود، طوری‌که بیشتر ساکنان مناطقی از اطراف تهران را اتباع خارجی تشکیل می‌دهند. فسایی افزود: «در بخش‌هایی از مناطقی که قبلاً در حریم شهر تهران قرار داشتند و در سال‌های اخیر در آن‌ها ساخت‌وساز انجام شده است، باغ‌های شهری قرار داشته و اگر همین روند ادامه داشته باشد، متأسفانه در آینده‌ای نه‌چندان دور فضای سبز اطراف تهران را به‌کلی از دست خواهیم داد.» علیرضا صادقی، مدیرکل وقت حریم شهر تهران در شهریور ۱۴۰۰ نسبت به ساکن شدن یک پنجم جمعیت کشور در حریم پایتخت هشدار داده و گفته بود: «اگر همین روند ادامه یابد، تا سال ۱۴۰۴، ۲۰ درصد از جمعیت کشور در حریم شهر تهران ساکن خواهند شد و این یک فاجعه بزرگ است.»

«مسئله کودک کار در ایران به اتباع خارجی و افغانستانی‌ها ربط چندانی ندارد»

رایج‌ترین برخورد مسئولان حکومتی در ایران با پدیده «کار کودک» نسبت دادن آن به اتباع خارجی، به‌ویژه کودکان افغانستانی است. فرشید یزدانی، کارشناس مسائل اجتماعی و کودکان کار در این‌باره به خبرگزاری کار ایران (ایلنا) گفت: «مسئله کودک کار در ایران ربط چندانی به مسئله اتباع خارجی و افغانستانی‌ها ندارد.» یزدانی افزود: «آن‌چه بیشتر مطرح می‌شود و قابل رؤیت است، بحث کودکان خیابان است که اکثریت آن‌ها از فرزندان اتباع افغانستانی هستند و مسئله کودک خیابان که شامل کودکان زباله‌گرد، متکدی و فعال در سر چهارراه‌ها است، نوک کوه یخ مسئله کودکان کار و خیابان است.» به‌گفته فرشید یزدانی بخش قابل توجهی از کودکان کار دور از شهر و یا در روستاها فعال هستند و دیده نمی‌شوند و اکثریت آن‌ها ایرانی‌اند و نه افغانستانی. حسین میربهاری، از مدیران و پژوهشگران جمعیت دفاع از کودکان کار و خیابان نیز در این‌باره گفت: «شمار کودکان مهاجر در نسبت با جمعیت کودک کاری که در ایران وجود دارد، اصلاً رقم قابل توجهی نیست. اگر تمام کودکان فرزند اتباع در ایران کار بکنند (که چنین چیزی نیست) در آن صورت هم عدد کودکان کار بسیار بیشتر از سایر اتباع است.» براساس آمار مرکز پژوهش‌های مجلس کل جمعیت کودکان کار در کشور بالای هفت میلیون نفر است درحالی که به‌گفته میربهاری جمعیت مهاجران افغانستانی و خانواده آن‌ها اعم از کودک و بزرگسال در ایران کمتر از این مقدار است. میربهاری در توضیح بیشتر این موضوع افزود عمده کودکان فعال در خیابان تنها بخشی از کودکان کار محسوب می‌شوند و جمعیت بالایی از آن‌ها را اتباع افغانستان تشکیل می‌دهند اما بیشتر کودکان فعال در کارگاه‌ها و کوره‌ها و قالی‌بافی‌ها و سایر مشاغل مشابه دیگر، ایرانی هستند. با این حال برخی از کارشناس‌ها می‌گویند با گذشت زمان جمعیت کودک کار در خیابان در برابر جمعیت کودک کار در واحدهای تولیدی و مزارع برجسته می‌شود.

بار دیگر با «ریزپرنده» به مجتمع وزارت دفاع در اصفهان حمله شد

خبرگزاری تسنیم چهارشنبه ۱۶ فروردین خبر داد که شب گذشته مجتمع «امیرالمومنین» وزارت دفاع در اصفهان هدف حمله «ریزپرنده» قرار گرفت. تسنیم افزود که این ریزپرنده هنگام نزدیک‌شدن به مجتمع وزارت دفاع به وسیله سامانه‌های دفاعی سرنگون شده و هیچ‌گونه خسارتی بر جای نگذاشته است. وزارت دفاع جمهوری اسلامی هنوز در این‌باره واکنشی نشان نداده است. پیش از این، وزارت دفاع از حمله دیگری در هشتم بهمن‌ ماه ۱۴۰۱، حدود ساعت ۲۳:۳۰ با سه فروند ریزپرنده از نوع کوادکوپتر به یکی از «مجتمع‌‌های کارگاهی وزارت دفاع» در اصفهان خبر داده و گفته بود یکی از این ریزپرنده‌های مهاجم به وسیله پدافند هوایی رهگیری شد. مقام‌های ایرانی گفتند یک فروند از ریزپرنده‌‌های مهاجم به سقف سوله برخورد کرده و خساراتی را به سقف وارد کرده‌ و یک فروند ریزپرنده دیگر را هم هر چند که آسیب‌دیده اما در اختیار دارند. وال استریت ژورنال به نقل از مقام‌های آمریکایی و افرادی که با این نوع حملات آشنا هستند، گزارش داده بود این حمله کار اسرائیل بوده است. مقام‌های اسرائیلی اما در این‌باره سکوت کردند.

سازمان ملل می‌گوید طالبان کارمندان زن این سازمان را از کار در سراسر افغانستان منع کرده‌اند

به گفته سخنگوی سازمان ملل، طالبان با صدور فرمانی، ادامه همکاری کارمندان زن در سراسر افغانستان با سازمان ملل متحد را ممنوع اعلام کردند. استفان دوجاریک، سخنگوی دبیرکل سازمان ملل گفت این آخرین «روند نگران‌کننده» است که توانایی سازمان‌های کمک‌رسانی برای کار در افغانستان را تضعیف می‌کند. دوجاریک یادآوری کرد که حدود ۲۳ میلیون نفر، یعنی بیش از نیمی از جمعیت افغانستان، به کمک‌های سازمان ملل متحد نیاز دارند. او گفت، آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، هرگونه ممنوعیت کار زنان افغانستانی برای سازمان ملل متحد در کشورشان را «غیرقابل قبول و صادقانه بگویم، غیرقابل تصور» می‌داند. سخنگویان دولت طالبان و وزارت اطلاعات افغانستان بلافاصله به درخواست‌های خبرگزاری رویترز برای اظهار نظر پاسخ ندادند. دو منبع سازمان ملل به رویترز گفتند که نگرانی‌ها در مورد اجرای این ممنوعیت باعث شده است که سازمان ملل از همه کارکنان بخواهد تا ۴۸ ساعت به دفتر یوناما مراجعه نکنند. دوجاریک گفت سازمان ملل هنوز در مورد ممنوعیت کار زنان در نهادهای مربوط به این سازمان در افغانستان از سوی طالبان سند کتبی دریافت نکرده‌اند. سخنگوی دبیر کل سازمان ملل متحد در ادامه افزود که هیأتی از این سازمان امروز با مقام‌های طالبان در کابل گفت‌و‎گو خواهد کرد تا بداند که این گروه به چه دلیل زنان را از کار با سازمان ملل منع کرده است. دسامبر گذشته مقامات طالبان اکثر کارمندان زن غیردولتی را از کار منع کردند. امدادگران هشدار داده بودند که با ادامه این روند ممکن است کمک‌های مالی به افغانستان قطع شود.

روزنامه سعودی شرق‌الاوسط: وزیران امور خارجه ایران و عربستان سعودی در پکن با هم دیدار و گفت‌وگو می‌کنند

روزنامه سعودی الشرق‌الاوسط به نقل از منابع مطلع اعلام کرد فیصل بن فرحان و حسین امیرعبداللهیان، وزیران امور خارجه عربستان سعودی و ایران پنج‌شنبه شش آوریل/ ۱۷ فروردین، در پکن با هم دیدار و گفت‌وگو خواهند کرد. پیش از این وزیران امور خارجه دو کشور سه بار تلفنی با هم گفت‌وگو کرده بودند. در پی سفر سید ابراهیم رئیسی به پکن در بهمن ماه سال گذشته، علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی روز ۱۵ اسفند ۱۴۰۱ در پکن مذاکرات فشرده‌ای را به منظور حل‌وفصل نهایی موضوعات فی‌مابین تهران و ریاض با همتای سعودی خود آغاز کرد. در پایان این مذاکرات، جمعه ۱۹ اسفند ماه ۱۴۰۱/ ۱۰ مارس ۲۰۲۳، بیانیه سه‌جانبه‌ای در پکن با امضای علی شمخانی و مساعد بن‌ محمد العیبان، وزیر مشاور و عضو شورای وزیران و مشاور امنیت ملی عربستان سعودی و وانگ ئی،‌ عضو دفتر سیاسی کمیته مرکزی حزب کمونیست و رئیس دفتر کمیسیون مرکزی امور خارجی حزب و عضو شورای دولتی جمهوری خلق چین صادر شد و دو کشور درباره ازسرگیری روابط دیپلماتیک و گشایش مجدد سفارتخانه‌ها توافق کردند. در این بیانیه آمده است دو طرف بر حاکمیت ملی کشورها و عدم مداخله در امور داخلی یکدیگر توافق کرده و خواستار اجرای توافق‌نامه امنیتی امضا شده میان دو کشور شده‌اند. روز گذشته حسین شریعتمداری، نماینده خامنه‌ای در کیهان ادعا کرد عربستان سعودی مصر بوده است به جای امیر عبداللهیان، وزیر امور خارجه، با علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی به توافق برسد.

معاون امور بین‌الملل وزارت دفاع جمهوری اسلامی اعلام کرد ایران سامانه‌های پدافند هوایی در اختیار سوریه قرار می‌دهد

به گزارش خبرگزاری امنیتی تسنیم، سید حمزه قلندری، معاون امور بین‌الملل وزارت دفاع جمهوری اسلامی اعلام کرد که ایران خود را «ملزم» می‌داند «به کشورهای دوست مانند سوریه در زمینه توانمندسازی پدافند هوایی» کمک کند. قلندری گفت: «سوریه در گذشته کشوری بی‌دفاع در مقابل حملات هوایی رژیم صهیونیستی بود اما در زمان حاضر حجم زیادی از حملات هوایی به وسیله دولت سوریه در حال دفع ‌شدن است.» حملات هوایی و موشکی اسرائیل به مواضع سپاه پاسداران و حکومت بشار اسد در سوریه طی سال جاری، به‌ویژه در یک هفته اخیر گسترش یافته است: دوشنبه ۳ آوریل/۱۴ فروردین، برای چهارمین بار پیاپی اسرائیل به یک پایگاه نظامی در جبل المانیا در الکسوه واقع در جنوب دمشق حمله کرد. دو روز قبل از آن پایگاه هوایی دبعه در نزدیکی القصیر در حمله هوایی اسرائیل هدف قرار گرفت و پنج سرباز سوری مجروح شدند. پنج‌شنبه هفته گذشته نیز دو تن از نیروهای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به نام‌های میلاد حیدری و مقداد مقدانی در حمله اسرائیل به دمشق کشته شدند. کمتر از ۲۴ ساعت قبل از این حمله، چهارشنبه هفته گذشته، اسرائیل دمشق را هدف قرار داد و رسانه‌های دولتی سوریه گزارش دادند دو سرباز سوری در این حملات زخمی شدند.

مذاکرات دو روزه در سطح معاونان وزیران امور خارجه روسیه، ایران، سوریه و ترکیه در مسکو به پایان رسید

در تاریخ سوم تا چهارم آوریل ۲۰۲۳/ ۱۳ و ۱۴ فروردین ۱۴۰۲، رایزنی‌های چهارجانبه در سطح معاونان وزیران امور خارجه روسیه، ایران، سوریه و ترکیه در مسکو برگزار شد. وزارت امور خارجه روسیه اعلام کرد معاونان وزیران امور خارجه روسیه، ایران، ترکیه و سوریه، به مذاکرات دو روزه خود در مسکو برای احیای روابط آنکارا و دمشق پایان دادند. در این نشست مقرر شد اقدام‌های مقدماتی برای نشست وزیران امور خارجه چهار کشور انجام شود. رایزنی وزیران دفاع روسیه، سوریه و ترکیه در ۲۸ دسامبر ۲۰۲۲/ هفت دی ۱۴۰۱ در مسکو به عنوان بخشی از تلاش‌ها برای عادی‌سازی روابط بین آنکارا و دمشق انجام شد. شرکت‌کنندگان در این نشست برای ایجاد یک کمیسیون سه جانبه به توافق رسیدند. انتظار می‌رود دیداری بین دیپلمات‌های ارشد سه کشور پس از رایزنی‌ها برای بحث در مورد امکان گفت‌وگو بین رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهوری ترکیه و بشار اسد، همتای سوری او برگزار شود. بعداً گزارش شد که ایران به رایزنی در سطح وزارتخانه‌های امور خارجه می‌پیوندد. اردوغان ۱۵ دسامبر ۲۰۲۲ /۲۴ آذر ۱۴۰۱ به خبرنگاران گفته بود به ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه پیشنهاد داده است از یک نشست سه جانبه با حضور رئیس‌جمهوری سوریه میزبانی کند و افزوده بود که این اجلاس باید بعد از نشستی بین مقامات سازمان‌های اطلاعاتی، دفاع و وزارت امور خارجه سه کشور برگزار شود.