ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

نتانیاهو از لاپید و گانتس دعوت کرد به دولت اضطراری برای مدیریت جنگ با حماس بپیوندند

در پی حمله‌ی بی‌سابقه‌ی حماس به اسرائیل و حمله متعاقب اسرائیل پس از آن، جنگ بین دو طرف شدت گرفته است. بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر جناح راست اسرائیل، از بنی گانتس و یائیر لاپید، رهبران مخالفان او در میان نخبگان سیاسی اسرائیل خواست که برای تشکیل یک دولت اضطراری جهت مدیریت جنگ به او بپیوندند. لاپید نخست وزیر پیشین دولت ائتلافی‌ای بود که برای بیرون راندن نتانیاهو از قدرت شکل گرفت و بنی گانتس به عنوان فرمانده ارشد نظامی، وزیر دفاع و معاون اول او بود. لاپید شامگاه شنبه ۷ اکتبر با استقبال از پیشنهاد نتانیاهو گفت که با نخست وزیر فعلی برای تشکیل یک دولت اضطراری ویژه گفت‌و‌گو کرده است. بر اساس آمار وزارت بهداشت غزه از صبح امروز تاکنون ۲۳۲ فلسطینی کشته و ۱۶۹۷ فلسطینی زخمی شده‌اند. به گفته وزارت بهداشت اسرائیل، حداقل ۲۵۰ اسرائیلی کشته شده‌اند. آمار زخمی‌های اسرائیلی، بیش از ۱۸۰۰ تن است. دستگاه امنیتی و نظامی اسرائیل به خاطر غافلگیری در برابر حمله حماس در داخل اسرائیل هدف انتقاد هستند. وزارت دفاع و کشور اسرائیل اکنون اختیارهای استثنائی به پلیس و ارتش اسرائیل در مواجهه با جمعیت غیرنظامی داده است.

بازداشت منصوره عرفانیان، از فعالان معلمان در مشهد

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران، از بازداشت معلمان بیشتری از جمله منصوره عرفانیان از فعالان صنفی معلمان در مشهد خبر داد. نیروهای امنیتی روز ۱۵ مهر به منزل منصوره عرفانیان یورش بردند و او را بازداشت و به زندان وکیل‌آباد مشهد منتقل کردند. مأموران امنیتی منزل این فعال صنفی را تفتیش کردند، لپ‌تاپ، موبایل و کامپیوتر او را هم ضبط کردند. هنوز از نهاد بازداشت کننده منصوره عرفانیان و اتهام‌های علیه او اطلاعاتی نیامده است. هم‌زمان با روز جهانی معلم در ۱۳ مهر، معلمان بیشتری بازداشت شده‌اند. ایرج رهنما و غلامرضا غلامی کندازی، دو عضو انجمن صنفی معلمان استان فارس از جمله بازداشتی‌ها هستند. این دو به‌قصد گفت‌وگو در مورد وضعیت صنفی معلمان با فرمانداری شیراز قرار ملاقات داشتند که نیروهای امنیتی آنها را بازداشت کردند. آنها می‌خواستند با فرمانداری شیراز در مورد برگزاری مجمع عمومی سالانه این تشکل صنفی صحبت کنند. این دوفعال صنفی در سال گذشته نیز به‌خاطر فعالیت‌های صنفی و شرکت در تجمعات صنفی بازداشت شده بودند و هردو دارای پرونده قضایی جاری هستند. در دو سال گذشته بیش از ۲۵۰ معلم را برای فعالیت‌های صنفی‌شان بازداشت یا احضار کرده‌اند. حکم‌های صادرشده علیه معلمان برای فعالیت‌های صنفی از جمله زندان، جریمه مالی، توقیف اموال، اخراج از کار و کسری حقوق بوده است.

جو بایدن حملات حماس را محکوم و از اسرائیل حمایت کرد

جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا حملات حماس را «تروریستی» خواند و از حق دفاع اسرائیل حمایت کرد. در بیانیه تلویزیونی، بایدن همچنین به «هر طرف دیگر» که نسبت به اسرائیل «متخاصم» است، هشدار داد که از این وضعیت سوء استفاده نکنند. بایدن تاکید کرد که آمریکا در کنار اسرائیل می‌ایستد و گفت با نخست‌وزیر این کشور، بنیامین نتانیاهو، در تماس است. او گفت: «ایالات متحده به صراحت این حمله وحشتناک علیه اسرائیل را از غزه و توسط تروریست‌های حماس، محکوم می‌کند. من به نخست‌وزیر نتانیاهو اعلام کردم که آماده ارائه همه ابزارهای حمایتی به دولت و مردم اسرائیل هستیم.» بسیاری از متحدان اسرائیل نیز حمله حماس را محکوم کردند. اورزلا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا هم شبکه‌های اجتماعی حمله را محکوم کرد و از حق دفاع اسرائیل حمایت کرد. ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در این جنگ از فلسطین و حماس حمایت کرد و در بیانیه‌ای جنگ را مرتبط به «نقض مستمر حقوق مردم فلسطین» دانست. با این حال توصیه به «تنش‌زدایی» کرد. عربستان سعودی که برنامه سیاسی عادی‌سازی روابط بین این کشور و اسرائیل را در آینده دارد، از هر دو طرف خواست به تشدید تنش پایان دهند. امارات متحده عربی هم پیام مشابهی صادر کرد. فرانچسکا آلبانیز، گزارشگر ویژه سازمان ملل در مورد درگیری‌های فلسطین و اسرائیل به هر دو طرف هشدار داد و به کنترل حملات نسبت به غیرنظامیان تاکید کرد: «به صراحت حملات به غیرنظامیان را محکوم می‌کنم. هر که آنها را راه بیاندازد.»

حمله هوایی ارتش اسرائیل به ساختمان رسانه‌ها در غزه

به دنبال حمله حماس به شهرک‌های نزدیک به نوار غزه و کشته‌شدن ده‌ها اسرائیلی و زخمی‌شدن صدها نفر، ارتش اسرائیل حمله گسترده خود را به نوار غزه آغاز کرده است. پیش‌تر بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل در پیام ویدیویی کوتاهی به زبان عبری خطاب به مردم کشورش گفت: «اسرائیل در جنگ است» و قول داد یورش این مرتبه به حماس، به حدی «بی‌سابقه» باشد که «دشمنان حتی فکرش را هم نکرده بودند.» از جمله برج‌هایی که در نخستین ساعت‌های این حمله در نوار غزه بمباران شدند، ساختمان ۱۴ طبقه «فلسطین» نام دارد؛ ساختمانی که در آن دفتر رسانه‌ها و شرکت‌های بزرگ غزه جای گرفته‌اند. نیروی هوایی ارتش اسرائیل در پی رهگیری دو برج در نوار غزه اعلام کرد آن‌ها «زیرساخت‌های حماس» را هدف قرار داده‌اند. این نخستین مرتبه نیست که ارتش اسرائیل در گذر جنگ، رسانه‌ها را هدف قرار می‌دهد. بمباران ساختمان «فلسطین» زمانی صورت گرفت که خبرنگار الجزیره در حال پخش زنده خبرهای جنگ حماس و اسرائیل بود. ارتش اسرائیل در بیانیه خود باری دیگر تاکید کرد که «حماس ابزارالات نظامی خود را در قلب جمعیت غیرنظامی در نوار غزه قرار می‌دهد» اما خبرنگار الجزیره گفت «یک ساختمان که پشت سرم خراب شد، مسکونی بود.»

حماس: این عملیات «بزن در رو» نیست، خود را برای بدترین شرایط آماده کرده ایم

صالح العاروری، نایب رئیس دفتر سیاسی حماس، اعلام کرد که این گروه شمار قابل توجهی اسیر اسرائیلی گرفته که تعدادشان برای آزادکردن تمام زندانیان فلسطینی در زندان‌های اسرائیل کافی است. به ادعای العاروری، فرماندهان ارشد هم در میان دستگیرشدگان هستند. او گفته انتظار ندارد این جنگ به زودی به پایان برسد و یک عملیات «بزن در رو» نیست. العاروری تاکید کرد که «ما خود را برای بدترین شرایط آماده کرده ایم». به گفته او، حماس خود را برای مقابله با حمله نظامی زمینی اسرائیل آماده کرده است. تا کنون جنگ بیش از ۱۹۸ کشته و ۱۰۰۰ مجروح در غزه و دست‌کم ۴۰ کشته و ۷۵۰ مجروح در اسراییل بر جای گذاشته است

حمله‌های هوایی و توپخانه‌ای گسترده اسرائیل به غزه: دست‌کم ۱۶۰ فلسطینی کشته و بیش از یکهزار تن مجروح شدند

دست‌کم ۱۶۰ فلسطینی در حمله‌های هوایی اسرائیل در غزه، پس از آغاز عملیات نظامی حماس علیه اسرائیل، کشته شده اند. منابع پزشکی غزه با اعلام این آمار از زخمی شدن بیش از یک هزار تن خبر می‌دهند. طبق آخرین گزارش‌ها، حمله حماس به اسرائیل هم به کشته شدن ۴۰ تن در سوی دیگر انجامیده است. هبا آکیله خبرنگار شبکه الجزیره، که از نوار غزه گزارش می‌دهد، درباره این حمله‌ها گفت که حملات پهپادی و توپخانه‌ای اسرائیل به صورت «شدید و مداوم» در مناطق شرقی غزه ادامه دارد. او گفت که در شمال غزه، در جبلیه و بیت لاهیه نیز حملاتی رخ داده است. در بوریج، در مرکز غزه؛ و در خان یونس و رفح در جنوب هم این حملات گزارش شده است. آکیله گفت: «بیشتر این مناطقی که اسرائیلی‌ها به آنها حمله می‌کنند، محل استقرار مقاومت فلسطین و مناطق مرزی است که ده ها فلسطینی از صبح در آن تجمع کرده‌اند و حصارهای خاردار آن‌ها بریده شده است». یک خبرنگار خبرگزاری فرانسه هشت جسد را در سردخانه بیمارستان الشفا غزه دید، در حالی که خبرنگار دیگری شاهد تشییع جنازه نهمین فرد کشته شده در خان یونس در جنوب غزه بود.

۵۷ اسرائیلی به نوار غزه منتقل شده‌اند

گاردین روز شنبه ۱۵ مهرماه/ ۷ اکتبر گزارش داد که شمار افرادی که به اسارت حماس درآمده‌اند در حال افزایش است. گزارش‌های تایید نشده حاکی از آن است که ۵۷ اسرائیلی زنده یا کشته شده به غزه برده شده‌اند. ویدیوهای مختلفی در این رابطه در حال دست به دست شدن در شبکه‌های اجتماعی است. پیش از این هم رسانه‌ها گزارش دادند که ایاد علونی، ژنرال اسرائیلی و فرمانده نیروهای عملیات عمیق اسرائیل به اسارت حماس درآمده است. نیروهای عملیات عمیق ارتش اسرائیل یک فرماندهی عملیاتی است که در سال ۲۰۱۱ برای هماهنگ کردن عملیات و جنگ طولانی‌مدت اسرائیل در عمق خاک فلسطین و نوار غزه تشکیل شد. در شبکه‌های اجتماعی تصاویری از لحظه دستگیری این ژنرال اسرائیلی منتشر شده است. قابل توجه است که ربوده شدن تنها ۳ اسرائیلی بود که جرقه جنگ در سال ۲۰۱۴ را برانگیخت. همچنین این اولین باری است که نیروهای فلسطینی از سال ۱۹۴۸ موفق به تصرف سرزمین‌های داخل خط سبز می‌شوند.

ژنرال اسرائیلی و فرمانده واحد «عملیات عمیق» اسرائیل به اسارت حماس درآمد

رسانه‌ها گزارش داده‌اند که ایاد علونی، ژنرال اسرائیلی و فرمانده نیروهای عملیات عمیق اسرائیل به اسارت حماس درآمده است. نیروهای عملیات عمیق ارتش اسرائیل یک فرماندهی عملیاتی است که در سال ۲۰۱۱ برای هماهنگ کردن عملیات و جنگ طولانی مدت اسرائیل در عمق خاک فلسطین و نوار غزه تشکیل شد. در شبکه‌های اجتماعی تصاویری از لحظه دستگیری این ژنرال اسرائیلی منتشر شده است. اسرائیل هنوز اسارت این فرمانده ارشد خود را تایید یا رد نکرده است. در ساعات اولیه حمله حماس به اسرائیل گزارش‌های متعددی از به اسارت گرفتن اسرائیلی‌ها منتشر شده است.

تظاهرات فلسطینی‌ها در شرق بیت‌المقدس و کرانه باختری- یک خانه در آتش سوخت

روز شنبه ۱۵ مهر/ ۷ اکتبر ساعتی پس از آغاز حمله گسترده حماس به اسرائیل، ناآرامی و خشونت در بیت‌المقدس که نیمه شرقی آن سرزمین اشغالی فلسطین محسوب می‌شود و همچنین کرانه باختری رود اردن گزارش شده است. مجد العباسی، ساکن سیلوان، محله‌‌ای فلسطینی‌نشین در در بیت المقدس شرقی به گاردین گفت: «مردان جوانی به خیابان آمده‌اند که با پرچم سبز، پرچم حماس، پس از شنیدن این خبر صبح امروز راهپیمایی می‌کنند. سربازان اسرائیلی شروع به پرتاب گاز اشک آور به همه جا کردند و یک خانه در آتش سوخت.» همچنین گزارش‌هایی مبنی بر تلاش یک فلسطینی برای چاقو زدن به یکی از نیروهای امنیتی در شهرک بیت‌آریه در کرانه باختری منتشر شده است. به این نیروی اسرائیلی آسیبی وارد نشد و وضعیت ضارب نیز بلافاصله مشخص نشد. دو شب پیش، یک جوان ۱۹ ساله فلسطینی در پی یورش شهرک‌نشینان اسرائیلی به شهرک فلسطینی حواره کشته شد

ارتش اسرائیل می‌گوید ساعات سختی پیش روی ماست- یک مقام اسرائیلی: ممکن است حزب‌الله هم حمله کند

دانیل هاگاری، سخنگوی ارتش اسرائیل روز شنبه ۱۵ مهر/ ۷ اکتبر اذعان کرد که این امکان وجود دارد که نیروهای اسرائیلی هنوز کنترل تمامی مناطقی را که حماس به آنها حمله کرده است، پس نگرفته باشند. یک وزیر اسرائیلی که نامش فاش نشده است هم به رسانه اسرائیلی وای نت گفته است که این خطر وجود دارد که حملات حماس برای منحرف کردن تمرکز قبل از حمله (حزب‌الله) از شمال طراحی شده باشد. در همین حال، گروه شبه‌نظامی حزب‌الله لبنان اعلام کرد که «در ارتباط مستقیم با رهبری مقاومت فلسطین است و در حال ارزیابی مستمر رویدادها و پیشرفت عملیات با آن است.» سخنگوی ارتش اسرائیل در گفتگو با کانال ۱۲ اسرائیل گفت: «ساعات سختی در پیش روی ماست» و افزود که ارتش اسرائیل حملات خود را در غزه افزایش می‌دهد. همزمان به گفته اورژانس اسرائیل، تعداد کشته‌شدگان اسرائیل حداقل ۲۲ نفر است. وزارت بهداشت اسرائیل اعلام کرد که حداقل ۵۴۵ زخمی به بیمارستان‌ها برده شده‌اند. رسانه‌های فلسطینی تعداد کشته‌شدگان حمله اسرائیل به غزه را چهار نفر اعلام کردند.

مشاور نظامی علی خامنه‌ای: از عملیات حماس حمایت می‌کنیم

یحیی رحیم صفوی، فرمانده اسبق سپاه پاسداران و مشاور نظامی علی خامنه‌ای روز شنبه ۱۵ مهرماه، ساعاتی پس از آغاز تهاجم حماس به اسرائیل در همایشی در تهران گفت: «ما از این عملیات اعلام حمایت می‌کنیم و مطمئن هستیم که جبهه مقاومت نیز از این موضوع حمایت می‌کند.» رحیم صفوی با بیان اینکه ما بخاطر این عملیات به مجاهدین فلسطینی تبریک می‌گوییم، گفت: «قطعا مدافعان حرم و شهیدان بزرگی چون قاسم سلیمانی نیز همراه این مجاهدان هستند و ما تا آزادی فلسطین و قدس در کنار مجاهدان فلسطینی خواهیم ماند.» این نخستین واکنش یک مقام رسمی جمهوری اسلامی به آغاز جنگ جدید میان حماس و اسرائیل است. پیش از این سخنان، حزب‌الله لبنان هم با انتشار بیانیه‌ای گفت که عملیات حماس پاسخ به کسانی است که به دنبال عادی‌سازی رابطه با اسرائیل بودند. علی خامنه‌ای روز ۱۱ مهر به صورت غیرمستقیم درباره عادی‌سازی رابطه اسرائیل و عربستان سعودی هشدار داد و گفت که این قمار بزرگی است که باخت بزرگ به همراه دارد.

افغانستان و خراسان رضوی هفت بار لرزیدند

شهر مشهد هفت بار به شدت لرزید و هفتمین لرزش آن بسیاری از افراد را به خارج از ساختمان منازل و محل کار خود کشاند. نخستین لرزه به بزرگی۶،۳ افغانستان را لرزاند. این لرزش در شهرستان‌های خراسان رضوی هم احساس شد. مرکز لرزه‌نگاری ایران گزارش داد که نخستین زمین‌لرزه ساعت ۱۰:۱۱:۰۲ شنبه ، ۱۵ مهرماه به وقوع پیوسته و در عمق ۷ کیلومتری زمین رخ داده است. زلزله دیگری با شدت ۵،۶ در مقایاس ریشتر نیز دقایقی بعد و در ساعت ۱۰:۱۹:۴۵ در عمق ۲۰ کیلومتری به وقوع پیوست که این زمین‌لرزه در بخش‌های مختلف استان خراسان رضوی از جمله مشهد نیز احساس شد. سازمان زمین‌شناسی امریکا می‌گوید مرکز سه زمین‌لرزه نخست، شهر زنده‌جان در مرکز هرات و بزرگ‌ترین لرزش ۶،۵ درجه بوده است. در پی وقوع این زمین لرزه‌ها در افغانستان و ایران تمامی اعضای ستاد مدیریت بحران منطقه ترشیز و برخی شهرهای دیگر نیز به حالت آماده‌باش درآمدند. حجت‌الله شریعتمداری، فرماندار کاشمربا بیان اینکه شدت این زمین‌لرزه به حدی بود که بسیاری از شهرهای خراسان رضوی احساس شد، گفت گروه‌های ارزیاب جمعیت هلال‌احمر به مناطقی که بیشتر متأثر از زلزله بوده‌اند اعزام شده‌اند و تمامی پایگاه‌های هلال‌احمر نیز به حالت آماده‌باش درآمده‌اند. تاکنون نیز گزارشی از وقوع خسارت مخابره نشده است. همچنین فرماندار بردسکن، کوهسرخ و خلیل‌آباد نیز از آماده‌باش تمامی دستگاه‌های مدیریت بحران خبر داد. منطقه ترشیز نیز در نزدیکی دومین گسل بزرگ کشور، درونه، قرار دارد. گسل بزرگ درونه با طول حدود ۷۰۰ کیلومتر از نایین شروع و پس از عبور از شرق ایران به خاک افغانستان وارد می شود. این گسل در نواحی شرقی روند شرقی- غربی و در غرب روند شمالی- جنوبی به خود می‌گیرد. گسل درونه از گسل های فعال ایران محسوب می‌شود و زلزله‌های مخربی را در منطقه ایجاد کرده است.