ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

حمیدرضا درستکار، زندانی سیاسی بهبهانی به زندان رأی باز اشتغال منتقل شد

بر اساس گزارش منابع زمانه، محکومیت حبس حمیدرضا درستکار، زندانی سیاسی به رای باز و اشتغال تبدیل شده است. او چهارشنبه ۹ آبان به‌دنبال تغییر محکومیتش از زندان بهبهان آزاد شد و باقی دوران محکومیت خود را خارج از زندان سپری خواهد کرد. این زندانی سیاسی در جریان اعتراضات سراسری سال ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ دستگیر و محاکمه شد. شعبه اول دادگاه انقلاب ماهشهر به ریاست سیدمهران مهمان نواز او را در دی ماه سال گذشته از بابت اتهام توهین به رهبری به شش ماه و یک روز حبس و از بابت اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام به یک سال و سه ماه و یک روز حبس محکوم کرد. حمیدرضا درستکار در پرونده دیگری در آذر سال گذشته از بابت اتهام توهین به مقدسات از طریق انتشار مطالب توهین آمیز در فضای مجازی، از سوی شعبه ۱۰۳ دادگاه کیفری دو شهرستان بهبهان به یک سال حبس و از سوی شعبه ۱۰۱ دادگاه کیفری دو این شهرستان از بابت اتهام نشر اکاذیب از طریق انتشار در فضای مجازی به هجده میلیون تومان جزای نقدی محکوم شده است. دستگاه قضایی حکومت ایران او را مجموعاً به ۵۵ ماه حبس قطعی و قابل اجرا و همچنین جزای نقدی محکوم کرده است. این زندانی سیاسی بعد از پایان یک دوره قرار بازداشت، مجدداً از تاریخ ۱۹خرداد ۱۴۰۳ جهت سپری کردن دوران محکومیت خود در زندان بهبهان در حبس بود.

رئيس گروه کنترل و پیشگیری سرطان وزارت بهداشت اعلام کرد سرطان پستان شایع‌ترین نوع سرطان در ایران است

لیلا مودب شعار، رئیس گروه کنترل و پیشگیری‌ سرطان وزارت بهداشت و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران اعلام کرد سرطان پستان شایع‌ترین سرطان در بین همه سرطان‌ها در کشور است و در ایران به‌طور متوسط از هر ۱۰۰ هزار نفر، ۴۵ نفر به سرطان پستان مبتلا می‌شوند. طبق گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) رئیس گروه کنترل و پیشگیری سرطان وزارت بهداشت تأکید کرد که با وجود شایع‌بودن سرطان در میان زنان (افراد دارای بدن «زنانه»)، هم زنان و هم مردان به سرطان پستان مبتلا می‌شوند و باید در این زمینه آگاهی‌های لازم را از جمله درباره روش‌های مختلف معاینه و خود مراقبتی سرطان پستان و علائم خطر کسب کنند. پیش‌تر زهرا بهروزآذر، معاون رئیس جمهوری ایران در امور زنان و خانواده هم سرطان پستان را شایع‌ترین سرطان در میان زنان ایران اعلام کرد و بدون دادن جزئيات بیشتر گفت:‌ «آمارها تکان‌دهنده‌ست و بسیاری از زنان ایرانی در مراحل پیشرفته سرطان پستان به پزشک مراجعه می‌کنند.» به گفته محمد اسماعیل اکبری، رئیس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی سالانه در ایران ۱۸ هزار مورد ابتلا به این سرطان به تعداد بیماران قبلی اضافه می‌شود و حدود یک پنجم بیماران (۲۱,۵ درصد) زیر ۴۰ سال هستند. در آمارهای جهانی سرطان پستان دومین عامل مرگ‌و‌میر زنان شناخته می‌شود. 

محمد شافعی گورابی، زندانی سیاسی تبعیدی به قزلحصار با سپردن ۱,۵ میلیارد وثیقه برای پنج روز به مرخصی آمد

بنابر گزارش منابع حقوق بشری محمد شافعی گورابی، زندانی سیاسی که یک سال پیش به همراه ۱۲ زندانی سیاسی دیگر از زندان اوین به زندان قزلحصار تبعید شده بود، پس از نزدیک به سه سال تحمل حبس با سپردن ۱,۵ میلیارد وثیقه ملکی برای مدت پنج روز به مرخصی اعزام شده است. طبق گزارش منابع نزدیک به زندانیان سیاسی زندان قزلحصار او عصر دوشنبه ۱۴ آبان به مرخصی آمده است. نیروهای سازمان اطلاعات سپاه محمد شافعی را ۸ آذر ۱۴۰۰ بازداشت کردند. سپس شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست ابوالقاسم صلواتی او را به اتهام محاربه به ۱۵ سال حبس در تبعید محکوم کرد. این رای از سوی دیوان عالی نقض شد. پس از محاکمه مجدد شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست ایمان افشاری، محمد شافعی را این‌بار به اتهام اجتماع و تبانی علیه امنیت داخلی به سه سال و ۹ ماه حبس محکوم کرد. از بین ۱۳ زندانی سیاسی محبوس در بند ۲۱/۲ در واحد چهار زندان قزلحصار چندی پیش سامان یاسین هنرمند زندانی نیز بنا بر نظریه پزشکی قانونی به مرخصی درمانی اعزام شد. زندانیان این بند در پیگیری‌های روزانه و مذاکره با مقام‌های زندان به صورت جدی خواهان اعزام افشین بایمانی دیگر همبندی خود به مرخصی استعلاجی هستند. افشین بایمانی که بیست و پنجمین سال حبس خود را در زندان قزلحصار سپری می‌کند، به گرفتگی عروق و بیماری شدید قلبی دچار است. مسئولان زندان با وجود نیاز فوری به انجام عمل جراحی قلب تاکنون به او اجازه مرخصی استعلاجی نداده اند.

سخنگوی قوه قضائیه می‌گوید جمشید شارمهد پیش از اجرای حکم اعدام فوت کرده بود

اصغر جهانگیر، سخنگوی قوه قضائیه سه‌شنبه ۱۵ آبان، هشت روز پس از اعدام جمشید شارمهد، زندانی دو تابعیتی اعلام کرد که او پیش از اجرای حکم اعدام فوت کرده است. جهانگیر گفت: «پرونده این فرد در دادگاه رسیدگی و او محکوم به اعدام شد و حکم او نیز آماده اجرا بود اما اجل به وی مهلت نداد و قبل از این‌که حکم جمشید شارمهد اجرا شود وی فوت کرد.» روشن نیست که چرا مسئولان قضائی پس از گذشت چند روز از اعدام جمشید شارمهد چنین خبری را اعلام می‌کنند. جهانگیر در واکنش به اقدامات دولت آلمان در اعتراض به اعدام جمشید شارمهد همان استدلال همیشگی را تکرار کرد و گفت: «دستگاه قضائی جمهوری اسلامی یک نهاد مستقل است و اجازه ورود و دخالت هیچ خارجی را در امور قضائی نمی‌دهیم.» جمشید شارمهد، زندانی سیاسی ایرانی-آلمانی را پس از گذراندن بیش از چهار سال زندان ۷ آبان / ۲۸ اکتبر اعدام کردند.

سخنگوی قوه قضائیه: سه متهم پرونده ترور محسن فخری‌زاده به اعدام محکوم شده‌اند

اصغر جهانگیر، سخنگوی قوه قضائیه سه‌شنبه ۱۵ آبان در مورد آخرین وضعیت پرونده ترور محسن فخری‌زاده، مدیر تحقیقات و نوآوری وزارت دفاع در سال ۱۳۹۹ گفت: «در این پرونده در استان آذربایجان غربی هشت متهم شناسایی و برای آن‌ها پرونده تشکیل شد.» جهانگیر افزود: «سه نفر از این افراد به دلیل ارتکاب جاسوسی برای رژیم اشغالگر (اسرائیل) با صدور قرار جلب به دادرسی به دادگاه معرفی شدند. سه نفر از اعضای این باند علاوه بر جاسوسی در پوشش قاچاق مشروبات الکلی مبادرت به انتقال تجهیزات ترور شهید فخری‌زاده به داخل کشور کرده بودند.» به‌گفته سخنگوی قوه قضائیه در دادگاه بدوی این سه نفر به اعدام محکوم شدند و پرونده در مرحله فرجام‌خواهی است.» فخری‌زاده که در سال ۲۰۱۹ توسط آمریکا تحریم شده بود در آذر ۱۳۹۹/ نوامبر ۲۰۲۰ در نزدیکی تهران کشته شد. مقام‌های جمهوری اسلامی این ترور را به اسرائیل نسبت دادند.